TikTok’ta geçişler nasıl yapılır?

tiktok-ta-geçişler-nasıl-yapılır

Daha göz alıcı videolara sahip olmak ister misin? Videolarında transition yani geçiş efektlerini hiç denedin mi? Bilmiyorsan TikTok’ta geçişler nasıl yapılır adım adım anlatacağımız bu rehber tam senlik. Kendi geçişlerini de oluşturabilirsin. Keşfetmek için okumaya devam et!

TikTok geçişler nasıl yapılır?

Popüler uygulama, sunduğu düzenleme araçları sayesinde herkesin göz alıcı videolar çekmesine imkan tanıyor. Düzenleme işlemlerini kolaylaştıran ve profesyonel eli değişmecesine videolar hazırlamanı sağlayan kullanışlı araçlara ve efektlere sahip.

Bu efektlerden biride iki veya daha fazla videoyu akıcı ve çarpıcı bir şekilde birleştirmeni sağlayan transition, Türkçe adıyla geçişler. Uygulamada hazır kullanabileceğin geçişler mevcut. Tek yapman gereken bunlardan birini seçip videolarına uygulamak.

Mevcut hazır şablonları kullanarak Tiktok’ta geçişleri nasıl yapacağına kısaca değinelim. Bunun için aşağıdaki adımları izle.

1. Uygulamayı aç ve ortadaki + simgesine dokun.

2. Ya yeni bir video çek veya galerinden videonu yükle.

3. Sol yan menüde yer alan Efektler seçeneğine tıkla.

tiktok-ta-geçişler-nasıl-yapılır

4. Trending ile başlayan orta menünden (sola çekerek) Transition seçeneğini bulup dokun.

tiktok-ta-geçişler-nasıl-yapılır

5. Countdown, Zoom In, Switch Off gibi geçiş efektlerinden dilediğine dokunarak seç. Efekt anında uygulanacak ancak film rulosundan olmasını istediğin yere yerleştir. Bunun için efekti iki tarafa da hareket ettirebilirsin.

tiktok-ta-geçişler-nasıl-yapılır

6. Ön izleme sonucu efektin yerini, uzunluğunu beğendiysen sağ üst köşedeki Kaydet düğmesine dokun.

tiktok-ta-geçişler-nasıl-yapılır

7. Sonraki düğmesine dokunarak ilerle. Her zamanki olduğu gibi açıklama yazarak ve son düzenlemeleri yaparak videonu Paylaş düğmesine dokunarak yayımla.

📽️ Daha fazla araca ve seçeneğe sahip olmak istersen en iyi 5 TikTok video düzenleme uygulaması haberimizi inceleyebilirsin.

Şablonsuz TikTok’ta geçiş nasıl yapılır?

Yukarıda değindiğimiz hazır efektleri kullanmak yerine yaratıcılığını kullanarak kendi video geçişlerini düzenleyebilirsin. Burada iş senin yaratıcılığına ve düzenleme becerilerine kalıyor. Fikir vermesi açısından en çok kullanılan video geçişlerine örnek verelim.

  • Kapak: Tam bir klasik olan bu geçişte videonun sonunda telefonun kamerasını istediğin bir kapak yardımıyla kapat. Sonra açıp devam et ve videolarını birleştir.
  • Dönme: Bir nesneye odaklanırken etrafında dön. Dönme işlemini tamamladığında arka planı değiştir ve yeni bir arka plan ile videoya devam et.
  • Gökyüzüne çıkıp inme: Yine videoyu sonlandırırken bir nesneye odaklan ve kamerayı gökyüzüne doğru kaldır. Kamerayı gökyüzünden aşağıya indir yeniden nesneye veya ortama odaklan. Burada arka planı, nesneyi veya mekanı değiştirmek sana kalmış.

📁 Dosyalar arasında kaybolmak istemiyorsan TikTok kaydedilen videolar nasıl bulunur yazımızı şimdi incele.

Ücretsiz APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok ile şarkılar ve ses efektleri içeren zengin bir kütüphaneyi kullanarak ilginç videolar düzenleyebilir ve paylaşabilirsin. Akışında diğer kullanıcıların videolarını izleyebilirsin. Videolarına inanılmaz filtreler uygulayabilir, eğlenceli çıkartmalar ve etiketler ekleyebilir hatta videolarını diğer sosyal ağlarda paylaşabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…