Instagram notlar nedir ve nasıl kullanılır?

instagram-notlar-nedir

Popüler sosyal ağda an itibarıyla neler yaptığını, nasıl olduğunu veya ne düşündüğünü paylaşmanın yeni bir yolu var: notlar. Instagram notlar nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır gibi merak edilen birçok konuyu içeren bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et!

Instagram notlar nedir?

Instagram sessiz mod  gibi oldukça ilgi çekici bir özelliği daha kullanıma sundu. Bu yeni özellik duygu ve düşüncelerini hızlı bir şekilde takipçilerinle paylaşmanı kolaylaştırıyor. Temelde sohbet sayfana bir not eklemeni sağlıyor.

Instagram notların temel özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Notlara direkt mesajlar (DM) üzerinden ulaşabilirsin.
  • Yazacağın not profil resmine eklenir.
  • Bir notu kimlerin görebileceğini seçebilirsin.
  • Takipçilerin veya arkadaşların notlara cevap vererek sohbet başlatabilirler.
  • Yazdığın bir not, hikayelerde olduğu gibi 24 saat sonra otomatik olarak silinir.
  • Bir not en fazla 60 karakterden oluşur ve daha uzun yazamazsın.
  • Notlar oluştururken emoji de ekleyebilirsin.
  • Her seferinde sadece tek bir not yazıp paylaşabilirsin.

Instagram notlar nasıl kullanılır?

Bu yeni özelliğin kullanımı da oldukça kolay. Bir not oluşturup arkadaşlarınla paylaşmak için aşağıdaki adımları izlemen yeterli olacak. Bunun için:

1. Uygulamayı aç. Sağ üst köşedeki sohbet baloncuğuna dokunarak DM‘ye (direkt mesajlar) gir.

instagram-notlar-nedir

2. Profil resmindeki + işaretine dokun.

instagram-notlar-nedir

3. Bir Not Bırak sayfası açılacak. “Ne düşündüğünü yaz” kısmına istediğin notu yaz.

instagram-notlar-nedir

4. Notunu yazdıktan sonra kimlerle paylaşacağına karar verebilirsin. Varsayılan olarak Takip Ettiğin Takipçilerin seçilidir. Ancak herkesin görmesini istemiyor, sadece belirli kişilerin görmesini istiyorsan Yakın Arkadaşlar seçeneğine dokun. Kişi Ekle seçeneğine dokunarak dileğin kişileri ekleyebilirsin.

5. Sağ üst köşedeki Paylaş düğmesine dokunarak işlemi tamamla.

instagram-notlar-nedir

Yazmış olduğun not DM’de gösterilecek. Arkadaşların bu nota tıklayarak sanan hemen mesaj gönderebilir. Notuna cevap yazıldığına dair bildirim alacaksın. Aynı şekilde birinin notuna cevap vermek istersen nota tıklayıp mesajını göndermen yeterli.

instagram-notlar-nedir

🏹 Anlam karışıklığına sebep vermemek için Instagram mesaja özel cevaplama yazımızı şimdi incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderi, hikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…