Instagram sessiz mod nasıl etkinleştirilir?

instagram-sessiz-mod

Tam bir işe konsantre olmuşken veya dinlenirken gelen bildirimler seni rahatsız mı ediyor? Bu tür durumlar yaşamaman için Instagram sessiz mod özelliği duyuruldu. Çok yakında tüm kullanıcılara sunulacak olan bu özellik nedir ve nasıl kullanılır keşfetmek için okumaya devam et!

Instagram sessiz mod özelliği

Telefon kullanımı, günümüzün önemli teknolojik bağımlılıklarından biri haline geldi. Birçok insan telefonu elinden bırakmakta güçlük çekiyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri de sosyal ağlar ve sosyal medyadan gelen bildirimler.

Bu bildirimler telefonu bırakmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Platformun daha sağlıklı kullanılmasını ve sosyal ağ bağımlılığına dönüşmemesini isteyen Instagram yeni bir özellik daha duyurdu: sessiz mod.

Yalnız bu özellik daha önce bahsettiğimiz birini Instagram’da sessize alma ile çok farklı işliyor. Neden farklı olduğuna değinelim.

Burada amaç özellikle gençlerin ve teknoloji bağımlılarının günlük aktivitelerine daha fazla odaklanmasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda uygulama bildirim alımını belirli bir süre için durduracak.

Çalışırken, okuldayken veya dinlenirken bildirimler ile dikkatin dağılmayacak veya rahatsız edilmiş olmayacaksın. DM’den gelen mesaj bildirimleri dahil olmak üzere tüm bildirimler susturulacak.

Bildirimlerin ne kadar süre sessize alınacağına sen karar verebileceksin. Zaman dilimleri belirleyip uygulamanın sessiz moda otomatik olarak geçmesini veya moddan çıkmasını sağlamak mümkün olacak.

Örneğin 2 saat boyunca sessize aldığında bahsetmeler, yorumlar gibi bildirimler gelmeyecek. Eğer biri sana mesaj atarsa karşı tarafa otomatik olarak sessiz modda olduğuna dair bilgilendirme cevabı gidecek. Bu sayede arkadaşların meşgul olduğunu anlayacak ve yanlış anlamaların önüne geçebileceksin.

Instagram sessiz mod nasıl kullanılır?

Ocak ayı sonu itibarıyla ABD, İngiltere, Kanada gibi ülkelerde kullanıma sunulan özellik yakın bir zamanda Türkiye’de de nihai kullanıcılara açılacak. Ders çalışırken veya toplantı yaparken Instagram’a kısa bir süreliğine ara vermiş olacaksın.

Şimdi Instagram sessiz modu nasıl açacağına ve kullanacağına bakalım. Bunun için şu adımları izle:

  • Uygulamayı aç. Sağ alt köşedeki resmine dokunarak profil sayfana git.

instagram-sessiz-mod

  • Sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunarak Ayarlara gir.

instagram-sessiz-mod

  • Bildirimler seçeneğine tıkla.

instagram-sessiz-mod

  • Seçenekler arasından Sessiz Modu bulup dokun.
  • Sessiz Mod seçeneğindeki anahtarı sağa çekerek aç (griden maviye döner)
  • Alt seçenekte yer alan saat dilimi düzenle.
  • 12 saate kadar sessiz modu ayarlayabilirsin. Instagram seçtiğin saat aralığını otomatik kaydedecek ve sessiz moda geçecek. Süre bitiminde tekrar bildirimleri almaya başlayacaksın. Sessiz moddayken neler kaçırdığına dair bir özet sunacak. Senin adına mesajları otomatik cevaplayacak.

Sessiz modu iptal etmek için beşinci adıma kadar ilerle. Sessiz Mod seçeneğindeki anahtarı sağa çekerek kapatman (griden maviye döner) yeterli.

⚠️ Yeni bir özellik daha keşfetmek için Instagram mesaja özel cevaplama nasıl yapılır yazımı şimdi oku.

Rehberler sunan AndroidListe, sayısız uygulama, oyun, tema ve haber içeriyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderi, hikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…