Telegram son görülme ve çevrimiçi durum kapatma nasıl yapılır?

telegram-son-görülme-kapatma

Uygulamayı en son ne zaman kullandığının veya mesajlaştığının bilinmesini istemiyor musun? İyi haber şu ki Telegram son görülme ve çevrimiçi durumu kapatma imkanı tanıyor. Mesajatarı artık daha gizli bir şekilde kullanabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et!

Telegram son görülme kapatma

Günümüzün WhatsApp gibi birçok anlık mesajlaşma uygulaması sohbet ettiğin kişilerin ne zaman online olduklarını görmeni sağlıyor. Aynı şekilde diğer kullanıcılar da seni görebilir. Kimi zaman bu durum biraz rahatsız edici olabilir. Birçok mesajatar çevrimiçi durumla ilgili özelleştirme imkanı tanıyor.

Kullanıcı isteklerini göz ardı etmeyen Telegram’da da son görülme zamanını kapatabilirsin. Bu sayede uygulamayı en son ne zaman kullandığını veya biriyle sohbet ederken çevrimiçi olduğunu diğerleri anlamaz.

🔧 Sosyal ağında da bunu yapabilirsin. Instagram son görülme ve hareket durumu kapatma nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsin.

Telegram son görülme ve çevrimiçi durum nasıl kapatılır?

Son görülme zamanını birkaç basit tıklama ile kolayca kapatabilir veya bazılarının görmesine izin verebilirsin. Bunun için şu adımları izle:

1. Uygulamayı aç ve sol üst köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun.

telegram-son-görülme-kapatma

2. Açılan menüden Ayarlar seçeneğine gir.

telegram-son-görülme-kapatma

3. Aşağıya doğru ekranı kaydırdığından Gizlilik ve Güvenlik ayarlarına dokun.

telegram-son-görülme-kapatma

4. Gizlilik bölümündeki Son Görülme ve Çevrimiçi seçeneğine bas.

telegram-son-görülme-kapatma

5. “Son görülme zamanını kimler görebilir?” sorusuna cevaben 3 seçenek göreceksin.

  • Herkes: Telegram’ı kullanan herkes durumunu görebilir.
  • Kişilerim: Durumunu sadece rehberinde ve Telegram kişiler listende kayıtlı olanlar görebilir.
  • Hiç Kimse: Durumunu hiçbir kullanıcı göremez.

telegram-son-görülme-kapatma

Kimsenin son görülme zamanını görmesini istemiyor ve tamamen kapatmak istiyorsan Hiç Kimse seçeneğini işaretle. Unutma ki son görülme zamanını kapatman durumunda sen de diğer kullanıcılarınkini göremez, tahmini (1 hafta/ay içinde gibi) bilgiler alabilirsin.

Telegram son görülme ve çevrimiçi durumu belirli kişilere kapatma

Yukarıdaki seçenekleri kullanarak tamamen veya kısmi kapatmak yerine sadece belirli kullanıcılar için bunu düzenleyebilirsin. Bunun için şu adımları izle.

1. Yukarı değindiğimiz ilk dört adımı uygula.

2. Asla Paylaşma-Kullanıcı Ekle seçeneğine dokun.

telegram-son-görülme-kapatma

3. Kişiler listen açılacak. İstediğin kişileri veya grupları seç ve sağ alt köşedeki onay düğmesine tıklayarak işlemi tamamla.

telegram-son-görülme-kapatma

Artık bu seçmiş olduğun kişiler veya gruplar son görülme zamanını göremez. İstediğin zaman bu kişilere yeniden izin verebilirsin. Ayrıcalık listesinden kaldırman yeterli.

telegram-son-görülme-kapatma

📇 Yeni bir özellik daha keşfetmek istersen SIM kartsız Telegram’a nasıl kayıt olunur yazımızı şimdi incele.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, sayısız uygulama, oyun, tema ve haber sana destek sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliğini ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir ve canlı yayın yapabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…

TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?
TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?

Video izlemek istiyor ama kim olduğunun pek de bilinmesini istemiyor musun? TikTok hesap gizleme özelliğinden yararlanman mümkün. Böylelikle biyografin diğer kullanıcılara gösterilmez sen de daha gizli kalabilirsin. Hesabını nasıl gizleyeceğini öğrenmek için okumaya devam et!…