Instagram son görülme ve hareket durumu kapatma nasıl yapılır?

instagram-son-görülme-hareket-durumu-kapatma

Sosyal ağda fotoğraflar ve videolar arasında gezinirken online olduğun bilinmesin mi istiyorsun? Mesajlaşırken aktif görünmek istemiyorsan Instagram son görülme ve hareket durumu kapatma seçeneğini kullanabilirsin. Bu seçenek nasıl kullanılır öğrenmek için hemen okumaya başla!

Instagram son görülme kapatma

Günümüzün birçok sosyal ağ ve mesajlaşma uygulaması son görülme zamanını gösterir. Ancak bir kullanıcı olarak istersen bunu diğer kişilerden gizleyebilirsin. WhatsApp gibi birçok mesajlaşma uygulamasından bu özelliği hatırlarsın.

🔒 Belirli kişilerde WhatsApp son görülme gizleme artık mümkün, blog yazımızı okuyarak nasıl yapacağını öğrenebilirsin.

Bu trendi yakalayan Instagram, en son ne zaman çevrim içi olduğunu sohbet ettiğin kişilerle paylaşır. Direkt mesajlara girdiğinde mesajlaştığın kişilerin en son ne zaman online, aktif, olduğunu gösterir. Sen nasıl diğer kullanıcıların durumunu görebiliyorsan onlar da seninkini görebilir.

Uygulama bu seçeneği özelleştirmene imkan tanır. Bir dizi basit ayar ile bunu kolayca yapabilirsin.

Instagram hareket durumu kapatma

Uygulamayı kullanmaya başladığında çevrim içi olduğunu sohbet ekranından takipçilerine gösterir. DM’ye girdiğinde kişilerin altında en son ne zaman aktif olduklarını kolaylık görebilirsin. Örneğin “35d önce aktifti” şeklinde yazar.

Instagram aktiflik durumunu kişinin altında şu an aktif yazmakla birlikte yeşil bir nokta ile de gösterilir. Ancak istersen bunu kapatman mümkün.

Instagram son görülme ve hareket durumu nasıl kapatılır?

Aslında son görülme ve aktiflik durumu birbirleriyle ilişkili. Hareket durumunu kapattığında hem uygulamaya en son ne zaman girdiğin hem de an itibarıyla online olduğun artık gösterilmiyor. Bunun için şu adımları izle:

1. Uygulamayı aç ve sağ alt köşedeki profil resmine tıkla.

instagram-son-görülme-kapatma

2. Profil sayfanın sağ üst köşesindeki üç çizgili menü simgesine dokun ve Ayarlara gir.

instagram-son-görülme-kapatma

3. Gizlilik seçeneğine dokun.

instagram-son-görülme-kapatma

4. Etkileşimler bölümünde Hareket Durumu seçeneğine tıkla.

instagram-hareket-durumu-kapatma

5. Varsayılan olarak hareket durumu açık olarak seçilidir. Hareket Durumunu Göster anahtarını sola çekerek kapat (mavi renkli anahtar griye döner).

instagram-hareket-durumu-kapatma

Artık çevrim içi olduğunu, son giriş zamanını ve aktif olup olmadığını hiç kimse göremez. Bu ayarlamayı yaptıktan sonra sen de diğer kişilerin online durumlarını göremezsin.

Paylaşımlarını daha ilgi çekici hale getirmek için Instagram hikayeye ve gönderiye müzik ekleme yazımızı şimdi incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …