Instagram hikayeye veya gönderiye müzik ekleme nasıl yapılır?

instagram-hikayeye-gönderiye-müzik-ekleme

Fotoğraf ve videolar paylaşmayı çok seviyor, şöyle bakanların içi kıpır kıpır olsun istiyorsan Instagram hikayeye, gönderiye müzik eklemeyi dene. Popüler sosyal ağ, paylaşımlarına şarkı eklemen için fırsat sunuyor. Daha önce yapmadıysan nasıl yapılır keşfetmek için hemen oku!

 

Instagram hikayeye, gönderiye müzik ekleme

Instagram müzik servisini Türkiye’ye açtığından beri paylaşımlar daha dikkat çekici hale geldi. Sen de hem göze hem de kulağa hitap eden paylaşımlar yapmak istiyorsan gönderi ve hikayelerine müzik ekleyebilirsin.

Uygulama zengin bir müzik arşivine erişim hakkı sunuyor. Olmayan şarkı neredeyse yok gibi. Ayrıca müzik eklemek için üçüncü taraf uygulamaları kullanmaktan ve telif sorunlarıyla karşılaşmaktan da kurtuluyorsun.

Şimdi hem gönderilerine hem de hikayelerine nasıl müzik ekleyebileceğine bakalım.

🔗 Instagram hikayeye bağlantı ekleme çıkartma ile nasıl yapılıyor öğrenmek için yazımızı okuyabilirsin.

 

Instagram hikayeye müzik nasıl eklenir?

Çıkartma kullanarak Instagram hikayeye kolayca müzik ekleyebilirsin. Nasıl yapacağını adım adım açıklayalım:

1. Uygulamayı aç ve her zaman hikaye paylaştığın gibi üst menüde yer alan + simgesine dokun. Açılan menüden Hikaye seçeneğine tıkla.

instagram-hikayeye-müzik-ekleme

2. Galerin açılacak, hikayende paylaşmak istediğin fotoğrafı veya videoyu seç.

instagram-hikayeye-müzik-ekleme

3. Seçimin hemen eklenecek ve üst kısımda yer alan gülen adam yüzlü çıkartma seçeneğine dokun.

instagram-hikayeye-müzik-ekleme

4. Burada Müzik çıkartmasını bulup tıkla.

instagram-hikayeye-müzik-ekleme

5. En üste yer alan Müzik Ara (a) çubuğunda istediğin şarkıyı arayabilir, Senin İçin (b) önerilenlere bakabilir veya Göz At (c) kısmında mevcut şarkıları inceleyebilirsin. Listelenen şarkıların sağ tarafında yer alan oynat (d) tuşuna basarak şarkıyı dinleyebilirsin. İstediğin parçayı bulduktan sonra üstüne tıkla.

instagram-hikayeye-müzik-ekleme

6. Alt kısımda yer alan oynatma çubuğunu (a) ileri geri oynatarak şarkının istediğin kısmını seçebilir ve süreyi (b) değiştirebilirsin. Müzik çaların üstündeki menü (c) seçeneklerinden şarkı sözlerini ve albüm kapağını düzenleyebilirsin. İstediğin düzenlemeleri yaptıktan sonra sağ üst köşedeki Bitti’ye (d) dokun. Şarkı hikayeye eklenecek.

instagram-hikayeye-müzik-ekleme

7. Her zaman yaptığın gibi sağ alt köşedeki Gönder simgesine dokunarak hikayeni paylaş.

instagram-hikayeye-müzik-ekleme

 

🧹 Instagram silinen gönderileri geri getirme yazımızı okuyarak yanlışlıkla sildiğin paylaşımlarını kurtarabilirsin.

 

Instagram gönderiye müzik nasıl eklenir?

Normalde paylaşım yaptığında çok bir farkı yok. Instagram gönderiye müzik eklemek için aşağıdaki adımları izle:

1. Uygulamayı aç ve her zaman gönderi paylaştığın gibi üst menüdeki + simgesine ardından da Gönderi’ye dokun.

instagram-gönderiye-müzik-ekleme

2. Galerin açılacak, gönderini seç ve sağ üst köşedeki oka tıklayarak ilerle.

instagram-gönderiye-müzik-ekleme

3. Gönderi düzenleme seçeneklerinden Müzik Ekle’ye dokun.

instagram-gönderiye-müzik-ekleme

4. Müziklerde arama (a) yapabilir, Senin İçin (b) kısmında önerilenlere bakabilir veya Göz At (c) bölümünü kontrol edebilirsin. Dinlemek istediğin şarkının yanındaki oynat (d) simgesine dokunman yeterli. Eklemek istediğin şarkıya dokun.

instagram-gönderiye-müzik-ekleme

5. Oynatma çubuğunu (a) ileri geri oynatarak parçanın istediğin kısmını seçebilirsin. Süreyi değiştirmek için 30 (b) yazan kısma dokunup açılan menüden süreyi ayarlayabilirsin. İstediğin düzenlemeleri yaptıktan sonra sağ üst köşedeki onay (c) simgesine dokunarak gönderine müziği ekle.

instagram-gönderiye-müzik-ekleme

6. Açıklama yazdıktan sonra sağ üstteki onay simgesine dokunarak gönderini her zamanki gibi paylaş.

Instagram hikayeye, gönderiye müzik ekleme bu kadar kolay. Artık sen de daha ilgi çekici paylaşımlar yapabilirsin. Belirli hesaplar için Instagram bildirimleri açmak artık mümkün, detaylar için hemen yazımızı incele.

Android tutorial sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, diğer insanları takip edebileceğin gibi fotoğraf ve video paylaşabileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…

Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?
Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?

Kendi şarkılarını oluşturarak sosyal medyada farkını konuşturmak ister misin? TikTok AI Song özelliğiyle kendi şarkılarını besteleyip söyletebilir ve videolarında kullanabilirsin. Test aşamasındaki bu özellik neler getiriyor ve nasıl kullanılır keşfetmek için okumaya devam et…

WhatsApp kaybolan sesli mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp kaybolan sesli mesaj nasıl gönderilir?

Arkadaşlarınla daha gizli sohbet etmek ister misin? Üstelik klavye kullanma derdi olmadan. Cevabın evetse WhatsApp kaybolan sesli mesaj özelliğini mutlaka denemelisin. Daha fazla gizlilik vadeden bu yeni özelliği nasıl kullanacağını öğrenmek ve detaylar için okumaya devam et!…

Instagram notlara müzik ekleme nasıl yapılır?
Instagram notlara müzik ekleme nasıl yapılır?

Önemli olayları veya ruh halini sohbet ekranından arkadaşlarınla paylaşmana imkan veren notlarını artık daha dikkat çekici hale getirebilirsin. Instagram notlara müzik ekleme mümkün. Popüler müzikleri veya şarkıları notlarına nasıl ekleyeceğini öğrenmek için okumaya devam et!…