Instagram fotoğraf ve Reels paylaşma QR kodu ile nasıl yapılır?

instagram-fotoğraf-ve-reels-paylaşma-qr-kodu

Sosyal ağında çok beğendiğin bir gönderiyi hemen arkadaşınla paylaşmak mı istiyorsun? İşte sana yepyeni bir seçenek daha. Instagram fotoğraf ve Reels paylaşma QR kodu ile artık çok daha kolay. Bu yeni özelliği keşfetmek ve nasıl kullanacağını öğrenmek için hemen okumaya başla.

QR kodu ile Instagram fotoğraf ve Reels paylaşma dönemi

Popüler uygulama yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Kullanıcılarını başka platformlara kaptırmak istemeyen Instagram, gönderileri QR kodu ile paylaşma seçeneğini duyurdu. Hali hazırda profili QR koduyla paylaşmaya imkan tanıyan uygulama buna genişletmiş oldu.

QR kodu ile fotoğrafları, Reels videolarını ve konum paylaşmak mümkün. Bu özellik sayesinde, geliştirilen Instagram haritalar etkileşimi daha da artıracak gibi görünüyor. Oluşturacağın kodları mesajatarlarda ve diğer uygulamalarda rahatlıkla paylaşabilirsin.

Instagram fotoğraf paylaşma QR kodu ile nasıl yapılır?

Beğendiğin bir fotoğrafı arkadaşının da hızlı bir şekilde görmesini sağlayabilirsin. Şimdi bu yeni özelliği nasıl kullanacağına bakalım:

1. Uygulamayı aç ve paylaşmak istediğin fotoğrafı, gönderiyi, akışında bul.

2. Gönderinin sağ tarafındaki üç noktaya dokun.

instagram-fotoğraf-paylaşma-qr-kodu

3. Açılan menüden QR Kodu seçeneğine tıkla.

instagram-fotoğraf-paylaşma-qr-kodu

4. Anında QR kodu oluşturulacak. QR kodunun altında dairelere dokunarak rengini değiştirebilirsin.

5. Arkadaşın kamerasına bu kodu göstererek gönderiye doğrudan ulaşabilir. İstersen kodun altında yer alan QR Kodunu Kaydet diyerek mesajlaşma uygulamalarında kolayca paylaşabilirsin. Bitti diyerek pencereyi kapatabilirsin. Galerinde, Fotoğraflar bölüme resim olarak kaydedilir. Buradan gönderebilirsin.

instagram-fotoğraf-paylaşma-qr-kodu

 

Instagram Reels paylaşma QR kodu ile nasıl yapılır?

Bu kez Reels videolarını QR kodu oluşturarak anında arkadaşınla nasıl paylaşacağını göstereceğiz. Bunun için:

1. Uygulamayı aç ve akışında beğendiğin Reels videosunun sağ üst tarafındaki üç noktaya dokun.

instagram-reels-paylaşma-qr-kodu

2. Açılan menüden QR Kodu seçeneğine tıkla.

instagram-reels-paylaşma-qr-kodu

4. Anında QR kodu oluşturulacak. QR kodunun rengini değiştirebilirsin. QR Kodunu Kaydet düğmesine dokunarak cihazına kaydedebilirsin. Arkadaşın telefonun kamerasını veya QR kod okuyucu uygulamasını kullanarak bu Reels videosunu anında erişebilir. Bitti diyerek pencereyi kapatabilirsin

instagram-reels-paylaşma-qr-kodu

Aynı şekilde konumda paylaşabileceğini hatırlatalım. Reels videoları şimdilik sadece akıştan (ana ekrandan) paylaşılabiliyor.

instagram-reels-paylaşma-qr-kodu

Uygulamanın yakın zamanda duyurduğu Instagram gönderiyi başa tutturma özelliğini keşfetmek için şimdi blog yazımızı incele.

Android uygulama sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…