Instagram haritalar nedir ve nasıl kullanılır?

instagram-harita

Sosyal ağında popüler mekanları daha kolay keşfetmek ister misin? Instagram haritalar güncellendi ve daha fonksiyonel hale geldi. Yenilenen Instagram maps nedir, neler getiriyor ve nasıl kullanılır gibi merak edilen sorulara cevaplar bulabileceğin yazımızı hemen okumaya başla!

Instagram haritalar nedir?

Bir yıldan fazla bir süredir deneme ve geliştirme çalışmaları süren Instagram Haritalar özelliği nihayet son halini aldı ve tüm kullanıcılara sunuldu. Yeni haritalar, konum göstermekten çok daha fazlasını sunuyor.

Instagram Maps, paylaşılan bir hikaye, gönderi, video için konum eklemeyi mümkün kılıyordu. Bu konum bilgilerine tıklandığında harita üzerindeki yeri ve bu yerle ilgili yapılan paylaşımları görmek mümkündü.

Yenilenen haritalar artık daha fazlasını sunuyor. Etkileşimli hale gelen haritalar yakın çevreyi keşfetmen için fırsatlar sunuyor. Kullanıcılar arasındaki popüler mekanları listeliyor. Yakın çevrede bulunan kafeler, restoranlar, gezilecek yerler, oteller, park ve bahçeler, barlar sekmeler halinde yer alıyor.

instagram-harita

Haritada bakılan konumla ilgili hava durumunu gösteriyor. Ayrıca haritada arama yapman artık mümkün. Bu da özellikle yakın çevredeki işletmeleri ve önemli yerleri keşfetmeni hızlandırıyor. Her zaman olduğu gibi paylaşılan içeriklere (hikaye, video, gönderi) ulaşabilirsin.

Hala nerede olduğunun bilinmesini istemiyorsan gönderilerde Instagram konum gizleme mümkün.

Instagram haritalar nasıl kullanılır?

Haritaların kullanımı aslında çok basit. Kullanım açısından çok da değişen bir şey yok. Ancak önceden belirtiğimiz gibi daha işlevsel.

instagram-harita

Haritayı kullanmak için bir videoda, gönderi veya hikayede yer alan konum bilgisine tıklaman yeterli. Bu özelliği ilk defa deneyecekler için “Yakındaki popüler yerleri keşfet” uyarısı çıkabilir. “Başla” seçeneğine dokunarak etkileşimli haritalara erişebilirsin.

Konuma tıklayıp haritaya eriştiğinde Başlıca ve En Yeniler şeklinde eskiden olduğu gibi gönderiler listelenecek. Konumla ilgili paylaşılan gönderi sayısını, bulunduğun yere olan uzaklığını öğrenebilirsin.

instagram-harita

Gönderilerin olduğu bölümü aşağıya doğru çektiğinde Bu Bölgede Ara seçeneğini görebilir ve arama yapabilirsin. Popüler mekanlar ve son paylaşımlar harita üzerinde gösterilecek.

Haritanın sağ üst köşesindeki kağıt uçak şeklindeki simgeye dokunarak kendi mevcut konumuna göre ilgili haritayı açabilirsin.

Keşfete (büyüteç simgesi) girerek istediğin konumu arayabilir veya etiket # (#yeradi) kullanabilirsin. Bu şekilde de haritalara ulaşman mümkün.

Beğendiğin hikayelere hızlıca cevap vermek istersen Instagram hikayelerine nasıl hızlı tepki verilir yazımızı şimdi incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Adım adım TikTok doğrulama nasıl yapılır?
Adım adım TikTok doğrulama nasıl yapılır?

Paylaşım yaptığın hesabın gerçekten sana ait olduğunu herkese anlatmak mı istiyorsun? Hesabın için TikTok doğrulama talebinde bulunabilirsin. Hesabın doğrulanırsa mavi tikli bir rozet alabilirsin. Doğrulama işlemlerini adım adım nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et…

WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme nasıl yapılır?
WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme nasıl yapılır?

Mesajlaşmalarını daha gizli ve güvenli hale getirmek ister misin? Sana iyi bir haberimiz var: WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme imkanı sunuyor. Bu yeni özellik sayesinde bireysel sohbetlerini meraklı gözlerden koruyabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et…

WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme nasıl yapılır?
WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme nasıl yapılır?

Mesajlaşmak dışında arkadaşlarınla görüşmek için WhatsApp’ı mı kullanıyorsun? Yoksa arama geçmişini yanlışlıkla sildin mi? WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme adına deneyebileceğin bazı yöntemler var. Bu yöntemleri ve nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram gönderi ve hikaye görünür yapma yolları
Instagram gönderi ve hikaye görünür yapma yolları

Paylaştığın hikaye ve gönderileri bazı takipçilerin için görünmez hale mi getirdin? Tekrardan görünür hale mi getirmek istiyorsun? Instagram hikaye görünür yapma imkanı sunar. Ancak gönderiler için süreç daha farklı işliyor. Neler yapabileceğini görmek için okumaya devam et! …

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …