Instagram gönderiyi başa tutturma nasıl yapılır ve kaldırılır?

instagram-gönderiyi-başa-tutturma

Sosyal ağında bazı gönderilerinin seni çok iyi yansıttığını ve diğerlerinden daha önemli olduğunu düşünüyorsan profiline sabitleyebilirsin. Instagram gönderiyi başa tutturma imkanı tanıyor. Dilediğin an bunu kaldırabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için hemen okumaya başla!

Instagram gönderiyi başa tutturma nasıl yapılır?

Instagram, paylaşımlarını kronolojik sırasıyla profil ızgarana yerleştirir. Profil sayfana giren bir kişi, en son yaptığın paylaşımdan itibaren gönderilere bakmaya başlar. Ancak uygulama artık bazı gönderilerini öne çıkarma ve profilinde başa tutturma fırsatı sunuyor.

Bu yeni özellik sayesinde profiline bakan biri, öncelikle sabitlediğin yani başa tutturduğun gönderilerini görebilir. Bunlar sabit bir şekilde ilk sırada gösterileceğinden diğer yaptığın paylaşımlardan etkinlenmez ve her zaman en üstte kalır.

İçerik üreticileri veya hizmet/ürün satışı yapanlar için oldukça kullanışlı bir özellik. En çok beğenilen veya seni en iyi tanımlayan gönderilerini başa tutabilirsin. Böylelikle etkileşimini daha çok artırabilirsin.

Instagram yorum sabitlemede olduğu gibi aslında yapacağın işlemler aslında oldukça basit. Aşağıda değineceğimiz adımları sırasıyla uygulaman yeterli. Bunun için:

1. Uygulamayı aç ve sağ alt köşedeki fotoğrafına tıklayarak profiline gir.

instagram-gönderiyi-başa-tutturma

2. Gönderilerinin arasından sabitlemek istediğini seçip dokun.

instagram-gönderiyi-başa-tutturma

3. Gönderin açılacak ve sağ üst kısımdaki üç noktaya bas.

instagram-gönderiyi-başa-tutturma

4. Açılan menüden Profiline Tuttur seçeneğine tıkla.

instagram-gönderiyi-başa-tutturma

Hepsi bu kadar artık seçtiğin gönderin başa tutturulmuş olacak. Uygulamada en fazla 3 gönderiyi başa tutturabileceğini unutma.

Instagram gönderiyi başa tutturma nasıl kaldırılır?

Bir gönderini başa tutturmuş olabilirsin ancak bir süre sonra profilinden artık kaldırmak isteyebilirsin. Uygulama başa tutturmayı kaldırmana izin verir. Sabitlemesi kaldırılan bir gönderi, profil ızgaranda kronolojik sıraya göre eski yerinde gösterilmeye devam eder.

Şimdi bunu nasıl yapacağını adım adım açıklayalım. Bunun için:

1. Uygulamayı aç ve sağ alt köşedeki fotoğrafına tıklayarak profiline gir.

2. Profilinde daha önce sabitlediğin, başa tutturduğun gönderine tıkla.

instagram-gönderiyi-başa-tutturma

3. Gönderin açılacak ve sağ üst kısımdaki üç noktaya bas (yukarıda değindiğimiz 3. adım gibi).

4. Açılan menüden Profilinden Kaldır seçeneğine tıkla.

instagram-gönderiyi-başa-tutturma

İşte bu kadar kolay. İstersen 3 taneyi geçmemek kaydıyla diğer gönderilerini başa tutturmaya devam edebilirsin.

🕵️ İzini belli etmeden birinin hikayelerine bakmak istersen Instagram anonim hikaye izleme yazımızı şimdi incele.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…