Android’de WhatsApp renkli yazı yazma nasıl yapılır?

renkli-yazı-yazma

Sohbetlerindeki tek düze mesajlardan sıkıldın mı? Mesajlarının daha fazla göze hitap etmesini sağlayabilirsin. WhatsApp’ta renkli yazı yazma imkansız değil. Bunun için bazı uygulamalara ihtiyaç duyacaksın. Nasıl yapacağı ve en iyi Android uygulamaları keşfetmek için hemen oku!

 

WhatsApp renkli yazı yazma

WhatsApp, Android’de en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması ama özelleştirme konusunda çok fazla seçenek sunmuyor. Özellikle metinler söz konusu olduğunda kişiselleştirme seçenekleri oldukça kısıtlı.

📝 WhatsApp yazı stili ve boyutu değiştirme yazımızı okuyarak bu sınırlı seçenekleri görebilirsin.

Sınırlı özelleştirme seçeneği sunduğundan WhatsApp renkli yazı yazma seçeneğine de sahip değil. Ancak bu durumu üçüncü taraf yazılımlar kullanarak aşmak mümkün. Yazımızın devamında deneyebileceğin en iyi Android uygulamaları bulabilirsin.

 

WhatsApp’ta nasıl renkli yazılır?

Uygulamanın kendisi renkli stillerde metin yazmaya imkan tanımıyor. Üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyacaksın. Bu tür uygulamalar yazışmalarına erişebileceğinden bu riske değer mi sen karar vermelisin.

Renkli harfler demişken aslında sonsuz renk seçeneğinden de bahsetmiyoruz. Üçüncü taraf uygulamalarda dahi renk seçeneği oldukça kısıtlı. Hem yazı tipi hem de renk çeşidi açısından şu uygulamaları deneyebilirsin:

  • Stylish Text
  • Blue Text – Keyboard + Conventer
  • Fancy Text + Sticker Maker

Bu tarz uygulamalar benzer şekilde çalışıyor. Şimdi Stylish Text uygulamasıyla iki farklı şekilde nasıl renkli yazabileceğine bakalım:

1. WhatsApp’tan:

Burada yapacağın aslında çok basit. Stylish Text uygulamasını cihazına yüklemiş olmalısın. Şu adımları izle:

  • Göndermek istediğin metni mesaj kutusuna yaz ve üzerine basılı tutarak seç.
  • Açılan menünden üç noktaya dokun. Stylish Text’i seç.
  • Metni dönüştürmek istediğin yazı tipini seç ve gönder. Hepsi bu kadar.

renkli-yazı-yazma

 

2. Uygulamanın kendisinden:

Uygulamanın kendisinden nasıl renkli mesaj yazıp WhatsApp’ta paylaşacağına bakalım.

  • Uygulamayı aç. Type Here yazan bölüm mesajını yaz.
  • Yazı tipini seç ve WhatsApp simgesine dokun. Göndermek istediğin kişiyi seç. Hepsi bu kadar.

renkli-yazı-yazma

 

Stylish Text uygulamasına alternatif olabilecek uygulamaları aşağıda bulabilirsin. WhatsApp renkli yazı yazma ile ilgili güncelleme yayımlarsa AndroidListe’den öğrenebilirsin. Ayrıca ikinci bir telefonun varsa Android’de SIM kartsız WhatsApp nasıl kullanılır makalemizi okuman yararına olur.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. Stylish Text

    Stylish Text

    Stylish Text, mesajlaşmalarını benzersiz yazı tipleri, renkler ve temalar ile özelleştirebileceğin harika bir araç. Başta Messenger ve WhatsApp olmak üzere sohbetlerinde mesaj yazı yazı/sayı tipini değiştirebilirsin. İstersen kendi stillerini oluşturup arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

  2. Blue Text - Keyboard + Converter

    Blue Text – Keyboard + Converter

    Blue Text, sohbet mesajlarını daha ilgi çekici hale getirmen için farklı yazı tipleri sunuyor. Özellikle mavi renk seçeneği ile dikkat çekiyor. Yazı tiplerinin yanı sıra emojiler de sunan uygulama, seçili metinleri farklı yazı tiplerinde görüntüleme ve paylaşmana imkan tanıyor.

  3. Fancy Text Generator Pro #FREE

    Fancy Text Generator Pro #FREE

    Fancy Text, WhatsApp’ta paylaşabileceğin 50’den fazla yazı tipi, farklı kategorilerde onlarca çıkartma sunuyor. Sohbetlerindeki mesajlarını daha havalı yazabilir, mavi renkli harfleri kullanabilirsin. Yazı tiplerini özelleştirebilir hatta kendi el yazını dahi kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…