Android’de WhatsApp Yazı Stili ve Boyutu Değiştirme Yöntemi

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

WhatsApp’ta hep aynı tarz yazı yazmaktan sıkıldın mı veya mesajlarını okurken zorlanıyor musun? Android’de WhatsApp yazı stili ve boyutu değiştirme, birkaç ayarla yapılabiliyor. Yazılarının biçimini ve büyüklüğünü değiştirebilir, tarz yaratabilir hatta daha rahat okuyabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için hemen oku!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yazı stilini ve boyutunu değiştirmene imkan tanıyor. Yazı tipini tamamen değiştiremesen de en azında belirli biçimleri kullanabilirsin.

Okuma kolaylığı açısından yazı tipi boyutu da uygulama üzerinden kolaylıkla ayarlanabiliyor. Adım adım nasıl yapacağına bakalım.

WhatsApp Yazı Tipi Boyutu Değiştirme

Mesajlarındaki yazı tipi boyutunu en kolay okuyabileceğin büyüklüğe ayarlayabilirsin. WhatsApp yazı tipi boyutunu değiştirmek için:

1-Uygulamayı aç. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokun.

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

2- Ayarlar’a gir.

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

3- Sohbetler seçeneğine tıkla.

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

4- Sohbet Ayarları bölümünden Yazı Tipi Boyutu seçeneğine dokun.

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

5- Küçük, Orta, Büyük seçeneklerinden istediğin birine basarak ayarla.

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

Tüm bu anlatılanları bir de bu hikaye ile tekrar gözden geçirebilirsin.

WhatsApp Yazı Stili Değiştirme

WhatsApp yazı stilini değiştirmek için kısaca 2 yöntemden bahsedeceğiz. İlk yöntemde WhatsApp hileleri kullanılırken 2. yöntemde ise doğrudan uygulama seçeneklerinden yapılıyor.

1.Yöntem:

Mesajlarını yazarken kullanacağın bazı yazı karakterleri ile WhatsApp yazı stilini değiştir.

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

Kalın yazmak için yıldız imi * kullan. Örneğin *www.androidliste-tr.com*

İtalik yazmak için alt çizgi _ kullan. Örneğin _www.androidliste-tr.com_

Üstü çizili yazmak için yaklaşık işareti (tilde) ~ kullan. Örneğin ~www.androidliste-tr.com~

Tek aralıklı yazmak için tekli eğik tırnak ` üç defa yaz. Örneğin “`www.androidliste-tr.com“`

2.Yöntem:

whatsapp-yazı-stili-değiştirme

Yazı karakterleri ile uğraşmak yerine mesaj baloncuğunda yazı stilini değiştirmek istediğin kelimenin veya kelimelerin üzerine basılı tut. Açılan menüden Kalın, İtalik, Üstü Çizili, Tek Aralıklı stillerinden birini seç.

Whatsapp yazı stili değiştirme bu kadar kolay. Android yazı tipi değiştirme rootsuz cihazlarda nasıl yapılır, biliyor musun?

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Android Hikayeler ile muhteşem oyunlar keşfet ve öğreticiler sayesinde nasıl yapılır öğren. AndroidListe‘den uygulama indir. Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü sohbet edebilir ve arkadaşlarınla videolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de cabası.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…