WhatsApp Bildirim Gelmiyor İse Nasıl Düzeltilir?

whatsapp-bildirim-gelmiyor

Ailen ve arkadaşların ile iletişim için WhatsApp’ı tercih ediyorsun ama uygulama bir süredir düzgün çalışmıyor mu? Özellikle WhatsApp bildirim gelmiyor ise bu sorunu nasıl düzelteceğine dair ipuçları AndroidListe’de. Pratik çözüm önerilerini keşfetmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp Bildirim Gelmiyor Sorunu ve Çözüm Yolları

Popüler uygulama WhatsApp’ta hatalarla karşılaşmak mümkün. Sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de WhatsApp bildirimlerinin gelmemesi, yeni mesaj geldiğinde bildirim alamaman. Bu tür bir sorunla karşılaştığında neler yapabileceğine dair çözüm önerilerini sıralayalım.

1. Cihazının Durumunu Kontrol Et

whatsapp-bildirim-gelmiyor

Kimi zaman durum çubuğuna dikkatsizce dokunduğun için cihazını sessize alabilir veya farklı modları etkinleştirebilirsin. Cihazının Sessiz, Rahatsız Etmeyin, Uçuş (Uçak) gibi modlarının etkin olmadığından emin ol. Bu modların etkin olması bildirim almanı güçleştirir.

Yine cihazının internet bağlantısının olup olmadığını kontrol et. Wi-Fi veya hücresel veri yoluyla internete bağlı olduğundan emin ol. Ağ bağlantın kapalı ise yeni bildirim alamazsın.

Pil veya veri tasarrufu gibi özelliklerin (varsa uygulamaların) etkin olup olmadığına, WhatsApp için herhangi bir kısıtlama ayarlayıp ayarlamadığını kontrol et. Bu tür özellikler, WhatsApp’ın arka planda çalışmasını engelleyeceği için bildirimleri de durdurabilir.

2. WhatsApp Bildirimlerini Düzenle

Uygulamanın bildirim ayarlarını kontrol etmelisin. Gerekirse bildirim tonunu değiştirerek daha dikkat çekici olmasını sağlayabilirsin. WhatsApp bildirimlerini kontrol etmek için uygulamayı açtıktan sonra üç noktaya tıklayıp Ayarlar > Bildirimler yolunu izle. Buradaki tüm anahtarları açık yani yeşil renkli (etkin) olup olmadığını kontrol et.

whatsapp-bildirim-gelmiyor

Yine aynı sayfada Bildirim Tonu seçeneğine girerek istediğin sesi ayarlayabilirsin. Daha güçlü bir ton ayarlaman yararına olabilir.

whatsapp-bildirim-gelmiyor

Ayrıca çok sık sohbet ettiğin kişiler için bildirimleri kapatıp kapatmadığından emin ol. Bunun için sohbet sayfanı aç ve kişi adına dokun. Bildirimleri Sessize Al seçeneğini açıp açmadığını kontrol et. Normalde buradaki anahtarın kapalı (pasif), gri renkli olması gerekir.

whatsapp-bildirim-gelmiyor

Sohbet ettiğin kişiye Özel Bildirimler seçili ise bunu devre dışı bırak. Kişi sayfasında bu seçeneği görebilirsin. Özel Bildirimler > Özel Bildirimleri Kullan kutucuğu boş olmalı veya işaretli ise seçimi kaldır.

whatsapp-bildirim-gelmiyor

3. Android’den Uygulama Bildirimlerini İncele

Android’in WhatsApp bildirim ayarlarında değişiklik yapıp yapmadığını kontrol et. Bunun için WhatsApp’ın simgesine parmağını basılı tut ve açılan menüden i düğmesine dokun. Uygulama Bilgileri sayfası açılacak. Burada Bildirimler seçeneğini kontrol et ve tüm anahtarların mavi renkli olup olmadığına bak.

whatsapp-bildirim-gelmiyor

Alternatif olarak bu sayfaya cihazının Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp yolunu izleyerek de ulaşabilirsin.

4. WhatsApp Uygulama Bilgilerine Göz At

WhatsApp’ın en son sürümünü kullandığından gerekli güncellemeleri yaptığından emin ol. WhatsApp Uygulama Bilgileri sayfasına erişerek ön belleği temizleyebilirsin. Bunun için Depolama > Ön Belleği Temizle düğmesine dokunman yeterli.

whatsapp-bildirim-gelmiyor

Telefonunu yeniden başlatmayı da deneyebilirsin. Ancak hala hata alıyorsan gerekli yedeklemeleri yaptıktan sonra WhatsApp’ı kaldırıp yeniden kur. Gerekli izinlerin vererek yapacağın temiz bir kurulum çözüm sağlayabilir.

WhatsApp bildirim gelmiyor ise deneyebileceğin çözüm yollarını listeledik. WhatsApp mesaj göndermiyor ise ilgili makalemize şimdi göz at.

Uygulama indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…