TikTok Veri Tasarrufu: Uygulama Nasıl Daha Az Veri Kullanır?

tiktok-veri-tasarrufu

Popüler sosyal ağda video izlemekten keyif alıyor ancak veri tüketimi konusunda çekincelerin mi var? TikTok veri tasarrufu konusunda çözüm sunuyor. TikTok’un daha az veri kullanmasını sağlayabilirsin. Gönül rahatlığıyla video izlemek ve daha fazlası için hemen okumaya başla!

TikTok Veri Tasarrufu

Video paylaşım ağı TikTok sayısız içeriğiyle elinden düşüremeyeceğin bir uygulama. Video izlemeye başladığında bırakmak oldukça zor. Ancak içerikler her ne kadar kısa olsa da veri tüketimini artırmakta. Bu nedenle paketin daha çabuk bitebilir veya kabarık faturalarla karşılaşabilirsin.

Wi-Fi iyi bir çözüm ancak her yerde ücretsiz kablosuz ağ bulman mümkün olmayabilir. Bu durumda video izlemek istediğinde verilerini kullanabilirsin. Bir taraftan nasıl veri tasarrufu yapabilirsin. TikTok veri tasarrufunu nasıl yapacağına dair detaylara geçelim.

TikTok Veri Tasarrufu için Uygulamanın Veri Kullanımını Azalt

Platform veri tasarrufu konusunda bir dizi seçenek sunuyor. İlk olarak akla gelen uygulamanın Lite yani sadeleştirilmiş (hafifletilmiş) sürümünü kullanmak. TikTok Lite, normal versiyona göre veri tüketimi konusunda daha cimri:

  • Benzer arayüze sahip olsa da videoları daha yavaş yükler.
  • Daha az depolama alanı kaplar ve daha az pil tüketir.
  • Arka planda çalışmaz

İkinci seçenek olarak uygulamanın sahip olduğu veri tasarrufu özelliğini etkinleştirmek. Bunun için aşağıdaki adımları izle:

1. TikTok’u aç. Sağ alt köşedeki resmine dokunarak Profil sayfanı aç.

tiktok-veri-tasarrufu

2. Profil sayfanın sağ üst köşesindeki üç çizgili menü simgesine dokun.

tiktok-veri-tasarrufu

3. Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gir.

tiktok-veri-tasarrufu

4. Önbellek ve Hücresel Veri bölümündeki Veri Koruyucusu seçeneğine tıkla.

tiktok-veri-tasarrufu

5. Veri Koruyucusu seçeneğinin yanında yer alan anahtarı sağa çekerek ve etkin hale getir. Düğme açıldığında yani etkin hale geldiğinde yeşil renge dönecek.

tiktok-veri-tasarrufu

Etkinleştirme sonrası TikTok daha az veri tüketmeye başlayacak. Bunun için videoları daha düşük kalitede göstermeye veya daha uzun sürede yüklemeye başlayacak. Ancak Wi-Fi ağında bağlanman durumunda yine yüksek kalitede videolar izlemeye devam edebilirsin.

TikTok veri tasarrufu konusunda paylaşacaklarımız şimdilik bu kadar. Tiktok’ta Instagram arkadaşlarını nasıl bulacağını biliyor musun?

APK ve uygulama indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. TikTok Lite

    TikTok Lite

    TikTok Lite, normal sürümün daha sade ve hafif hali. Yine ilginç videolar düzenleyebilir, inanılmaz efektler uygulayabilir ve sevdiğin müzikleri ekleyebilirsin. Milyonlarca şarkı ve ses efektinin olduğu kütüphaneye erişebilir ve videolarını diğer sosyal ağlarda da paylaşabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …