WhatsApp Messenger’dan WhatsApp İşletme Hesabına Geçiş Nasıl Yapılır?

whatsapp-işletme-hesabına-geçiş

Müşterilerinle daha iyi iletişim kurmak, iş ile özel mesajlaşmalarını ayırmak mı istiyorsun? WhatsApp Messenger’dan Whatsapp İşletme (Business) hesabına geçiş yapabilirsin. Üstelik sohbetlerini de taşıyabilirsin. Nasıl yapacağını adım adım öğrenmek için hemen okumaya başla!

WhatsApp İşletme Hesabına Geçiş

WhatsApp Business ile kobi ve işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmalarını kolaylaştırıyor. Otomatik cevaplama imkanı sunuyor. Ayrıca şirket profili oluşturarak müşterilerinin işletmeni tanımasını sağlayabilirsin.

Bu versiyon esasen WhatsApp Messenger’dan çok farklı değil. Görünüm ve kullanım açısından aynı. Kullanım alışkanlığı bakımından hiçbir değişiklik olmuyor ancak normal uygulamaya göre ek özellikler sunuyor. Üstelik WhatsApp işletme hesabına geçiş sırasında içerikleri de aktarıyor.

Var olan medyaları, çıkartmaları, sohbet tercihlerini ve geçmişini kolayca işletme hesabına aktarabilirsin. Buradan yine müşterilerinle fotoğraf, video, dosya veya konum paylaşabilirsin. Daha fazla bilgi almak için WhatsApp Business nedir yazımızı okuyabilirsin.

WhatsApp İşletme Hesabına Nasıl Geçilir?

İki uygulama arasında temelde farklılık olmadığını ama Business versiyonunun ek özelliklere sahip olduğunu dile getirdik. Peki, WhatsApp işletme hesabına nasıl geçilir, neler yapman gerekiyor, adım adım görelim.

Bu işleme başlamadan önce WhatsApp Messenger’ın en son sürümünü kullandığından ve gerekli güncellemeri yaptığından emin ol. Sonrasında aşağıdaki adımları izle:

1. WhatsApp Business uygulamasını indirip kur ve sonrasında aç. Bahsedeceğimiz tüm adımlar sırasında uygulamanın ve telefonunun açık olması gerektiğini unutma.

2. Uygulamanın sunduğu hizmet koşullarını kabul edip devam et.

3. WhatsApp Business, cihazında normal WhatsApp Messenger ile kullandığın telefon numarasını otomatik olarak algılayacak. Bu numarayı işletmenin telefon numarası olarak kullanacaksan devam et.

4. Uygulamanın gösterdiğin numara yerine farklı bir numara kullanmak istiyorsan Farklı Bir Numara Kullan seçeneğine dokun. Bu yeni numara için doğrulama işlemi başlayacak.

5. WhatsApp Business’ın sohbet geçmişine ve medyalarına erişim için izne ihtiyacı var. İzin vermek için önce Devam Et düğmesine ardından İzin Ver’e dokun.

6. Gelen kısa mesajdaki 6 haneli kodu kullanarak numaranı doğrula.

7. İşletme profili artık oluşturabilirsin. Sonrasında İleri düğmesine dokun. Profilini sonradan da düzenleyebilirsin.

Hepsi bu kadar. WhatsApp Business’a hoş geldin! Birkaç hatırlatmada daha bulunalım:

  • WhatsApp Business’a geçerken sohbet geçmişini yeni hesabınıza kolayca aktarabilirsin. Ancak WhatsApp Messenger’a tekrar dönmek istersen sohbet geçmişini aktaramazsın.
  • Aynı numarayı hem WhatsApp Messenger’da hem de WhatsApp Business’ta kullanamazsın. Her ikisini de aynı anda kullanmak istiyorsan iki farklı telefon numarası kullanman gerekiyor.

Gördüğün üzere WhatsApp işletme hesabına geçiş hiç de zor değil. WhatsApp son görülme gizleme belirli kişiler için yapılabiliyor. İstersen hemen incele.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. WhatsApp Business

    WhatsApp Business

    İşletmelere yönelik geliştirilen WhatsApp Business, iş dünyasının iletişim ihtiyacına cevap veriyor. Müşterilerle şirketlerin iletişimini kolaylaştıran ücretsiz bir ticari sürüm. Normal uygulamada var olan tüm özellikleri taşıyor. İşletmelere otomatik cevaplama gibi bir dizi imkan sunuyor.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …