WhatsApp Business Nedir, WhatsApp’tan Farkı Ne?

whatsapp-business-nedir

WhatsApp Business, bildiğimiz WhatsApp’ın yepyeni bir sürümü. WhatsApp Business nedir? Bu iki sürüm arasındaki farklar neler? Tüm bu sorulara cevap bulmak için hemen oku!

Popüler iletişim uygulaması WhatsApp, işletmeler ve profesyoneller için Ocak 2019’da özel bir çözüm sundu. WhatsApp Business nedir, normal WhatsApp’tan farkları neler, ele alıyoruz.

WhatsApp Business Nedir, WhatsApp’tan Farkları Neler?

Öncellikle WhatsApp Business nedir, sorusuna cevap verelim. Müşterileriyle temasa geçmek isteyen şirketler veya profesyoneller için oluşturulmuş özel WhatsApp sürümüdür. Amaç müşterilere bilgi göndermek, onlarla etkileşime geçmek ve geri bildirimler alabilmek.

Ülkemizde de kullanıma sunulan uygulamadan sadece işletmeler değil bireysel kullanıcılar da yararlanabilir. Çünkü uygulama normal sürüme göre farklılıklar ve avantajlar içermekte. Şimdi bu farklılıkları ele alalım.

Şirket Profili Oluşturma

Müşterilerin ihtiyaç duyacağı açılış saatleri, iletişim için telefon numaraları, adresler, web sitesi bağlantıları gibi bilgilerin yer aldığı bir şirket profili oluşturma WhatsApp Business’ın en büyük avantajlarından biri. Normal sürümde böyle bir profile pek de ihtiyaç duyulmayabilir.

Hızlı Cevaplar Oluşturma

WhatsApp Business oldukça yararlı bir araçla geliyor: Hızlı cevaplar. Sıklıkla gönderdiğin mesajları tekrar tekrar yazmak yerine bir liste oluşturabilir, bu listeden seçerek doğrudan gönderebilir ve zaman kazanabilirsin. Listeden “/” yazmak suretiyle istediğin mesajı seçip gönderebilirsin. Bu özellik normal sürümde bulunmuyor.

Rehberi Etiketlerle Düzenleme

WhatsApp Business’ın sunduğu bir başka kolaylık ise rehber düzenleme ile ilgili. Kişiler listeni etiketler aracılığıyla oluşturabilirsin. İş arkadaşları, akrabalar, arkadaşlar, yönetim gibi çeşitli etiketler oluşturarak rehberini gruplandırabilir ve daha hızlı ulaşım sağlayabilirsin.

Otomatik Mesaj Ayarlama

Hızlı cevaplara benzeyen bir başka özellik de otomatik mesajlar. Belirli şartların oluşması halinde otomatik olarak gönderilecek mesajlar ayarlayabilirsin. Örneğin, an itibariyle müsait olmadığını daha sonra görüşmek istediğine dair otomatik bir mesaj oluşturabilirsin. Mesela, yeni bir sohbete başladığında karşılama mesajı olarak otomatik gönderilecek bir Hoş geldiniz iletisi yapılandırabilirsin.

Mesajlaşma İstatistiklerini Görme

Şirketler için mesajlarının kaç tanesinin gönderildiği, iletildiği ve okunduğu kimi hallerde çok kritik öneme sahip olabilir. Sohbetlerin ile ilgili istatistiki bilgiler görme ihtiyacın doğabilir.

Sohbetleri Etiketleme

Sohbetleri etiketleme yoluyla WhatsApp Business’ta kategorilere ayırabilirsin. Örneğin, WhatsApp’tan satış yapıyorsan sipariş etiketini kullanabilirsin. Her bir mesajı etiketlere göre sıralanmış şekilde farklı renklerde görebilir bu sayede kolayca erişebilirsin.

WhatsApp Business nedir ve normal uygulamadan ne gibi farkları var değindik. WhatsApp sesli mesaj yazıya nasıl çevrilir biliyor musun? Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Twitter sayfamızdan bizi takip et!

  1. WhatsApp Business

    WhatsApp Business

    WhatsApp Business, iş dünyasının ihtiyacına cevap verebilecek işletmelere yönelik geliştirilmiş, müşteriler ile şirketlerin iletişimini kolaylaştıran WhatsApp‘ın işletme sürümü. İş dünyasına yönelik birçok kolaylık sunuyor.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…