Facebook’ta ve Instagram’da Kolaj Nasıl Yapılır?

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

Fotoğraflarından kolajlar yapıp paylaşmak mı istiyorsun? Ama Facebook’ta ve Instagram’da kolaj nasıl yapılır bilmiyor musun? İşte, AndroidListe’den anlaşılması kolay bir öğretici. Instagram’da kolaj yapma yolları ve kullanabileceğin en iyi Android uygulamalar için hemen oku!

Instagram’da Kolaj Nasıl Yapılır: 3 Farklı Yöntem

Instagram fotoğraf editörleri sayesinde takipçilerini etkileyebilirsin. Ama daha basit şekilde Instagram’da kolaj yapmanı sağlayacak farklı yöntemleri deneyebilirsin. Her bir yöntemin kendine göre eksi ve artı yönleri bulunuyor. Karar senin.

1- Çıkartmaları Kullanmak

Bu yöntemi kullanarak Instagram hikayelerinde kolajlar paylaşabilirsin. Bunu yapmak için şu adımları izle.

  • Hikaye paylaşma seçeneklerine gir. Arka planda sabit bir fon rengi olmasını istiyorsan Aa Oluştur seçeneğine dokun ve sağ alt köşeden bir renk seç.

  • Orta üstteki çıkartma simgesine dokun ve ardında + simgeli ikili karta dokun.

instagramda-kolaj-nasıl-yapıl

  • Galerinden istediğin resmi seç. Bu resim eklendikten sonra üzerine tıklayarak resmin şeklini boyutunu değiştirebilir, sürükleyerek istediğin yere bırakabilirsin. Resim eklemek için her seferinde aynı işlemi tekrarla. Son haline karar verdiğinde gönder tuşuna dokun.

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

2- Yerleşim (Layout) Özelliğini Kullanmak

Bu yöntemi kullanarak birden fazla fotoğraf çekip anında hazır kolajlar yapabilirsin. Bunun için

  • Hikaye düzenleme seçeneklerinden Yerleşim (içi çizgili kart) seçeneğine dokun. 4’e bölünmüş simgeye dokunarak diğer yerleşim seçeneklerine bakabilir. İstediğin birini seçebilirsin.

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

  • Sonrasında her bir yerleşim için kendi galerinden fotoğraf ekleyebilir veya kameran ile fotoğraf çekebilirsin. Gönder diyerek hikayeni paylaş.

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

3- Instagram Yerleşim (Layout) Uygulamasını Kullanmak

Popüler sosyal ağın kolaj yapmak için geliştirdiği resmi uygulaması Layout From Instagram (Instagram Yerleşim) kullanımı kolay bir çözüm. Bu uygulamayı ya Google Play’den indirip kurmalı veya etkinleştirmelisin. Bu uygulama sayesinde akışında ve hikayelerinde fotoğraf kolajları paylaşabilirsin. Nasıl yapacağına bakalım.

1- Yerleşim uygulamasını aç. Galerinden en fazla 9 tane olmak üzere fotoğraf seç. İstersen fotoğraf Kabini özelliğini kullanarak yeni fotoğraf da çekebilirsin.

2- Fotoğrafları seçtiğinde yukarıda kolajlı hallerini göreceksin. Beğendiğin bir yerleşim düzenini seç.

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

3- Kolajdaki fotoğraflara alt sırada bulunan seçeneklerden istediğini uygulayabilirsin. Sonrasında Kaydet seçeneğine dokun.

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

4- Paylaşmak istediğin sosyal ağı seç: Instagram, Facebook veya diğer.

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

5- Instagram’ı seçtikten sonra Story (Hikaye) veya Feed (Akış) seçeneklerinden birine dokunarak anında paylaşım yapabilir veya Bitti’ye dokunarak daha sonra paylaşabilirsin.

instagramda-kolaj-nasıl-yapılır

Facebook’ta Kolaj Nasıl Yapılır?

Facebook’ta kolaj yaparak fotoğraflarını paylaşmana imkan tanıyan, varsayılan olarak sunulmuş, yerleşik bir özellik maalesef bulunmuyor. Bu durumda ya fotoğraf kolajı yapmanı sağlayan üçüncü taraf yazılımlar ya da Instagram’ın Layout (Yerleşim) uygulamasını tercih etmelisin.

Instagram Yerleşim uygulamasını nasıl kullanacağını yukarıda bulabilirsin. Yapman gereken yukarıdaki 4. adımdan sonra Facebook’u seçmek. İlk kullanımda erişim izni vermen istenebilir. Sonrasında Facebook, haber kaynağında, hikayende veya profilinde mi paylaşmak istediğine karar vermelisin. Hepsi bu kadar.

facebookta-kolaj-nasıl-yapılır

Instagram Kolaj Uygulamaları

Yukarıdaki anlattığımız yöntemler ve araçlar Instagram tarafından sunuluyor. Ancak daha farklı seçeneklere de sahip olmak istersen üçüncü taraf uygulamalar da tercih edebilirsin. En iyi Instagram kolaj uygulamaları arasından bazı örnekleri aşağıda bulabilirsin.

Artık Instagram’da kolaj nasıl yapılır biliyorsan Instagram’da beğeni sayısını gizleme de bir bu kadar kolay, hemen blog yazımızı oku.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Fotoğraf ve Kolaj Editörü-düzenleyici, birleştirme

    Fotoğraf ve Kolaj Editörü-düzenleyici, birleştirme

    Fotoğraf Düzenleyici – Kolaj, fotoğraflarınla benzersiz kolajlar yapmana imkan tanıyor. Çerçeveler, filtreler, kolaj şablonları, çıkartmalar ve başka birçok fotoğraf düzenleme aracı içeriyor. Nihai sonucu sosyal medya hesaplarınla arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

  2. Pic Collage - Photo Editor

    Pic Collage – Photo Editor

    PicCollage, kendi fotoğraflarınla kolayca kolaj yapıp düzenleyebileceğin bir uygulama. Telefonunun galerisinden, Facebook ve Google resimlerinden fotoğraflar seçebilirsin. Kesme, yönlendirme, boyutlandırma, kenarları düzenleme, çerçeveler ve yazı ekleme gibi pek çok özellik sunuyor.

  3. Layout from Instagram

    Layout from Instagram

    Layout from Instagram bir kolaj yapma uygulaması. Hazır yerleşim düzenlerini kullanarak 9 fotoğrafa kadar eğlenceli ve özel kolajlar oluşturabilirsin. Nihai sonucu Instagram akış ve hikayelerinde arkadaşlarınla paylaşabilirsin. İstersen kolajını Facebook’a da atabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…