Ana Ekrana Saat ve Hava Durumu Widget Ekleme Nasıl Yapılır

ana-ekrana-hava-durumu-ekleme

Saati ve hava durumunu cep telefonundan mı takip ediyorsun? Bu işte sana yardımcı olabilecek mini araçları denedin mi? Ana ekrana saat ve hava durumu widget ekleme düşündüğün kadar zor değil. Nasıl yapacağını farklı yöntemlerle anlatıyoruz. Öğrenmek için hemen okumaya başla!

Ana Ekrana Saat ve Hava Durumu Ekleme Yolları

Widget nedir, kısaca hatırlatalım. Widget, Android ana ekranında çalışabilen bir mini araç ve uygulamaların temel özelliklerini ana ekranında kolaylıkla çalıştırır. Örneğin saat widgetları, ana ekranında zamanı gösterir.

Android’in özgür dünyası, ana erkanına farklı yöntemleri deneyerek saat ve hava durumu widgetları eklemen için pek çok seçenek sunuyor. Kısa kısa bu yöntemlerden bazılarına değinelim.

1- Telefon Üreticisinin Yerleşik Saat ve Hava Durumu Widget Seçenekleri

Samsung, Xiaomi gibi telefon üreticileri, saat ve hava durumu için kendi widgetlarını kullanıcılara sunar. Bu sayede hiçbir uygulama yüklemene gerek kalmadan bu araçları kullanabilirsin.

Bu widgetlara erişmek için:

1- Ana ekranına basılı tut.

ana-ekrana-hava-durumu-ekleme

2- Açılan menüden Widgetlar veya Mini Araçlar seçeneğine dokun.

saat-ve-hava-durumu-widget

3- Hava widgetını bul ve istediğin tarzı seç.

saat-ve-hava-durumu-widget

2- Google Uygulamasını Kullanarak Saat ve Hava Durumu Ekleme

Günümüzün pek çok Android cihazı, Google uygulaması yüklü bir şekilde geliyor. Eğer cihazında yüklü değilse uygulamayı AndroidListe’den indirebilirsin.

Google’ın hava durumu tahminlerine ulaşmak istersen çok kolay. Yukarıda anlattığımız gibi ekrana basılı tut ve Widget seçeneğine gir. Burada Google’a ait olan aracı seç.

3- Farklı Bir Başlatıcı Kullanmak

Android’inin arayüzü, özelleştirme seçenekler, simge paketleri gibi bir dizi özelliği hoşuna gitmiyorsa yeni bir başlatıcı deneyebilirsin. Birçok başlatıcının kendi saat ve hava durumu wigdetı var. Bu yolla hem yeni bir arayüze hem de yepyeni mini araçlara sahip olabilirsin.

Birçok başlatıcıda da saat ve hava durumu için ana ekrana basılı tutup Widget Ekle veya Widgetlar seçeneğine girerek ulaşabilirsin.

4- Üçüncü Parti Bir Uygulama Kullanmak

İstersen bu yöntemler yerine üçüncü parti bir uygulama kullanabilirsin. Bu konuda oldukça iyi Android uygulamalar var. En iyi hava durumu ve widgetlar yazımıza bakarak yeni uygulamalar keşfedebilirsin.

Örnek verecek olursak Şeffaf Saat ve Hava uygulamasını kullanabilirsin. Uygulamayı kolayca kullanmaya başlayabilirsin. Öncelikle uygulamayı AndroidListe’den indirip kur ve izlemen gereken adımlar yukarıda anlatılanlarla aynı.

1- Ana ekranına basılı tutup açılan menüden Widget seçeneğine dokun.

2- Şeffaf Saat ve Hava Durumu widgetını bul.

saat-ve-hava-durumu-widget

3- Ekranında widgetın nasıl görüneceğine karar ver. Beğendiğin seçeneğe Ekle de. Hepsi bu kadar.

saat-ve-hava-durumu-widget

Şimdilik ana ekrana saat ve hava durumu widget ekleme ile ilgili bahsedeceklerimiz bu kadar ancak en iyi haber uygulamaları listemize de bakmanı şiddetle tavsiye ederiz.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Transparent clock & weather

    Transparent clock & weather

    Şeffaf Saat ve Hava, dünyanın her şehrinden günlük ve 10 günlük hava tahmini ve saat gösteren kişiselleştirilebilir özelliklere sahip, oldukça kullanışlı bir araç. Ana ekranından son hava durumu güncellemeleri takip edebilir, uyarılar alabilir, kendini sürprizlere karşı hazırlayabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…