Eski Android’den Yeni Android’e Uygulama Aktarma Nasıl Yapılır?

uygulama-aktarma

Yeni bir telefon veya tablet mi aldın? Eski cihazındaki uygulamaları yeni cihazında kullanmak mı istiyorsun? Uygulama aktarma, Android cihazlar arasında hızlı bir şekilde yapılabilir. Tek tek uygulama indirme derdinden seni kurtaracak pratik yöntemleri keşfetmek için hemen oku.

Android’den Android’e Uygulama Aktarma

Yeni bir telefon aldığında, eski telefonundaki uygulamaları yeni cihazında da kullanmak isteyebilirsin. Aynı durum tabletin için de geçerli. Google Play’den uygulamaları bulup tek tek indirmek yerine kullanabileceğin pratik yöntemler söz konusu.

Sadece yeni bir cihaz aldığında değil iki Android cihaz arasında da uygulama aktarman gereken durumlar olabilir. Arkadaşınla sevdiğin bir uygulamayı paylaşmak isteyebilirsin.

Bu konuda işine yarayacak yöntemleri, nasıl yapacağını ve ihtiyaç duyabileceğin ek uygulamaları açıklayalım.

1- Bluetooh ile Uygulama Aktarma

Kullanabileceğin en temel yöntemlerden bir tanesi Bluetooth ile uygulama aktarmak. Sadece bir veya birkaç uygulama aktaracak veya paylaşacaksan bu yöntem oldukça ideal.

APK Share (Uygulama Gönder) uygulaması oldukça ideal bir çözüm sunuyor. Aktarmak veya paylaşmak istediğin uygulamanın APK’sını çıkarıp Bluetooth üzerinden hızlıca gönderiyor.

İki cihazı Bluetooth üzerinden bağladıktan sonra

1- APK Share uygulamasını aç.

2- Aktarmak istediğin uygulama veya uygulamaları seç.

3- Paylaş düğmesine dokun.

uygulama-aktarma

4- Paylaşım seçeneklerinden önce Bluetooth ardından da cihaz seçimi yap. Hepsi bu kadar.

uygulama-aktarma

Aynı işlemi bir APK çıkarıcı ile de yapabilirsin. Nasıl yapacağı tam olarak öğrenmek için APK çıkarıcı ile bir uygulamanın kurulum dosyası nasıl oluşturulur, makalemize bakabilirsin.

2- NFC ile Uygulama Aktarma

Aktarma işlemlerini NFC üzerinden de yapabilirsin. Her iki cihazda NFC uyumlu olmalı. Cihazının NFC özelliği olup olmadığı Ayarlar > Bağlantılar (kimi cihazlarda Kablosuz Ağ) seçeneğinden kontrol edebilirsin. Cihazında NFC varsa mevcut seçeneklerden etkinleştir.

Uygulama aktarmak için

1- Her iki cihazda NFC’yi ve Android Beam Özelliğini etkinleştir.

uygulama-aktarma

2- İki cihazı da sırt sırta (arka yüzleri) gelecek şekilde birleştir.

uygulama-aktarma

3- İki cihaz birbirine bağlandığında Android Beam devreye girecek.

uygulama-aktarma

4- İstediğin uygulamaya dokunarak diğer cihaza aktarılmasını sağlayabilirsin.

3- Wi-Fi Direct ile Uygulama Aktarma

uygulama-aktarma

Bluetooth yapısı gereği daha yavaş veri aktarımı gerçekleştirir. Çok sayıda veya büyük boyutlu uygulamaları paylaşmak istiyorsan Wi-Fi Direct daha elverişli bir çözüm olacaktır.

Bir dosya yöneticisi yardımıyla veya Send AnyWhere gibi bir paylaşım aracı kullanarak dileğin uygulamayı aktarabilirsin. Tek yapman gereken paylaşma seçeneği olarak Wi-Fi Direct’i seçmek.

Wi-Fi Direct ile aktarım için Wi-Fi Direct nedir, nasıl kullanılır ile ilgili makalemizi okuyarak kolayca yapabilirsin.

4- Telefondan Telefona Uygulama Aktarma

uygulama-aktarma

Yeni bir telefon aldığında veya tablet aldığında hem uygulamaları hem de kişiler, fotoğraflar, belgeler gibi pek çok dosyanı otomatik olarak aktarmanı sağlayan araçlar var.

Telefondan telefona uygulama aktarma konusunda Samsung (Smart Switch Mobile), Huawei (Phone Clone) ve Xiaomi (ShareMe) kendi araçlarını sunuyor. Bu uygulamaları AndroidListe’den indirebilirsin.

Bu uygulamalar benzer mantıkla çalışır. Aynı uygulamayı her iki cihaza da kurmalı ve cihazları birbirine bağlamalısın. Bunu bir USB OTG kablosuyla veya aynı kablosuz ağa bağlanarak yapabilirsin. Dosya alma ve gönderme izinlerini vermelisin.

Telefonlar, birbirini tanıdığında aktarmak istediğin uygulama ve diğer dosyaları seç. Gerisi otomatik olarak yapılır. Aktarma işlemi tamamlandığında yeni cihazına uygulamaların yüklenecek ve kullanmaya başlayacaksın.

Android’den Android’e uygulama aktarma yollarına değindik. Bu makalemizde büyük boyutlu Android dosya paylaşımı nasıl yapılır bulabilirsin.

AndroidListe‘den APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. Apk Share / App Send Bluetooth

    Apk Share / App Send Bluetooth

    Uygulama Paylaş (APK Share), adından da anlaşılacağı üzere cihazında yüklü bulunan uygulamaları paylaşmana yarayan bir araç. Uygulamaların APK dosyalarını oluşturduktan sonra kolay bir şekilde farklı bir cihaza Bluetooth aracılığıyla aktarmanı sağlıyor.

  2. Phone Clone

    Phone Clone

    Huawei tarafından geliştirilen Phone Clone, veri taşıma işlemlerini kolaylaştırıyor. Eski cihazındaki uygulamaları, kısa mesajları, kişi listesini, takvimi, fotoğraf ve videoları, yeni aldığın Huawei cihazına kolayca ve kayıpsız bir şekilde taşımanı sağlıyor.

  3. Smart Switch Mobile

    Smart Switch Mobile

    Smart Switch Mobile, cihazında mevcut olan uygulamaları, kişileri, fotoğraf ve videoları, kablosuz ağ üzerinden veya kablo yardımıyla Samsung cihazların arasında aktarmanı sağlıyor. Yeni aldığın cihazına eski cihazındaki içerikleri hızlı bir şekilde aktararak baştan kurma derdinden seni kurtarıyor.

  4. Mi Drop

    Mi Drop

    Xiaomi tarafından geliştirilen Mi Drop yeni adıyla ShareMe, dosya ve uygulama taşımana yarayan bir araç. Artık sadece Xiaomi telefonlarda değil piyasadaki diğer marka telefonlarda da çalışabiliyor. Bluetooth’a göre daha hızlı ve İnternet’e ihtiyaç duymadan paylaşım yapabiliyor.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…