Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır, Android’de Çalışıyor mu?

wifi-direct-nedir-nasıl-kullanılır

Wi-Fi’ye yeni bir boyut kazandıran Wi-Fi direct nedir, nasıl kullanılır? Android cihazlarda kullanımına dair detaylı bilgiler bulacağın yazımızı mutlaka oku!

Wi-Fi yani kablosuz ağ, mobil cihazların ve İnternet erişiminin vazgeçilmez bir parçası. Kablosuz iletişim herkesin ilk tercihi. Wi-Fi’yi geliştiren Wi-Fi Direct nedir, nasıl kullanılır tüm yönleriyle ele alacağız.

Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır?

Android’in sunmuş olduğu pek çok özellik var. Kimi özellikleri var ki bu pek çok özellik arasında göz ardı edilebiliyor. Bu özelliklerden bir tanesi olan Wi-Fi Direct, üzerinde duracağız.

Wi-Fi Direct nedir, nasıl kullanılır, Android cihazlarında bu özellikten nasıl faydalanacaksın, tek tek ele alalım.

Wi-Fi Direct Nedir?

Wi-Fi denildiğinde İnternet’te gezinmek akla gelse de aslında bundan fazlası var. Wi-Fi Direct –Türkçesiyle Kablosuz Doğrudan Bağlantı– Apple, LG, Microsoft, Intel gibi 600’den fazla kuruluş ve üreticinin yer aldığı Wi-Fi İttifakı’nın bir sertifikası. Bugün pek çok cihaz bu sertifikaya sahip. Android 4.0 ile Android cihazlara da gelmiş durumda.

Wi-Fi Direct, ikinci nesil bir Wi-Fi olarak düşünülebilir. Bu sertifikaya sahip cihazlar arasında karşılıklı bağlanmayı, yönlendiriciye ihtiyaç duymadan kendi ağlarını oluşturmalarına izin verir. Birçok cihazı kolaylıkla kablosuz olarak birbirine bağlayabilirsin. Bir cihazdan diğerine ekran yansıtmayı daha hızlı hale getirmekte.

Neden Wi-Fi Direct Kullanmalısın?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kabloya ihtiyaç duymadan yüksek hızlarda dosya paylaşımına olanak tanır. Bluetooth’u çağrıştırsa da aktarım hızı açısından çok daha başarılı sonuçlar alınabilmekte. 1 GB veri, 30 saniye içinde aktarılabiliyor. Bluetooth’un tam da parlatılmış bir hali. Kısa sürede dosya aktarmak ve ekran yansıtmak için ideal.

Wi-Fi Direct Nasıl Kullanılır?

Bazı istisnalar olsa bile Android 4.0 üzeri tüm cihazlar Wi-Fi Direct ile uyumludur. Doğrudan Android’in kendisinden yapılamıyor.

Bluetooth gibi bir aç-kapa düğmesi yok ama yakın çevrede bulunan cihazları Android arayabiliyor ve eşleşme yapılabiliyor. Android ayarlarını yapmak için

1- Ayarlar’dan Kablosuz’a git.

2- Burada üç noktayı tıkla ve Gelişmiş seçeneğine dokun.

wifi-direct-nedir-nasıl-kullanılır

3- Kablosuz Doğrudan Bağlantı’ya tıkla. Eşleşen veya yakın civardaki cihazları göreceksin. Yeni bağlantı kuracağın cihazlarını eşleştirmeyi unutma.

wifi-direct-nedir-nasıl-kullanılır

Samsung gibi üreticiler Wi-Fi Direct seçeneğini ayarlara doğrudan eklemeyi tercih ediyor. Kimi Android sürümlerinde de bu seçenek yer alıyor.

Cihazların arası dosya transferi yapmak için üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyacımız var. Send AnyWhere uygulamasını sitemizden indirebilirsin.

wifi-direct-nedir-nasıl-kullanılır

Uygulamanın Wi-Fi Direct butonunu etkin hale getirdikten sonra Gönder’e dokun, ister kodu ve karekodu girerek dosyanın aktarılmasını sağla.

Wi-Fi Direct nedir, nasıl kullanılır bahsettik. Wi-Fi bağlanma sorunu yaşıyorsan kendin düzeltebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Twitter sayfamızdan bizi takip et!

  1. Send Anywhere (Dosya Aktarma)

    Send Anywhere (Dosya Aktarma)

    Orginal boyutlarını koruyarak istediğin dosyayı cihazların arasında aktarma imkanı sunan Send Anywhere pek çok seçeneğe sahip. Dilersen, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, bulut, link kullanarak dosya paylaşma imkanı sunuyor.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…