APK Çıkarıcı ile Herhangi Bir Uygulamanın Kurulum Dosyası Nasıl Oluşturulur?

apk-çıkarıcı

Sevdiğin uygulamalar zamanla marketten kaldırılıyor mu veya favori uygulamalarının yedeğini almak mı istiyorsun? APK çıkarıcı ile dilediğin uygulamanın kurulum dosyasını oluşturabilirsin. Yüklü olan bir uygulamadan APK nasıl yapılır, ihtiyacın olan en iyi Android uygulamalar neler, öğrenmek için hemen okumaya başla!

APK Nedir?

APK, bir Android uygulamanın mobil cihazlara yüklenmesini ve çalışmasını sağlayan kurulum dosyası. Google Play’den indirdiğin uygulamalar cihazına doğrudan kurulur ve APK dosyası bırakmaz.

Bir uygulamanın APK’sını AndroidListe gibi kurulum dosyası da barındıran sitelerde bulabilir veya APK çıkarıcı kullanarak kendin oluşturabilirsin.

APK Ne İşe Yarar, Neden İhtiyacın Olabilir?

APK’nın ne işe yaradığına ve faydalarına bakacak olursak:

  • APK dosyaları kurulum dosyası olduğundan bir uygulamanın birden fazla cihaza kurulmasını sağlar.
  • Marketten kaldırılan uygulamaları yeniden yükleyebilirsin.
  • Uygulamalarını yedekleyebilirsin.
  • Cihazlar arası uygulama taşımayı mümkün hale getirir.

apk-çıkarıcı

APK Çıkarıcı ile APK Nasıl Yapılır, Hangi Yöntemler Kullanılır?

Cihazında yüklü olan uygulamalardan kolayca APK oluşturabilirsin. Telefonundan farklı bir cihazda APK dosyasını kullanmak istiyorsan işlemci mimarisine dikkat etmelisin.

3 tür temel mimari kullanılır: ARM, ARM64 ve X86. Çıkardığın APK, aynı işlemci mimarisine sahip cihazlarda sorunsuz olarak çalışır ancak mimari farkı ise çalışmaz veya hata verir.

Cihazında hangi işlemci mimarisinin kullanıldığını öğrenmek için Droid Hardware Info uygulamasını kullanabilirsin.

Aşağıdaki 4 farklı yöntemi kullanarak cihazında yüklü olan uygulamalardan APK yapabilirsin.

  • Google Asistan ile yedekleme yapma.
  • APK çıkarıcı kullanma.
  • APK indirici araçla Google Play’den indirme.

APK Çıkarıcı ile Kurulum Dosyaları Nasıl Oluşturulur?

Yukarıda bahsedilen yöntemlerden ikincisi olan APK çıkarıcı ile yüklü uygulamalardan nasıl APK dosyası oluşturacağına daha detaylı bakalım.

APK Çıkarıcı uygulamasını AndroidListe’den indirip cihazına kur ve aşağıdaki adımları izle. Örnek olarak WhatsApp’ı APK olarak çıkaralım.

1- APK Çıkarıcı uygulamasını aç, cihazında yüklü olan uygulamalar listelenecek.

apk-çıkarıcı

2- Çıkarmak istediğin uygulamayı listeden bulabilir veya arama yapabilirsin. Arama çubuğuna daha Wh yazar yazmaz WhatsApp gelecek.

apk-çıkarıcı

3- Uygulamanın yanında bulunan üç noktaya tıkla.

4- Paylaş seçeneğine dokun. İlk kullanımda erişim izni isteyecek vermeyi unutma.

apk-çıkarıcı

5- APK dosyası kısa bir sürede hazır hale gelecek. Cihazının dahili hafızasında ExtractedApks klasörüne APK kaydedilecek.

apk-çıkarıcı

6- Çıkarılan APK dosyalarının konumunu değiştirmek için uygulamanın ana ekranında, sağ üstteki üç noktaya bastıktan sonra Ayarlar > Kayıt Yeri seçeneğine göz atabilirsin.

APK Çıkarıcı uygulamasına alternatif olarak ML Manager uygulamasını da kullanabilirsin. Bahsi geçen tüm uygulamaları aşağıda bulabilirsin.

Bu makalemizden AndroidListe’den APK nasıl indirilir, öğrenebilirsin.

Konuyla ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den APK Çıkarıcı indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. ML Manager

    ML Manager

    ML Manager, cihazında yüklü bulunan uygulamalardan APK çıkarmana yarayan bir araç. Oluşturduğun APK’ları paylaşmana imkan tanır. Uygulamanın kendisini özelleştirebilir ve diğer uygulamalarını organize edebilirsin. Sistem uygulamalarını root yaparak kaldırabilirsin.

  2. Apk Çıkarıcı

    Apk Çıkarıcı

    APK Çıkarıcı, kök izni gerektirmeden cihazında kurulu olan uygulamalardan APK dosyaları oluşturmana yarayan bir araç. Hızlı ve kullanımı kolay bir uygulama. APK dosyalarının kaydedileceği klasörü değiştirebilir ve istersen tüm uygulamaların APK’sı çıkarabilirsin.

  3. Droid Hardware Info

    Droid Hardware Info

    Droid Hardware Info, Android akıllı telefonun sistem, bellek, işlemci, pil, sıcaklık gibi birçok donanım ve özelliği ile ilgili bilgi almanı sağlayan bir araç. Cihazının sensörlerini test edebilir, donanım hakkındaki detaylı bilgileri dışa aktarabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…