Ses Kaydını Metne Çevirme Android’de Nasıl Yapılır?

ses-kaydını-metne-çevirme

Sesli notlar alıyor ancak metne dönüştürmek için vaktin yok mu? Bu işi de senin yerine Android hızlı bir şekilde yapabilir! Ses kaydını metne çevirme, mobil cihazlarda kolaylıkla yapılabiliyor. Nasıl yapacağını öğrenmek ve ihtiyaç duyacağın uygulamaları keşfetmek için hemen okumaya başla.

Bir toplantıda veya derste anlatılanları tek tek yazmak zor olabilir. Sesli notlar alıp daha sonra bunları metne dönüştürebilirsin.

Bugün ses kaydını metne çevirme konusunda destek alabileceğin uygulamalardan ve nasıl yapacağından bahsedeceğiz.

Ses Kaydını Metne Çevirme Nasıl Yapılır?

Ses kaydını yazıya çevirmek için kullanabileceğin çeşitli uygulamalar mevcut. Birçok uygulama temelde benzer şekilde çalışıyor ve Google alt yapısını kullanıyor.

Bu doğrultuda Canlı Altyazı uygulamasını kullanabilirsin. Uygulamayı açtığında mikrofon simgesi çıkacak doğrudan konuşmaya başlayabilirsin.

ses-kaydını-metne-çevirme

Canlı Altyazı, metinleri 3 gün boyunca saklar. İlk açılışta Kaydet düğmesine dokun veya sol alt köşedeki çark simgesine dokunarak Ayarlar’a gir ve Bu Çeviri Yazıyı Kaydet seçeneğini aç.

ses-kaydını-metne-çevirme

Olumsuz tarafı ise metin üzerinde düzenleme yapamazsın. Bir metin düzenleyiciye kopyala-yapıştır yapmalısın.

Pixel bir telefonun varsa Google’ın Kaydedici uygulaması oldukça iyi bir çözüm.

ses-kaydını-metne-çevirme

Sesleri kaydettikten sonra otomatik olarak metne çeviriyor. Düzenleme, arama yapma imkanı sunuyor.

Ücretsiz bir başka alternatif ise SpeechTexter uygulaması. Uygulama dilleri otomatik olarak algılıyor.

Ortadaki mikrofon düğmesine basarak kayda ve metne dönüştürmeye başlayabilir, metinde düzeltmeler yapabilirsin.

ses-kaydını-metne-çevirme

Kalem simgesine dokunarak kaydedilecek dosyanın adını düzenleyebilirsin.

ses-kaydını-metne-çevirme

Sol üst köşedeki menü simgesine tıklayarak kaydetme, açma, silme işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Dosyaların TXT olarak kaydedilecek.

Ses Kaydını Metne Çevirme Uygulamaları

İnternet bağlantısının kalitesi, ses seviyesinin yüksekliği, gürültü oranı gibi çeşitli çevresel faktörler bu tür uygulamaların başarısını etkilemekte.

Sesi yazıya çevirme konusunda başarılı olan uygulamaları aşağıdaki listemizde bulabilirsin.

WhatsApp sesli mesajlarını yazıya çevirebileceğini biliyor musun?

Ses kaydını metne çevirme ile ilgili düşüncelerini Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. Android Hikayeler‘i izle hem muhteşem oyun ve uygulamalar keşfet hem de öğreticiler ile nasıl yapılır öğren. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. Canlı Altyazı

    Canlı Altyazı

    Canlı Altyazı uygulaması, konuşulanları gerçek zamanlıolarak yazıya dökmek için ses tanıma teknolojisini kullanıyor. Başarılı bir şekilde ses kaydını metne dönüştürebiliyor. İstersen çevirisini dahi yapabilirsin. İşitme engelli veya işitme güçlüğü olan insanlarla iletişimi kolaylaştırıyor.

  2. Speechnotes - Speech To Text

    Speechnotes – Speech To Text

    Google’ın ses tanıma teknolojisini kullanan Speechnotes oldukça başarılı bir sesten metne dönüştürücü. Dönüştürülen metni düzenleyebilirsin. İngilizce arayüze rağmen kullanımı kolay. Yazdırma, PDF’ye aktarma, SD karta kaydetme gibi ek özellikler için satın alman gerekiyor.

  3. Kaydedici

    Kaydedici

    Google’ın yeni uygulaması Kaydedici, oldukça başarılı bir ses kaydetme ve metne dönüştürme uygulaması. Ses kayıtlarını otomatik olarak metne dönüştürüp etiketliyor. Daha sonra dinlemek üzere toplantılarını, derslerini kaydedebilir, sesten dönüştürülen metinlerde arama yapabilirsin.

  4. Voice Notebook - continuous speech to text

    Voice Notebook – continuous speech to text

    Cihazının ses tanıma teknolojisinden de destek alan Voice Notebook, çevrimdışı çalışabilen bir sesten metne dönüştürme uygulaması. Türkçe’nin yanı sıra pek çok dili de destekliyor. Dönüştürülen metinleri cihazında saklama ve düzenlemene imkan tanıyor.

  5. SpeechTexter - Speech to Text

    SpeechTexter – Speech to Text

    İnternet bağlantısına ihtiyaç duyan Speechtexter ücretsiz bir uygulama. Sesleri kolayca yazıya çevirebiliyor ve TXT dosyası olarak kaydetmeni sağlıyor. Türkçe arayüzü, kullanım kolaylığı, metin düzenleme, paylaşma gibi pek çok özelliğe sahip. Özelleştirilebilir bir sözlük de var.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…