Koronavirüs ile İlgili Son Gelişmeleri Dünya Sağlık Örgütü’nün WhatsApp Hesabından Takip Et

koronavirüs-dünya-sağlık-örgütü-whatsapp

Koronavirüs salgını tüm dünyada hızla yayılıyor. Pek çok asılsız haber ve bilgi de dolaşıyor. Salgınla ilgili en doğru bilgileri almak için Dünya Sağlık Örgütü’nün WhatsApp bot hesabını takip edebilir, son gelişmeleri mesajlar halinde takip edebilirsin. Nasıl mı, hemen okumaya başla!

Çin’den başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile çok fazla bilgi kirliliği yaşanıyor. Enfekte sayılarından ölümlere, çözüm bulunduğuna dair iddialara kadar pek çok bilgi dolaşıyor. Fırsatçılar da boş durmuyor.

En güvenilir kaynaklar arasında yer alan Dünya Sağlık Örgütü (WHO – DSÖ) bu konuda bir adım attı ve bir WhatsApp bot hesabı oluşturdu.

Dünya Sağlık Örgütü WhatsApp Bot Hesabı Nasıl Eklenir?

2 milyar kullanıcıya sahip WhatsApp ile iş birliğine giden DSÖ, bir bot hesap oluşturdu. Amaç, mesajlaşma uygulaması üzerinden çok daha fazla sayıda insana ulaşmak.

Bu hesabı WhatsApp’a ekleyerek COVID-19 salgını ile ilgili en doğru bilgi ve verilere ulaşabilirsin.

Bu bot hesabından son verilere, kendini nasıl koruyacağına, sık sorulan sorulara, doğru bilinen yanlışların yer aldığı Koronavirüs efsanelerine, seyahat tavsiyelerine ve basında yer alan haberlere ulaşabilirsin.

Sohbet listene eklemek için 2 yöntem kullanabilirsin:

1.Yöntem:

1- Bu bağlantıya tıkla.

2- WhatsApp otomatik olarak açılacak. Dünya Sağlık Örgütü ile bir sohbet ekranı açılacak.

3- “Join” yazılı mesajı değiştirmeden gönder.

koronavirüs-dünya-sağlık-örgütü-whatsapp

4- DSÖ’nün sunduğu bilgileri gösteren bir mesaj alacaksın. Nasıl etkileşime gireceğini öğrenmek için 2. yöntemin sonunu oku.

2. Yöntem:

1- Şu numarayı +41 79 893 18 92 kişiler listene ekle.

koronavirüs-dünya-sağlık-örgütü-whatsapp

2- Eklediğin numarayı WhatsApp’tan bul. “Hi” yazıp mesaj at.

koronavirüs-dünya-sağlık-örgütü-whatsapp

3- Gelen mesajda bilgi alabileceğin konular listenecek.

koronavirüs-dünya-sağlık-örgütü-whatsapp

4- Bilgi almak istediğin konunun numarasını gir. Örneğin kendini nasıl koruyacağını öğrenmek için 2 veya son verileri görmek için 1 yazıp gönder.

koronavirüs-dünya-sağlık-örgütü-whatsapp

Bu yöntemi bir de bu hikayeden izle.

Bilgiler İngilizce olarak sunuluyor ancak anlık çeviri yapabilen Google Çeviri ile içerikleri anlayabilirsin. Nasıl yapacağını bilmiyorsan anlık dil çevirisi WhatsApp sohbetlerinde nasıl yapılır ile ilgili bloğu okuyabilirsin.

koronavirüs-dünya-sağlık-örgütü-whatsapp

Şu günlerde evde kalmaya, ellerini sık sık yıkamaya özen göster. Yetkili ağızlardan aldığın haberlere itibar et. Bu konuda çeşitli Android uygulamaları deneyebilirsin. En önemlisi moralini yüksek tut.

Konuyla ilgili düşüncelerini Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. Muhteşem oyunlar ve öğreticiler için Android Hikayeler‘i izle, AndroidListe‘den uygulama indir,  Facebook sayfamızı takip et.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü sohbet edebilir ve arkadaşlarınla videolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de cabası.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…