Koronavirüs Artık Türkiye’de: Kendini Korumanı Sağlayacak En İyi 5 Android Uygulama

koronavirüs-türkiye-en-iyi-android-uygulamalar

Çin’de başlayıp tüm dünyaya hızla yayınlan koronavirüs (COVID-19) maalesef ülkemizde de görüldü. Paniğe gerek yok. Kişisel hijyeninin yanı sıra kendini korumanı sağlayacak en iyi 5 Android uygulama ve takip edebileceğin bazı önemli kaynaklar burada! Daha fazlasını öğrenmek için hemen oku!

Koronavirüs Türkiye’de de Görüldü, Ne Yapmalı?

Çin’den başlayan Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Türkiye’de alınan önlemler sayesinde vaka sayısı çok az. İlk defa 11.03.2020’de bir kişide tespit edildi.

Panikleyip maske, yiyecek ve dezenfektan stok etmeye gerek yok. Alacağın bazı temel önlemler sayesinde hastalıktan kendini koruyabilirsin.

koronavirüs-türkiye-en-iyi-android-uygulamalar

Bu aralar kalabalık ortamlara pek çıkmamaya, kişisel hijyenine özellikle el yıkamaya dikkat etmelisin. Yurt dışı seyahat planların varsa iptal etmen faydana olacaktır.

Bugün bu salgından korunman için kullanabileceğin en iyi uygulamaları ve güvenilir kaynakları paylaşacağız.

Koronavirüs Hakkındaki En Güvenilir Kaynaklar

Koronavirüs hakkında bilgi bulabileceğin temel ve güvenilir kaynaklara bakalım. Bazı kaynaklar İngilizce ancak Google Çeviri ile kolayca kullanabilirsin.

Salgının hakkında bilgi almak için Dünya Sağlık Örgütü WHO’nun resmi web sitesini takip edebilirsin.

Ülkemizde ise T.C. Sağlık Bakanlığı kapsamlı bir çalışma yapmış durumda. Yeni Koronavirüs (COVID-19) sayfasında detaylı ve pratik bilgilerin yer aldığı birçok afiş, PDF ve video yer alıyor.

Sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek için Twitter’da @saglikbakanligi veya @drfahrettinkoca hesaplarını takip edebilirsin.

Koronavirüs salgının ülkelere göre dağılımını healthmap veya experience.arcgis sayfalarından takip edebilirsin.

KoronaVirüs Belirtileri ve Önlemler

KoronaVirüs tespiti klinik testler sonucu yapılmaktadır. Ateşin ve öksürüğün var diye hemen paniğe kapılma, mevsimsel gribe de yakalanmış olabilirsin. Yurt dışına çıkış öykün veya temasın varsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurabilirsin.

Virüsün belirtilerini ve nelere yol açtığını anlamak için yukarıda bahsettiğimiz gibi T.C. Sağlık Bakanlığının web sayfasına bakabilirsin.

El hijyenine dikkat etmeyi ve T.C. Sağlık Bakanlığının önerdiği şu 14 kurala uymaya özen göster.

koronavirüs-türkiye-en-iyi-android-uygulamalar

İngilizce biliyorsan American Red Cross veya Symptomate – Symptom checker gibi uygulamalardan hem bilgi alabilir hem de belirtilerini kontrol edebilirsin.

Google Play ve Koronavirüs Kategorisi

koronavirüs-türkiye-en-iyi-android-uygulamalar

Google Play’de koronavirüs diye arama yaptığında hiçbir şey bulamayacaksın. Çünkü Google, bilgi kirliğinin önüne geçmek adına Play Store’dan tüm içerikleri kaldırmış durumda.

Bunun yerine insanları bilinçlendirmek adına Google Play editörlerin hazırladığı yaralı olabilecek bir koronavirüs kategorisi yer alıyor. Burada çok faydalı uygulamaları bulabilirsin.

Bu salgın sırasında faydalanabileceğin en iyi 5 Android uygulamayı da aşağıda bulabilirsin. Sağlıklı ve koronasız günler geçirmen dileğiyle.

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Muhteşem oyunlar ve öğreticiler için Android Hikayeler‘i izle, AndroidListe‘den uygulama indir. Facebook sayfamızdan bizi takip et.

  1. TRT Haber

    TRT Haber

    Türkiye’deki ve dünyadaki son dakika gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğin TRT Haber ile koronavirüs salgınını takip edebilirsin. TRT’nin resmi uygulaması olduğu için bilgi kirliliğinden uzak, güvenilir haberler alabilirsin.

  2. E-Nabız

    E-Nabız

    Kişisel sağlığın çok önemli olduğu şu günlerde e-Nabız uygulaması bireysel sağlık kayıtlarını tutuyor. Hastanede yapılan tahlil sonuçlarına doğrudan erişebilir, diğer doktorlarında görmesini sağlayabilirsin. En yakın hastaneyi öğrenebilir ve randevu alabilirsin.

  3. Twitter

    Twitter

    Hala Twitter kullanmıyorsan daha fazla bekleme. Koronavirüs ile ilgili resmi açıklamalar yetkili kişilerin hesabından anında paylaşılıyor. Yukarıda bahsettiğimiz hesapları takip et. Ayrıca gündemdeki konuları takip edebilir, bunları retweetleyebilir veya kendi tweetlerini atabilirsin.

  4. First Aid - American Red Cross

    First Aid – American Red Cross

    Acil durumlarda nasıl hareket etmen gerektiğini ve koronavirüs hakkında detaylı bilgi almak istiyorsan First Aid American Red Cross uygulamasını kullanabilirsin. Virüse karşı alman gereken önlemleri öğrenebilir, evinde gerekli hazırlıkları yapabilirsin.

  5. Symptomate Symptom Checker

    Symptomate Symptom Checker

    Bir hastalığa yakalandığını düşünüyorsan yapay zeka kullanılarak geliştirilen Symptomate’i kullanabilirsin. Verilen bilgilere göre tanı koymaya çalışan bir uygulama. Koronavirüs ile ilgili elbette test var ancak kafandaki sorulara cevap bulabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…