Instagram Gönderi Zamanlama Nasıl Yapılır: Bilmen Gereken Her Şey

instagram-gönderi-zamanlama

Instagram’da video ve resim paylaşıyor musun? Peki, Instagram gönderi planlama yapıyor musun? Instagram gönderi zamanlama için bilmen gereken her şey burada. Zamanlanmış gönderiler için neler yapmalısın ve hangi uygulamaları kullanabilirsin, tüm detaylarıyla ele alacağız. Fenomen olmak için hemen okumaya başla!

Instagram Gönderi Zamanlama ve Bilmen Gerekenler

Instagram’da başarı elde etmek, takipçilerini artırmak için belli bir plana göre hareket etmen işini kolaylaştıracak.

Instagram gönderi zamanlama uygulama üzerinden yapılamıyor. Bunun için geliştirilmiş uygulamalar kullanmalı ve çeşitli ayarlamalar yapmalısın.

Kimler Instagram Gönderi Zamanlama Yapabilir?

Bu özellik tüm kullanıcılar tarafından kullanılamaz. Instagram gönderi planlama yapmak için Instagram İşletme hesabın olmalı.

Kitleleri etkileyen hatırlı (influencer) bir kişi isen veya fenomen olmak istiyorsan bir an önce içerik üreticisi veya işletme olarak profesyonel bir hesaba geçmelisin.

instagram-gönderi-zamanlama

Bunun için Instagram’da, Ayarlar > Hesap > Profesyonel Hesaba Geçiş Yap‘a tıkla. Ayrıca profesyonel sayfana ait bir Facebook sayfası oluşturman yararına olacak.

Instagram Zamanlanmış Gönderi Nasıl Çalışıyor?

Instagram gönderi planlama ücretsiz olarak üçüncü taraf uygulamalarca yapılıyor. Ücretsiz uygulamalarda, 3 hesap ekleme veya 10 gönderi zamanlama gibi sınırlamalar olabilir.

Öncelikle bu uygulamalarda bir hesap oluşturmalısın. Instagram’a erişim izni vererek hesabın ile uygulamayı birbirine bağlamalısın. Bu sayede doğrudan Instagram zamanlanmış gönderi oluşturabilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsin.

Instagram Gönderi Zamanlama Nasıl Yapılır?

Instagram zamanlama için Apphi uygulamasını kullandık. Pek çok uygulama temel olarak aynı. Uygulamayı sitemizden indirip kurabilirsin.

Apphi’a üye olman ve Instagram hesabına erişim izin vermen; gönderilerinin otomatik olarak paylaşılmasını ve istatistiksel verilere göz atmanı sağlayacak.

1- Uygulamayı aç ve aşağıdaki Schedule düğmesine dokun.

instagram-gönderi-planlama

2- Açılan pencereden Gallery sekmesine dokunarak galerinden resim seç. Next düğmesine dokun. İstersen filtre ekle ve yine Next diyerek ilerle.

instagram-gönderi-zamanlama

3- “Write a caption” bölümüne metin ekle ve Save diyerek kaydet.

instagram-gönderi-zamanlama

4- Next’e tıkla. Post Time seçeneğine dokun. Açılan Select Time penceresinden tarih ve saati ayarla. Daha sonra sağ üst köşedeki Done‘a basarak işlemi tamamla.

instagram-gönderi-planlama

Ayarladığın tarih ve saat geldiğinde gönderin Instagram hikayede veya akışta otomatik olarak paylaşılacak ve bildirim alacaksın.

En İyi Instagram Gönderi Zamanlama Uygulamaları

Instagram zamanlanmış gönderi için en iyi Android uygulamalarından örnekleri ve özelliklerini aşağıda bulabilirsin.

Instagram gönderi zamanlama, hesaplarının popülerliğini artıracak. Instagram’da 5’ten fazla hesap açabilir misin? Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Apphi - Schedule Posts for Instagram

    Apphi – Schedule Posts for Instagram

    Apphi ile Instagram gönderi planlama ücretsiz yapılabilir. IGTV, hikaye ve akış için gönderilerini kolayca düzenleyip paylaşabilirsin. Paylaşımlarını sıraya koyar, zamanında otomatik gönderir. Facebook ve Twitter için de kullanabilirsin.

  2. Buffer: Social Media Manager

    Buffer: Social Media Manager

    Buffer sayesinde Instagram zamanlama yanı sıra pek çok popüler sosyal ağda da planlama yapabilirsin. Paylaşımlarının performansını değerlendirebilir, hedef kitlen için en doğru paylaşımları oluşturabilirsin. Paylaşım öncesi bildirim gönderiyor.

  3. Hootsuite: Schedule Posts for Twitter & Instagram

    Hootsuite: Schedule Posts for Twitter & Instagram

    Hootsuite ile zamanlanmış gönderi oluşturabilir, günün en uygun zamanında yayınlanması için planlayabilirsin. Birden fazla hesabını aynı anda yönetebilir, detaylı analiz raporları alabilirsin. Hesabınla ilgili bildirimler alabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…