Bluetooth ile Wi-Fi Paylaşma Nasıl Yapılır, Öğren, İnternetsiz Kalma!

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

Kablosuz ağa bağlanamıyorum diye İnternetsiz mi kalacaksın? Elbette hayır. İşin sırrı bluetooth ile Wi-Fi paylaşma. Hotspot değil, Bluetooth tethering yani bluetooth ile İnternet paylaşımı nasıl yapılır? Kolay anlaşılır resimlerle en basit yoldan yapmanı sağlayacağız. İnternetsiz kalmamak için hemen okumaya başla.

Bluetooth ile Wi-Fi Paylaşma, İnternet’e Açılan Kapı

Mobil cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası, Wi-Fi ve İnternet olmazsa olmazlardan. Telefonunu bir Wi-Fi hotspot yani kablosuz ağ erişim noktası olarak kullanabilirsin.

Bugün hotspot yerine bluetooth ile Wi-Fi paylaşma nasıl yapılır ele alacağız. Kimi hallerde herhangi bir cihazını doğrudan Wi-Fi ağına bağlayamazsan telefonun sayesinde birden fazla cihazı bluetooth tethering ile İnternet’e bağlayabilirsin.

Bluetooth ile Wi-Fi Paylaşma Nasıl Yapılır?

Bluetooth ile İnternet paylaşımı, çoklu cihazlar söz konusu olduğunda ideal bir çözüm. Dizüstü, tablet, telefon ve bilgisayarı, tek bir veri bağlantısına ücret ödeyerek İnternet’e bağlayabilirsin.

Bluetooth ile Wi-Fi paylaşma adımlarına, yapman gereken ayarlara birlikte bakalım.

1- Ayarlar’dan Kablosuz ve Ağlar bölümünden Bluetooth’u aç.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

2- Yine Kablosuz ve Ağlar bölümünden Daha Fazla’ya veya Diğer’e tıkla.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

3- Bluetooth Tethering veya Bluetooth Bağlantı Paylaşma (cihaza göre değişebilir) seçeneğini açarak etkin hale getir.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

4- Tekrar Bluetooth sekmesini aç. Kullanılabilir Cihazlar’a bak. Bağlamak istediğin cihaz ile telefonunu eşleştir.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

  • Daha önce bluetooth ile dosya gönderdiysen hatırlarsın. İki cihazı bluetooth üzerinden eşleştirirken gelen eşleşme şifrelerini onaylayıp cihazlarını birbirine bağlayabilirsin.

5- Eşleşen Cihazlar sekmesinde bağladığın cihazı göreceksin. Buna tıklayarak cihazla İnternet Bağlantısı Paylaşımı’nı etkinleştir.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

 

  • Eğer iki telefonu eşleştiriyorsan aynı işlemi diğer telefonda da yaparak cihazın İnternet Bağlantısı Paylaşımını etkinleştirmelisin.

Windows 10 bilgisayarını bluetooth ile İnternet’e bağlamak istiyorsan eşleştirme işlemini yaptıktan sonra Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar bölümünde kendi telefonunu görmelisin.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

Telefonun üzerine sağ tıklayıp Bağlanırken Kullan > Erişim Noktası seçeneğine tıkladığında ağa bağlanacaksın. Tarayıcını açıp dilediğin sayfada gezebilirsin.

Sağ tık menüsünde Bağlanırken Kullan > Doğrudan Bağlantı seçeneğini görüyorsan eşleşmenin gerçekleşmediği anlamına gelir. Böyle bir durumda İnternet’e bağlanamazsın. Yeniden bilgisayarın ve telefonunu eşlemeyi dene. Bunu bilgisayarın üzerinden Aygıt Ekle’den yapabilirsin.

Bluetooh ile Wi-Fi paylaşma seni birçok dertten kurtaracak. Android’de 5 Wi-Fi bağlanma sorunu ve çözüm yollarına da göz atmayı unutma!Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…