Dünya Vegan Günü: Vegan ve Vejetaryenler için En İyi Android Uygulamaları

en iyi android uygulamaları

1 Kasım Dünya Vegan Günü. Biz de bugüne özel vegan ve vejetaryenler için en iyi Android uygulamalarını listeledik. Detaylar için yazımızı oku.

1 Kasım Dünya Vegan Günü’ne tüm vegan ve vejetaryenlerin bu özel günlerini kutlayarak başlayalım. Bu anlamlı günde, vegan ve vejetaryen takipçilerimizin hayatını kolaylaştıracak Android uygulamalarını bir araya getirdik.

Vegan ve Vejetaryenler için En İyi Android Uygulamaları

Uygulamalara geçmeden önce bu gün nereden doğmuş, vegan ne demek, vejetaryen nedir, vegan ve vejetaryenler arasındaki fark nedir, bu yazımızda ele alacağız. Kısa kısa bu konulara değinelim, okumaya devam et.

Dünya Vegan Günü:

Dünya Vegan Günü ilk defa 1944 yılında 1 Kasım’da İngiltere’de kutlandı. İngiliz Vegan Topluluğu 1944 yılında 50. kuruluş yıl dönümünü ve kendi buldukları “vegan” terimini kutluyorlardı. Topluluk Kasım ayında kurulduklarını biliyor ama net tarihi bilemiyordu.

Başkan Louise Wallis, kuruluş günlerinin 1 Kasım olduğunu ilan etti ve o günden sonra 1 Kasım Vegan Günü olarak kutlanmaya başlandı. Hayvan hakları ihlallerinin önüne geçilmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır.

Vegan ve Vejetaryen Arasındaki Fark Nedir?

Bu soruya cevap vermek için vegan ve vejetaryen terimlerini açıklamak yeterli olacaktır. Ne oldukları belirtildiği takdirde vegan ve vejetaryen arasındaki fark da ortaya çıkacaktır. Bunun için tanımlarına bakalım.

Vejetaryen Nedir?

Temel olarak et yemeyenlere vejetaryen denir. Bu sağlık nedeniyle veya eti sevmedikleri için de olabilir. Vejetaryenler de kendi aralarında gruplara ayrılmış durumda.

Bazı vejetaryen kişiler deniz ürünleri de dahil olmak üzere hayvansal gıdaları hiç tüketmezken, kimisi yoğurt, peynir gibi süt ürünlerini tüketebilir veya deniz ürünlerini yiyebilir. Bu, daha ziyade bir beslenme biçimi, diyet şeklidir.

Vegan Nedir?

Vegan, hayvansal gıda tüketimini tamamen terk etmiş bir insana denir. Hayvanlardan elde edilen hiçbir ürünü yemezler. Hayvansal gıdaları yememenin dışında hayvanlardan elde edilen ürünleri de kullanmazlar. Hayvanlar üzerinde denenen ürünler, deriden yapılmış eşyalar, yün ve ipek kıyafetler örnek verilebilir. Veganlık sadece beslenme alışkanlığı değil bir yaşam biçimi.

En İyi Android Uygulamaları

Artık vegan ve vejetaryenlerin kullanabilecekleri en iyi Android uygulamalar neler bakalım. Burada bahsedeceğimiz uygulamalar ile vegan yemekler yapmak, yemek siparişi vermek, vegan beslenme hakkında bilgiler edinmek ya da bir vegan topluluğuna katılmak mümkün.

En iyi Android uygulamaları aşağıda. Daha fazla vegan uygulaması arıyorsan bu koleksiyona göz at. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Vegetarian and vegan recipes

    Vegetarian and vegan recipes

    Vejetaryen beslenme için yemek kitabı aramaya son. Vegetarian and vegan recipes ile Akdeniz mutfağından özellikle İtalya’dan harika yemek tarifleri bulabilirsin. Vegan diyeti için kalori kontrolü ve alışveriş listesi sunuyor.

  2. Vegan Amino

    Vegan Amino

    Bir vegan toğluluğuna katılmak için Vegan Amino ideal. Vegan yaşama dair her şeyi bulabilir ve paylaşabilirsin. Vegan beslenme önerileri, yemek tarifleri, vegan diyet rehberleri burada. Diğer veganlar ile etkileşime geç.

  3. HappyCow VeginOut Free

    HappyCow VeginOut Free

    Bir vegan ya da vejetaryan olarak yemek siparişi nereden verebilirsin? HappyCow ile konumuna en yakın vegan yemekler sunan restoranı bulabilirsin. Bu restoranda daha önce vejetaryen yemekleri denemiş kişilerin yorumlarını okuyabilirsin.

  4. Mealime - Healthy Meal Plans

    Mealime – Healthy Meal Plans

    Bir vegan olarak akşam ne yiyeceğini bilmiyor musun? Mealime, yemek planları yapmana ve daha sağlıklı beslenmene yardımcı oluyor. Vegan diyetini aksatmaman için öğün planları sunuyor. Kolayca yapabileceğin yemek tarifleri de var.

  5. I'm Hungry: Vegetarian Recipes

    I’m Hungry: Vegetarian Recipes

    Eğer bir vegan ya da vejetaryen isen lezzetli vegan yemekleri ya da vejetaryan yemekleri yapmak istiyorsan I’m Hungry: Vegetarian Recipes sana çok yardımcı olacak. Dünya mutfaklarından seçkin yemek tariflerini kolayca bulabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…