Alman Birliği Günü: Duolingo, Memrise Gibi En İyi Almanca Öğrenme Uygulamaları

almanca

3 Ekim Alman Birliği Günü. Bu anlamlı güne özel Almanca öğrenmek isteyenler için en iyi Almanca öğrenme uygulamalarını derledik, hemen incele!

3 Ekim Almanya’da Alman Birliği Günü olarak kutlanıyor. Biz de bu özel günü kutlamak için Android’deki en iyi Almanca öğrenme araçlarını bir araya getirdiğimiz bir liste hazırladık. Almanca öğrenmek isteyenlerin çok işine yarayacak bu uygulamalar dil öğrenmeyi daha da kolay hale getirecek.

Bugüne daha yakından baktığımızda 2. Dünya Savaşı sonrasında Avrupa’nın siyasi yapısı değişmişti. Doğu Almanya ve Federal Almanya olmak üzere iki Alman devleti kurulmuş ve o meşhur Berlin Duvarı iki ülkeyi birbirinden ayırıyordu.

Yoğun protestolar ve çalışmalar sonucu 9 Kasım 1989’da Berlin Duvarı yıkıldı. 3 Ekim 1990 tarihine gelindiğinde ise iki Alman devleti resmen yeniden birleşerek Alman birliği sağlandı ve tek Almanya devleti ilan edilmiş oldu. Bu önemli gün çeşitli etkinliklerle Alman Birliği Günü olarak kutlanmaya başlandı.

Biz de bu çerçevede Almanca öğreniyorum diyenlerin veya Almanca çeviri yapmak isteyenlerin işini kolaylaştıracak en iyi dil öğrenme araçlarını bir araya getirdik. Bu uygulamalara geçmeden Almanca ile ilgili birkaç şey aktaralım.

Dünya genelinde 290 milyondan fazla Almanca konuşan var. Bunların 100 milyonunun ana dili Almanca ve 83 milyonu Almanya’da yaşıyor.

Şimdi bu uygulamalara göz atalım, bu araçları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Duolingo'yla Bedava İngilizce

    Duolingo’yla Bedava İngilizce

    Duolingo, Almanca öğrenmenin kolay olduğu eğlenceli bir metodoloji ile seni cezbedecek. Sesli egzersizler, çeviri, cümle kurma ve resim tanıma gibi özelliklerle dile hakim olmanı kolaylaştıracak ve keyif alacaksın. Başka diller de öğrenebilirsin.

  2. HelloTalk Dil Değişimi

    HelloTalk Dil Değişimi

    Hello Talk bir nevi sosyal ağ gibi. Bu özelliğini kullanarak anadili Almanca olanlardan dersler alabilirsin. Sen de Türkçeyi onlara öğretebilirsin. Günlük hayatta kullanılan pek çok ifadeyi öğrenme şansın var. Almanca pratik için mükemmel.

  3. Ücretsiz Almanca öğrenin

    Ücretsiz Almanca öğrenin

    Mondly Ücretsiz Almanca Öğrenin ile, temel dilbilgisini, en çok kullanılan kelime ve ifadeleri öğrenebilir, konuşma ağırlıklı günlük ücretsiz dersleri izleyebilirsin. Öğrenme hızına göre planlama yapabilir, doğru telaffuzları dinleyebilir, diğer kullanıcılarla sohbet edebilirsin.

  4. iTranslate - Language Translator & Dictionary

    iTranslate – Language Translator & Dictionary

    iTranslate, Almanca dahil olmak üzere 100’den fazla dilde ses ve metin çevirisi yapabilen bir uygulama. Ayrıca kapsamlı bir sözlüğü de bünyesinde barındırıyor. Çevrimdışı çalışabiliyor. İnternet sayfalarını ve anlık mesajları da çevirebiliyor.

  5. Memrise - Learn Any Language

    Memrise – Learn Any Language

    Hayatın içinde var olan gerçek Almancayı ve diğer dilleri öğrenmeni sağlayacak Memrise, oyunlar, sohbet araçları, günlük hedefler sunuyor. Kullanıcılar ile etkileşime izin veriyor. Çevrimdışı çalışma imkanı da var. Binlerce video da seni bekliyor.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…