Instagram’da Görüntülü Görüşme Nasıl Yapılır?

instagram da goruntulu görüşme nasil yapilir

Instagram’da görüntülü arama yapmak, videolu grup sohbeti başlatmak veya herhangi bir görüntülü sohbete katılmak mümkün, peki nasıl mı? İşte, ayrıntılar!

Sosyal ağ uygulamalarındaki rekabet, gelişmiş güncellemeleri de beraberinde getiriyor. Kıyasıya yarışta kullanıcılarını kaybetmek istemeyen uygulamalardan biri de Instagram ve yepyeni bir özellik duyurdu.

Görüntülü sohbet özelliği daha önce, Snapcat, FaceTime, HouseParty, Facebook Messenger gibi uygulamalara da gelmişti. Bu akımdan geri kalmak istemeyen Instagram, 4 kişiye kadar görüntülü grup konuşmalarına izin veriyor. Şimdilik daha fazla kişi dinleyici olarak katılabiliyor. Sohbet esnasında uygulama içerisinde gezinti yapılmasına olanak veriyor.

Sadece görüntülü arama ile durmayan Instagram, Keşfet sayfasını da yeniledi. Konulara göre ilgili kanalları bu sayfada görebileceksin. “Senin için” kısmıyla ilgilerine göre Instagram sana önerilerde bulunacak. Etiketlerin kullanımı da devam ediyor. IGTV özelliğini artık bilmeyen yok gibi.

İçerik sağlayan, Buzzfeed, NBA, Baby Ariel, Liza Koshy gibi ünlü markaların ve kitle etkileyicilerin özelleştirilebilir yüz filtreleri de eklenmiş durumda. Instangram kamerasında bunlar görülebilir. Şirket yakında daha fazla birlikteliğin olacağını belirtmekte.

Instagram Görüntülü Arama Nasıl Yapılır?

Instagram’da nasıl görüntülü görüşme başlatabileceğini adım adım aktaralım. Ancak buna geçmeden önce bazı hatırlatmalarda bulunalım.

Ön hazırlık:

  • Instagram uygulamasının en güncel sürümünü kullandığından emin ol. Bunu Google Play’den kontrol edebilirsin.
  • Hesabının cezalı bir hesap olmadığından emin ol.
  • Kimi durumlarda uygulamayı güncelledikten sonra tekrar başlatman gerekebilir veya hesabınla yeniden giriş yapmak zorunda kalabilirsin.
  • Bazı hesaplara bu özelliğin daha geç geleceği belirtilmekte, biraz sabırlı ol.
  • İlk kez sohbet edeceğin birisiyle doğrudan görüntülü konuşma başlatamazsın, öncesinde birkaç mesaj yolla.

Instagram Görüntülü Sohbet Başlatma

Instagram görüntülü sohbet Direct Message (Direk Mesajlaşma) – DM üzerinden yapılmakta.

1- Instagram’ı aç

2- Sağ üst köşedeki kağıttan uçak simgesine tıklayarak DM’yi aç.

Screenshot_20180702-114209_a

3- Buradan görüntülü konuşmak istediğin kişiyi seç.

Screenshot_20180702-114216_b

4- Sohbet penceresinin sağ üst köşesindeki kamera simgesini tıklayarak aramayı başlat.

Screenshot_20180702-114221_c

5- Arkadaşın aramayı kabul ettiğinde konuşma başlayacak.

Screenshot_20180702-114348_d

Hepsi bu! Oluşturduğun bir grubu da bu şekilde arayabilirsin. Ancak en fazla 4 kişinin videolu konuşmada yer alacağını tekrar hatırlatalım.

Adı geçen uygulamayı sayfamızda bulabilir ve indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram resim paylaşmak için özel olarak tasarlanmış bir sosyal ağ uygulaması. Takipçilerin ile anında fotoğraf paylaşabilirsin. Arkadaşlarının fotoğraflarını görüntüleyebilir, yorumlayabilirsin. Fotoğraflarına filtreler, özel çerçeveler ve efektler uygulayabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …