Android Cihazında Google Duo Nasıl Kullanılır?

google-duo-4

Eskiden video görüşmeler sadece Skype üzerinden yapılabilirdi. Zamanla gelişen teknoloji sayesinde ortaya arkadaşların ve ailenle video görüşmeler yapabileceğin bir çok olasılık çıktı. İletişim sektöründe bu konuda çıkan son uygulamalardan biri ise Google Duo.

Duo seni illa Google hesabına bağlanmaya zorlamadan kullanabileceğin yenilikçi bir video görüşme uygulaması. Hesabını telefon numaranla eşleştirdiğin anda artık kişiler listendeki uygulamaya kayıtlı herkesle sohbet etmeye hazırsın demektir. Oldukça kolay! Şimdi nasıl çalıştığına bakalım.

Öncelikle buradan uygulamayı indirmekle başlayalım. Uygulamayı indirip kurduktan ve gerekli izinleri ayarladıktan sonra telefon numaranı kaydetmelisin. Ardından mesaj yoluyla alacağın doğrulama kodunu uygulamaya yazıyorsun ve işte bu kadar! Artık arama yapmaya hazırsın.
Google-Duo3
Arama Nasıl Yapılıyor?
. Video Arama seçeneğine tıkla.
. Kişi listenden aramak istediğin kimse seç ya da numarasını yaz. Ülke kodunu numaranın başına eklemeyi unutma (örneğin Türkiye için numaranın önüne +90 eklemelisin).
. Araman yanıtlandığı anda bir saat boyunca ücretsiz olarak görüşmeye başlayabilirsin.
. Görüşmeni tamamladıktan sonra büyük kırmızı telefon tuşuna basarak aramayı sonlandırabilirsin.
Biri seni aradığı zamansa ekrandaki tuşu yukarı kaydırarak görüşmeyi başlatabilir ya da aşağı kaydırarak görüşmeyi sonlandırabilirsin.

Arama Özelliği

Görüşmeyi başlattıktan sonra kullanabileceğin bazı özellikler de var. Görüşme esnasında ekrana dokunduğun zaman üç farklı simgeyle karşılaşacaksın:
. Sessiz – Mikrofon simgesine dokunduğun zaman kolayca mikrofonunu sessize alabilirsin.
. Kamera Değiştirme – Kamera simgesine dokunduğun zamansa telefonun üzerindeki hangi kamera ile görüşmeyi sürdürmek istediğini seçebilirsin.
. Bluetooth – Bu özellikse sana görüşmeyi bir Bluetooth kulaklıktan ya da Android cihazının hoparlöründen devam ettirme şansı sunuyor.
Artık Google Duo kullanmaya başlayabilirsin! Unutma bize her zaman yorumlar kısmından yaşadığın tecrübeyi ya da sorularını aktarabilirsin.
  1. Google Duo

    Google Duo

    Google’ın yeni uygulamasını buradan ücretsiz olarak indirebilirsin. Kolay kullanımıyla video görüşmeler yapmaya hemen başla!

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…