Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

telefon-numarası-olmadan-telegram

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et!

Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanma yolu

İletişim çok kolay hale geldiği günümüzde gizliliğini korumak da bir o kadar da zorlaştı. Modern ve popüler mesajatarların çoğu kayıt sırasında bir telefon numarası istiyor ve SIM kartla birlikte çalışıyor. Bu uygulamalardan biri de Telegram.

Kullanıcıların daha anonim ve gizli olarak uygulamayı kullanabilmesini amaçlayan Telegram yeni bir özellik duyurdu. SIM kart olmadan, kişisel telefon numarasına gerek kalmadan uygulamayı kullanmana imkan veriyor.

Daha önceden numarasını vermek istemeyenler genelde ikinci bir telefon numarası, sanal numara veren, üçüncü taraf uygulama veya siteleri kullanıyordu. Ancak kayıt doğrulama için gerekli olan SMS kodu bu tür platformlara her zaman gelmiyor, kayıt işlemi başarılı sonuçlanmıyordu.

Bu tür bir tercihin farkında olan Telegram, Fragment platformundan blok zincir destekli anonim numaralarla ile giriş yapılmasına izin verecek. İkinci bir sanal numara sahibi olacak ve gerçek numaran kimseyle paylaşılamayacak.

Fragment, anonim numaralar alıp satmana imkan tanıyor. Bu telefon numaralarını sadece Telegram’da kullanabilirsin. Fragment’ten telefon numarası alabilmek için bir TON’u destekleyen e-cüzdanın olmalı ve içinde Toncoin bulunmalı. Toncoin’in yoksa satın almalı veya mevcut coinlerin ile takas etmelisin.

Fragment platformuna girip +888 ile başlayan beğendiğin bir numara için açık artırmaya katılabilir veya doğrudan satın alabilirsin.

Satın almış olduğun Fragment numarası ile Telegram’da nasıl oturum açacağına değinelim:

  • Telegram’ı aç ve Anonim Numaraları (Anonymous Numbers) seç ve +888 ile başlayan satın almış olduğun numaranı gir ve Devam düğmesine dokun.

telefon-numarası-olmadan-telegram

  • Fragment’i Aç düğmesine dokun ve doğrulama kodunu al.

telefon-numarası-olmadan-telegram

  • Telegram’ı Aç düğmesine dokun ve az önceki doğrulama kodunu gir. Hemen Telegram’ı kullanmaya başla.

telefon-numarası-olmadan-telegram

👮 Telegram’ı daha güvenli kullanmanı sağlayacak en iyi ipuçları yazımızı şimdi incele.

AndroidOut‘tan ücretsiz APK indir, oyun, uygulama ve tema keşfet, Android ile ilgili haberleri takip et. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram, gizliliğine ve güvenliğine önem veren, kullanımı kolay bir anlık mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir ve canlı yayın yapabilirsin.

Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?
Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?

Ruh halini yansıtacak veya çok beğendiğin bir şarkıyı profilinde paylaşmak ister misin? Cevabın evetse Instagram profiline müzik ekleme özelliğine kavuştu. Artık en sevdiğin şarkının 30 saniyelik kısmını profil sayfana ekleyebilirsin. Nasıl mı keşfetmek için okumaya devam et!…

Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?
Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?

Birçok ebeveyn gibi sen de çocuklarının internette geçirdikleri süre zarfında neler izledikleri konusunda endişeleniyor olabilirsin. Çocuklar için TikTok’u daha güvenli hale getirmek adına atabileceğin bazı adımları bu rehberimizde bulabilirsin. Detaylar için okumaya devam et…

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…