Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

instagram-da-uzun-video-paylaşma

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et!

Fotoğraf paylaşmak üzere yoluna başlayan Instagram’da uzun zamandır videolar da paylaşılabiliyor. Hatta öyle ki uygulama videolar üzerinde daha fazla durmaya ve yeni özellikler paylaşmaya devam ediyor. Burada dikkat etmen gereken noktalardan biri de video süresi.

⚠️ Instagram dolandırıcılığı kaçınma ve online güvende kalma yolları yazımızı mutlaka oku!

Instagram video süresi

Uygulamada video paylaşabileceğin pek çok alan bulunuyor, her biri farklı özelliklere sahip. Öncelikle bu devasa sosyal ağdaki video sürelerine bakalım.

  • Hikayeler: Bir video en fazla 60 saniye olabilir ama birden fazla video paylaşabilirsin.
  • Reels: Çekerek yükleyeceğin bir video en fazla 90 saniye uzunluğunda olabilir. Ancak mevcut videolarından yüklemek istersen 3 dakikalık bir video kullanabilirsin. Bu özellik şimdilik test aşamasında.
  • Instagram Video: Akışta bir gönderi olarak video paylaşmak istersen bu videonun süresi normal kullanıcılar için 10 dakika, onaylanmış mavi tikli kullanıcılar için 60 dakika olabilir.
  • Instagram Carousel (Kaydırmalı Post): Her biri 1 dakikalık olmak üzere 10 taneye kadar video paylaşabilirsin.
  • Canlı Yayın: Instagram’da 4 saate kadar canlı yayın yapabilirsin.

Instagram’da uzun video paylaşma yolları

Hesabında yukarıda bahsedilen sürelerden daha uzun videolar paylaşmak istersen deneyebileceğin bazı yöntemler var. Temel olarak uzun bir videoyu parçalara bölüp paylaşmak. Ancak Instagram kimi hallerde bunu senin için yapabilir.

  • Hikayeler: Uzun bir videoyu paylaşmak istediğinde uygulama videoyu 15 saniyelik parçalar halinde otomatik olarak keser. Uzun bir videoyu art arda izlenebilecek şekilde hikayelerde paylaşabilirsin. Ne de olsa Instagram 100 video klibi hikayelerde gösterebiliyor.
  • Reels: Uzun videoyu Reels’a uygun şekilde parçalara ayırarak birden fazla paylaşım yapabilirsin.
  • Instagram Video: Videonun uzunluğuna göre kaydırmalı post veya tekli olarak direk akışında paylaşabilirsin.

Kesme ve videoların geçiş efektlerini kendin düzenlemek istersen bir video düzenleyici kullanabilirsin. Bunun için en iyi video düzenleyici uygulamalar listemize göz atabilirsin.

AndroidListe‘den ücretsiz APK indir, oyun, uygulama ve tema keşfet, Android ile ilgili haberleri takip et. Bu yazıyı beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının gönderi, hikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, çerçeve ve özel efektler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?
Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?

Ruh halini yansıtacak veya çok beğendiğin bir şarkıyı profilinde paylaşmak ister misin? Cevabın evetse Instagram profiline müzik ekleme özelliğine kavuştu. Artık en sevdiğin şarkının 30 saniyelik kısmını profil sayfana ekleyebilirsin. Nasıl mı keşfetmek için okumaya devam et!…

Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?
Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?

Birçok ebeveyn gibi sen de çocuklarının internette geçirdikleri süre zarfında neler izledikleri konusunda endişeleniyor olabilirsin. Çocuklar için TikTok’u daha güvenli hale getirmek adına atabileceğin bazı adımları bu rehberimizde bulabilirsin. Detaylar için okumaya devam et…

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…