WhatsApp yüksek kaliteli (HD) video gönderme nasıl yapılır?

whatsapp-hd-video-gönderme

Bol bol video çekiyor ve gördüğün tüm güzellikleri arkadaşlarınla paylaşıyor musun? Ama görüntüsü kalitesi tüm bu güzellikleri alıp götürüyor mu? WhatsApp HD video gönderme özelliğine kavuştu. Artık yüksek kaliteli videolar göndermek mümkün. Ayrıntılar için okumaya devam et!

WhatsApp HD video gönderme

Popüler uygulama sadece mesajlaşmak için değil, fotoğraf, video ve dosya paylaşmak için de kullanılıyor. Videoları paylaşmak oldukça kolay ancak WhatsApp bu videoları otomatik olarak sıkıştırıyor ve boyutunu küçültüyor. Bu durum videoların görüntü kalitesinde kayıplara neden oluyor.

Normalde medyalar (fotoğraf, video, sesli mesaj) için maksimum dosya boyutu 16 MB iken belgeler için bu sınır 100 MB. Ancak HD kalitesindeki kısa bir videonun boyutu 16 MB rahatlıkla aşabilir.

Bu konuda WhatsApp büyük boyutlu dosya gönderme nasıl yapılır yazımızı okumanı tavsiye ederiz.

Yüksek kaliteli videoları paylaşırken kalite kayıplarını daha aza indirmek adına artık WhatsApp kullanıcılara 2 seçenek sunuyor: standart kalite ve HD. Standart kalite 480×864 piksel iken HD kalitesi 720×1280 piksel çözünürlüğe sahip.

Bu özellik sayesinde yine sıkıştırma söz konusu olsa da daha az kayıp yaşamak mümkün. Ayrıca video dönüştürücü kullanma derdinden de kurtulabilirsin.

WhatsApp HD video gönderme yöntemleri

Yüksek kaliteli videoları gönderirken kullanabileceğin üç yöntem var. Biri bahsettiğimiz bu yeni özelliği kullanmak biri de eskiden beri kullanılan belge paylaşım özelliği. Şimdi kısa kısa bu yöntemleri nasıl kullanacağına değinelim.

1. Yöntem: Yeni HD video gönderme seçeneğinden yararlanmak istersen şu adımları izle:

  • Göndermek istediğin videoyu galerinden bul ve Paylaş düğmesine dokun.

whatsapp-hd-video-gönderme

  • Paylaşmak için önce WhatsApp’ı ardından göndermek istediğin kişiyi seç. Sağ alt köşedeki yeşil Gönder simgesine dokun. Ayrıca sık paylaşım yaptığın kişinin kısayolunu da kullanabilirsin. “…ile paylaş?” sorusuna Tamam demen yeterli.

whatsapp-hd-video-gönderme

  • Video yüklenecek ve üst menüde HD simgesine dokun.

whatsapp-hd-video-gönderme

  • Medya kalitesi seçeneği açılacak. HD kalitesi seçeneğini işaretle ve Bitti’ye dokun.

whatsapp-hd-video-gönderme

  • Her zaman yaptığın gibi sağ alt köşedeki Gönder simgesine dokunarak videonu paylaş.

whatsapp-hd-video-gönderme

2. Yöntem: Bu eski yöntemde belge göndermediğin sunduğunu boyut avantajından yararlanacaksın. Büyük boyutlu dosyaları Belge olarak paylaşmak daha kolay ve sıkıştırma gibi özellikleri atlatmanı sağlıyor. Bunun için şu adımları izle.

  • Yüksek kaliteli video göndermek istediğin sohbetini aç.
  • Mesaj yazdığın alandaki + simgesine (eskiden ataç simgesi vardı) dokun.

whatsapp-hd-video-gönderme

  • Açılan menüden Belge’ye tıkla.

whatsapp-hd-video-gönderme

  • Dosya gezginini kullanarak göndermek istediğin videoyu bul ve tıkla. Bunun için “Diğer belgelere göz at…” seçeneğinden yararlanabilirsin.

whatsapp-hd-video-gönderme

  • Video, bir belge gibi eklenecek ve film rulosu ya da ön izleme gösterilmeyecek. Her zamanki gibi yeşil Gönder düğmesine tıkla.

whatsapp-hd-video-gönderme

3. Yöntem: Bu yöntemde Google Drive gibi dosya paylaşımı hizmetinden yararlanarak videonu buluta yükleyebilir ve paylaşmak istediğin arkadaşına videonun bağlantı adresini WhatsApp’tan gönderebilirsin.

Sohbet sırasında yazım yanlışları yapıyorsan WhatsApp mesaj düzenleme sonradan nasıl yapılır yazımızı inceleyebilirsin.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilir; durum, sesli mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…

Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?
Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?

Mesajını gönderdin ama karşı taraf okudu mu okumadı mı çok mu merak ediyorsun? Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım diye sormaya artık paydos. Uygulamanın yeni özelliği sayesinde bu soruna kolayca cevap bulabilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et! …

Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?
Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?

Severek izlediğin bir videoyu diğer arkadaşlarının da görmesini istiyor ancak indiremiyor musun? Telegram gizli kanaldan video indirme aslında mümkün. Atacağın birkaç adım sayesinde bunu kolayca başarabilirsin. Nasıl yapacağını ve gerekenleri öğrenmek için okumaya devam et! T…

Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu
Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu

Severek kullandığın mesajlaşma uygulaması artık çalışmıyor mu? Hemen paniğe kapılmana gerek yok. Telegram çalışmıyor ise düzeltmek için deneyebileceğin yollar var. Bu rehberde bahsedilen adımları uygulayarak tekrar mesajlaşmaya başlayabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…