Instagram Canlı Yayınlar Nasıl Planlanır?

instagram-canlı-yayın-planlama

Canlı yayın yapacağını takipçi kitlene önceden duyurmak ister misin? Artık bu daha kolay. Instagram canlı yayın planlama özelliğini duyurdu. Bu sayede takipçilerin seninle ne zaman buluşacağını bilir ve bu fırsatı kaçırmaz. Bu yeni özelliği keşfetmek için hemen okumaya başla!

Instagram Canlı Yayın Planlama

Bir dizi yeniliği art arda sıralayan Instagram yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Özellikle Instagram içerik üreticilerinin işlerini kolaylaştıracak türden. Sen de uygulama üzerinden bol bol canlı yayın yapıyor, takipçilerinle buluşuyorsan bu özellik çok işine yarayacak.

Uygulama yayınlarını 90 gün öncesine kadar planlamana imkan tanıyor. Bu sayede kendine bir yayın takvimi oluşturabilir, takipçilerine önceden duyuruda bulunabilirsin. Canlı yayını planladığında bunu bir Planlandı çıkartmasıyla hikayelerinde belirtebilirsin.

instagram-canlı-yayınlar-planlama

Takipçilerin planlanmış canlı yayınlar ile ilgili bildirimler almayı kabul ettiklerinde sen yayına başlamadan 15 dakika önce bildirim alacaklar. Böylelikle canlı yayınlarda takipçilerinle buluşman daha kolay hale gelecek.

Instagram Canlı Yayın Planlama Nasıl Yapılır?

Popüler uygulamanın bu yeni özelliğini kullanmak oldukça kolay. Aşağıda bahsedeceğimiz adımları izleyerek sen de kolayca yapabilirsin.

1. Uygulamayı aç ve üstteki + simgesine dokun.

2. Alttaki gönderi seçeneklerinden Canlı’yı seç.

instagram-canlı-yayınlar-planlama

3. Sol taraftaki menüden ortada yer alan takvim simgesine dokun.

instagram-canlı-yayınlar

4. Canlı Video sayfası açılacak. Burada yayının için bir başlık bul ve video başlığı bölümüne yaz.

instagram-canlı-yayınlaı

5. Başlangıç seçeneğine dokun. Tarih ve saat seçimi yap ve Bitti’ye dokun.

instagram-canlı-yayınlar

6. En altta yer alan Canlı Video Planla düğmesine dokun.

instagram-canlı-yayınlar

7. Videonun planlandığına dair bir uyarı alacaksın ve kullanıcılarını haberdar etmek için şu seçeneklerden birini seç:

  • Gönderi olarak paylaş veya
  • Daha sonra gönderi olarak paylaş

instagram-canlı-yayınlar

8. Gönderi Olarak Paylaş seçeneğine dokunursan hemen bir gönderi oluşturup paylaşman için seni uyaracak. Uyarı mesajına Tamam de.

instagram-canlı-yayınlar-planlama

9. Artık her zamanki gibi paylaşım yaptığın ekran çıkacak. Etkinliğin için galerinden bir resim seçebilirsin. Üst köşedeki ok işaretine bas ve devam et.

instagram-canlı-yayın

10. Gerekli açıklamaları yazdıktan sonra sağ üst köşedeki mavi onay simgesine tıklayarak gönderini paylaş.

instagram-canlı-yayınlar

11. Eğer daha sonra gönderi olarak paylaşmak istersen 4 adıma kadar tekrar gel ve Canlı Videoların sayfasında planlamış olduğu etkinliği göreceksin. Yanındaki üç noktaya dokun ve Gönderi Olarak Paylaş seçeneğine dokun. Gerisi yukarıdaki adımlarla aynı.

instagram-canlı-yayın

Kullanıcıların bu gönderiyi gördüklerinde, etkinliğin zamanı geldiğinde hatırlatma almak isterlerse gönderinin üzerindeki takvim simgesine bastıktan sonra Bana Hatırlat seçeneğine dokunmaları yeterli.

instagram-canlı-yayınlar

Instagram canlı yayın planlama oldukça kullanışlı bir özellik olarak görünüyor. Yeni gelen, Instagram hikaye taslağı nasıl kaydedilir öğrenmek için blog yazımıza şimdi göz at.

APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazlasını sunuyor. Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında arkadaşlarınla paylaşmayı unutma!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, diğer insanları takip edebileceğin gibi fotoğraf, video ve hikaye paylaşabileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının gönderi, hikayeReels ve IGTV paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlaşabilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?
Instagram profiline müzik ekleme nasıl yapılır?

Ruh halini yansıtacak veya çok beğendiğin bir şarkıyı profilinde paylaşmak ister misin? Cevabın evetse Instagram profiline müzik ekleme özelliğine kavuştu. Artık en sevdiğin şarkının 30 saniyelik kısmını profil sayfana ekleyebilirsin. Nasıl mı keşfetmek için okumaya devam et!…

Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?
Çocuklar için TikTok nasıl daha güvenli hale getirilir?

Birçok ebeveyn gibi sen de çocuklarının internette geçirdikleri süre zarfında neler izledikleri konusunda endişeleniyor olabilirsin. Çocuklar için TikTok’u daha güvenli hale getirmek adına atabileceğin bazı adımları bu rehberimizde bulabilirsin. Detaylar için okumaya devam et…

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…