YouTube Çalışmıyor mu? İşte, Android İçin Çözüm Yolları

youtube-calismiyor

Video izleyerek zaman geçirmekten keyif alıyorsun ama o da ne? YouTube çalışmıyor. Dur, hemen panik yapma! YouTube açılmıyorsa elbette deneyebileceğin çözüm yolları var. Android’de kesintisiz mobil eğlence için bu sorunu nasıl çözeceğine dair ipuçları burada, hadi hemen oku!

YouTube Çalışmıyor İse Nasıl Düzeltilir?

YouTube, dünyanın en büyük video platformu. Her dakika 400 saat video yükleniyor ve günlük 1 milyar saatten fazla video izleniyor. Bu kadar devasa bir platformda sorunların yaşanılması kaçınılmaz.

Bugün Android cihazlarında YouTube çalışmıyorsa neler yapabileceğini paylaşacağız. Buradaki yöntemleri deneyerek video keyfine geri dönebilirsin.

1- Genel Bir Sorun Var mı Kontrol Et

Öncelikle YouTube açılmıyor veya düzenli çalışmıyor ise sunuculardan kaynaklı bir sorun olabilir. Daha öncede değindiğimiz gibi oldukça büyük bir platform. Dünya genelinde veya yerel olarak bir kesinti yaşanıp yaşanmadığını Down Detector sitesine girip öğrenebilirsin.

2- Cihazını Yeniden Başlat

En klasik çözüm yolu olarak gözükse de genellikle işe yarar. İşletim sistemi, çakışma veya donanımsal bazı hatalar yeniden başlatıldığında kolayca düzelir. Bunun için

  • Cihazının güç düğmesini basılı tut.
  • Yeniden Başlat seçeneğine dokun.

3- İnternet Bağlantını Kontrol Et

Farkında olmadan İnternet bağlantını kesmiş veya bağlantı kopmuş olabilir. Kablosuz ağ bağlantını ve hücresel veri bağlantını kontrol et. Farklı sitelere giriş yaparak İnternet’e girip giremediğini kontrol et.

Ağ bağlantını yenilemek için:

  • Cihazının Ayarlarına git.
  • Kablosuz Ağ seçeneklerini kontrol et.
  • Bağlantı olup olmadığını kontrol et. Hatta açıp kapatarak yeni bir bağlantı kur.

4- Uçak Modunu Deneyin

Uçak modu cihazdaki tüm bağlantıları keser. Uçak modunda bir dakika bekleyerek bağlantının yenilenmesini, YouTube’un ağa yeniden bağlanmasına fırsat verebilirsin. Bunun için:

  • Bildirim panelini aç.
  • Uçak Modu seçeneğini etkinleştir.
  • 1 dakika bekle ve uçak modunu kapat. Bağlantıların yenilenmesini sağla.

5- Sistemini Güncelle

Bazen güncellenmemiş bir Android sistemi de YouTube’un çalışmasını engelleyebilir. Sistemini güncel tutman uygulamaların performansını artırır. Güncelleme var mı yok mu kontrol etmek için:

  • Cihazının Ayarlarına gir.
  • Sistem Güncellemeleri seçeneğini bul.
  • Yeni güncelleme varsa mutlaka yap.

6- Uygulama Ön Belleğini ve Verilerini Temizle

Bazen ön bellekte depolanan geçici dosyalar ve veriler, belleğin şişmesine ve çakışmalara neden olur. YouTube uygulamasının ön belleğini temizleyerek yeni bir başlangıç yapabilirsin. Bunun için

  • Cihazının Ayarlarına gir.
  • Uygulamalar seçeneğini bul.
  • YouTube uygulamasını bul. Depolama seçeneğine gir.
  • Ön belleği ve Verileri temizle seçeneklerine dokun.

7- Sistem Tarih ve Saat Bilgilerini Kontrol Et

Bazen yanlış ayarlanmış bir saat ve takvim uygulamaların hatalı çalışmasına neden olabilir. Google senkronizasyon sırasında bu bilgilerin sunucularla uyumlu olmasını tercih eder. Saat ve günü otomatik olarak ayarlamak en iyisi. Bunun için

  • Cihazının Ayarlarına git.
  • Tarih ve Saat seçeneğine dokun.
  • Otomatik Saat ve Tarih seçeneğini aç.

8- YouTube Uygulamanı Güncelle

Uygulamalarını güncel tutman her zaman yararına olacaktır. Bazı güncellemelerin yapılması zorunludur ve yapılmadığı takdirde uygulama çalışmaz veya hatalara neden olur. YouTube için yeni bir güncelleme var mı yok mu kontrol etmek için:

  • Uygulamalarım ve Oyunlarım seçeneğine dokun.
  • YouTube için herhangi bir güncelleme varsa Güncelle de.

Yukarıda bahsettiklerimiz denedin ve hala YouTube çalışmıyor ise son olarak uygulamayı kaldırıp yeniden kurabilirsin. En iyi 5 alternatif YouTube uygulamasını da deneyebilirsin.

AndroidListe‘den tema, oyun, uygulama ve APK indir, Facebook sayfamızı takip et ve bu makaleyi sosyal ağlarında paylaşmayı unutma!

  1. YouTube

    YouTube

    YouTube ile tüm mobil cihazlarından videolar, müzik klipleri ve filmler izleyebilirsin. En popüler videoları ve YouTuberları takip edebilirsin. Tam ekran modu, resim içinde resim özelliği sunuyor. Beğendiğin içerikleri sosyal ağlarda arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

Telegram indirilenler nasıl bulunur?
Telegram indirilenler nasıl bulunur?

Mesajlaşırken bazı fotoğraf ve videolar hoşuna gidiyor, cihazına indirmek mi istiyorsun? Cihazına kaydettiğin halde Telegram indirilenler nerede bir türlü bulamıyorsan bu rehber sana oldukça yardımcı olacak. İndirilen dosyaları nasıl bulacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?
Instagram çapraz paylaşım nedir ve nasıl kullanılır?

Özenle hazırlayıp paylaştığın bir gönderinin Facebook sayfanda da görünmesini ister misin? Bunu yapmak Instagram çapraz paylaşım özelliği sayesinde mümkün. Instagram çapraz paylaşım nedir, nasıl kullanılır, bilmen gerekenler bu rehberimizde. Keşfetmek için okumaya devam et! I…

Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?
Instagram koleksiyon oluşturma ve kullanma nasıl yapılır?

Çok hoşuna giden gönderilere kolayca ulaşmak ve yeniden görmek ister misin? Instagram koleksiyon oluşturma imkanı tanıyor. Bu sayede koleksiyona ekleyeceğin gönderilere anında ulaşabilirsin. Kaydettiklerini düzenlemeni sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et! I…