Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu

telegram-çalışmıyor

Severek kullandığın mesajlaşma uygulaması artık çalışmıyor mu? Hemen paniğe kapılmana gerek yok. Telegram çalışmıyor ise düzeltmek için deneyebileceğin yollar var. Bu rehberde bahsedilen adımları uygulayarak tekrar mesajlaşmaya başlayabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!

Telegram çalışmıyor ise düzeltmenin yolları

Kimi zaman popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ı kullanırken hatalar veya sorunlarla karşılaşabilirsin. Telegram çalışmıyorsa tekrar işlevsel hale getirmek için deneyebileceğin yollar var. Aşağıdaki adımları atarak sorunlarına çözüm bulabilirsin.

📱 Başlamadan önce Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır makalemize de bakmanı tavsiye ederiz.

1. İnternet bağlantını kontrol et

Uygulamanın sorunsuz çalışabilmesi için internete bağlı olması gerekir. Wi-Fi ve mobil ağ bağlantını kontrol et. İnternete tam olarak bağlı olduğundan emin ol.

2. Güncellemeleri kontrol et

Uygulamanın en son sürümünü kullandığından emin ol. Gerekli güncellemeleri yapmadığın için uygulama çalışmıyor olabilir. Bunun kontrolü için Play Store’a gir. Profil sayfandan Uygulamaları ve cihazı yönetin > Güncellemeler yolunu izle. Telegram’a ait herhangi bir güncelleme var mı kontrol et. Varsa Güncelle düğmesine dokun.

telegram-çalışmıyor

3. Genel bir erişim sorunu var mı?

Her ne kadar geliştiriciler istemese de yazımlımsal veya teknik nedenlerden dolayı küresel bir sorun ve hizmet kesintisi olabilir. Böyle bir durum olup olmadığını Downdetector sitesinden (https://downdetector.web.tr/durum/telegram/) öğrenebilirsin.

4. Bildirim ayarlarını düzenle

Uygulama çalışıyor ancak bildirimler gelmiyor olabilir. Bu gibi durumlarda cihazının bildirim ayarları kontrol etmen yerinde olacaktır. Cihazının Ayarlarından Uygulamalar > Telegram > Bildirimler yolu izle. Burada Bildirimleri göster seçeneğinin etkin (açık) olduğundan emin ol.

telegram-çalışmıyor

Telegram’ın kendi ayarlarından da durumu kontrol et. Bunun için Telegram’dan Ayarlara gir ve Bildirimler ve Sesler bölümüne tıkla. Sohbetler için bildirimlerin açık olduğundan emin ol.

telegram-çalışmıyor

5. Uygulamanın arka planda çalışmasına izin ver, pil tasarruf modunu kontrol et

Android, cihazının pil kullanım süresini uzatmak ve güç tasarrufu yapmak amacıyla uygulamaların arka planda çalışmasını kısıtlar. Bu gibi durumlarda uygulama düzgün çalışmayabilir. Cihazından Ayarlar > Uygulamalar > Telegram > Pil yolunu izle. Kısıtlandı seçeneği hariç diğerlerini seçebilirsin.

telegram-çalışmıyor

Bakacağın bir başka nokta ise cihazının Ayarlarına girdikten sonra Pil > Arka plan kullanım sınırları seçeneğine tıkla. Burada Uyku modundaki uygulamalar ve Derin uykuya alınmış uygulamalar arasında Telegram var mı kontrol et. Varsa bunu iptal et ve uygulamayı etkinleştir.

telegram-çalışmıyor

6. Cihazını yeniden başlat

En klasik ama işe yarar çözüm yollarından biri de telefonunu yeniden başlatmak. Cihazını yeniden başlat.

7. Uygulama ön belleğini temizle

Ön belleği temizlemek temiz bir başlangıç yapmanı ve uygulamanın çalışmasını sağlayabilir. Bunun için cihazından Ayarlar > Uygulamalar > Telegram > Depolama yolunu izle ve Önbelleği temizle seçeneğine dokun.

telegram-çalışmıyor

8. Yeniden kur

Bu aşamaya kadar tüm yolları denedin ve Telegram hala düzgün çalışmıyorsa yeniden kurman çözüm olabilir. Uygulamayı cihazından kaldırdıktan sonra tekrar kur. Telefon numaranla giriş yap.

9. VPN kullan

Yukarıdaki adımları yapmana rağmen Telegram hala çalışmıyor ise bulunduğun bölgede bir erişim engeli söz konusu olabilir. Bunu aşmanın en pratik yolu VPN kullanmak. VPN ile farklı bir ülkedeki sunucu üzerinden Telegram’a erişip çalışmasını sağlayabilirsin.

🤵 Android için en iyi 5 ücretsiz VPN uygulaması listemize göz atabilirsin.

AndroidOut‘tan ücretsiz APK indir, oyun, uygulama ve tema keşfet, Android ile ilgili haberleri takip et. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram, gizliliğine ve güvenliğine önem veren, kullanımı kolay bir anlık mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir ve canlı yayın yapabilirsin.

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…

Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?
Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?

Mesajını gönderdin ama karşı taraf okudu mu okumadı mı çok mu merak ediyorsun? Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım diye sormaya artık paydos. Uygulamanın yeni özelliği sayesinde bu soruna kolayca cevap bulabilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et! …

Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?
Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?

Severek izlediğin bir videoyu diğer arkadaşlarının da görmesini istiyor ancak indiremiyor musun? Telegram gizli kanaldan video indirme aslında mümkün. Atacağın birkaç adım sayesinde bunu kolayca başarabilirsin. Nasıl yapacağını ve gerekenleri öğrenmek için okumaya devam et! T…

Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu
Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu

Severek kullandığın mesajlaşma uygulaması artık çalışmıyor mu? Hemen paniğe kapılmana gerek yok. Telegram çalışmıyor ise düzeltmek için deneyebileceğin yollar var. Bu rehberde bahsedilen adımları uygulayarak tekrar mesajlaşmaya başlayabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…