Android’de bilmen gereken en iyi 5 pil tasarruf uygulaması

en-iyi-pil-tasarruf-uygulamasi

Telefonunu ya da tabletini daha uzun süre kullanmak istiyorsan piline dikkat etmelisin. Daha verimli bir batarya kullanımı için en iyi pil tasarruf uygulaması listemizi mutlaka incele. Bu uygulamalar sayesinde pil tüketimini azaltabilirsin. Daha fazlası için okumaya devam et!

Pil tasarruf uygulamaları

Android cihazların önemli parçalarından biri de pil. Günümüzün batarya teknolojisi daha uzun süre kullanım vadetse de cihazları günlük şarj etmek gerekiyor. Bataryaların ömrü uzarken pili tüketen uygulama ve özelliklerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Ekran parlaklığını, arka planda çalışan uygulamalar, Wi-Fi veya hücresel ağ üzerinde internete sürekli bağlanma gibi birçok etmen pilin dayanma süresini kısaltıyor. Ancak pilinden tasarruf yapmanı, durumunu takip etmeni ve daha verimli kullanmanı sağlayabilecek uygulamalar var.

En iyi 5 pil tasarruf uygulaması listesi

Telefonunda birçok ayarı otomatik olarak yapacak ve pil canavarı uygulamalar dur diyebilecek bazı araçlar söz konusu. En iyi 5 pil tasarruf uygulaması listemizdeki seçenekleri AndroidListe’den ücretsiz indirebilirsin. Şimdi bu uygulamaları kısaca tanıyalım sonra da detayları paylaşalım.

  • AccuBattery ile pilin kontrolün altında olsun
  • Battery Guru ile şarj etme alışkanlıklarını öğren
  • GSam Battery Monitor ile pil canavarı uygulamaları keşfet.
  • Battery Monitor ile kullanışlı bir pil widgetına sahip ol.

🖊️ Daha iyi içerikler üretmek istiyorsan en iyi yapay zeka metin yazma uygulamaları listemizi de kontrol edebilirsin.

AndroidListe‘den ücretsiz, oyun, uygulama, tema ve APK indir, Android ile ilgili haberleri takip et. Bu yazıyı beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş onlar da yararlansın!

  1. AccuBattery

    AccuBattery

    AccuBatery, Android cihazının pil ömrünü kontrol altında tutmanı sağlayacak başarılı bir araç. Pil tüketimini analiz eder, en çok pili tüketen uygulamaları ve kullanım alışkanlıklarını raporlar. Pilin sağlığı, kalan ömrü hakkında bilgi verir. Şarj etme rutinini grafikler halinde gösterir. Daha uzun pil kullanımı için önerilerde bulunur.

  2. Greenify

    Greenify

    Greenify ile telefonunun pil ve RAM tüketimini kontrol altına alabilirsin. Performansı düşüren ve pili çokça tüketen uygulamaları sonlandırabilir,uyutabilirsin. Senin yerine arka planda çalışan uygulamaları takip eder, gerektiğinde müdahale ederek daha uzun pil ömrü sağlar.

  3. Battery Guru: Battery Health

    Battery Guru: Battery Health

    Battery Guru, pilin daha uzun süre dayanması için çeşitli araçlar içeren bir batarya izleme uygulaması. Uygulama ile şarj etme alışkanlıklarını gözlemleyebilir, aşırı şarj etmeyi engelleyebilirsin. Pilin performansını artırmaya ve çabuk bitmesini engellemeye yönelik özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra tasarruf modlarından yararlanabilirsin.

  4. GSam Battery Monitor

    GSam Battery Monitor

    GSam Battery Monitor, oldukça kullanışlı bir pil tasarrufu uygulaması. Pili fazlaca tüketen uygulamaları analiz eder ve detaylı bilgiler paylaşır. Cihazın, CPU ve sensörlerin açık olduğu süreleri takip eder. Pili sömüren uygulamaları kapatmanı kolaylaştırır. Köklü veya köklenmemiş olsun her türlü cihazda çalışır.

  5. Battery Monitor

    Battery Monitor

    Pil tasarrufu uygulaması Batter Monitor, pilin sıcaklığı ve durumu hakkında detaylı bilgiler paylaşır. Kullanışlı widgetı sayesinde sadece pili değil RAM ve CPU bilgilerini de paylaşır. Pilin performansını artırmaya yardımcı olur. Ayrıca çeşitli temalar ile özelleştirme seçeneği de sunar.

TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?
TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?

Video izlemek istiyor ama kim olduğunun pek de bilinmesini istemiyor musun? TikTok hesap gizleme özelliğinden yararlanman mümkün. Böylelikle biyografin diğer kullanıcılara gösterilmez sen de daha gizli kalabilirsin. Hesabını nasıl gizleyeceğini öğrenmek için okumaya devam et!…

WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme nasıl yapılır?
WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme nasıl yapılır?

Mesajlaşmalarını daha gizli ve güvenli hale getirmek ister misin? Sana iyi bir haberimiz var: WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme imkanı sunuyor. Bu yeni özellik sayesinde bireysel sohbetlerini meraklı gözlerden koruyabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et…

WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme nasıl yapılır?
WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme nasıl yapılır?

Mesajlaşmak dışında arkadaşlarınla görüşmek için WhatsApp’ı mı kullanıyorsun? Yoksa arama geçmişini yanlışlıkla sildin mi? WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme adına deneyebileceğin bazı yöntemler var. Bu yöntemleri ve nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et! …