WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme nasıl yapılır?

whatsapp-silinen-arama-geçmişi-geri-getirme

Mesajlaşmak dışında arkadaşlarınla görüşmek için WhatsApp’ı mı kullanıyorsun? Yoksa arama geçmişini yanlışlıkla sildin mi? WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme adına deneyebileceğin bazı yöntemler var. Bu yöntemleri ve nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et!

WhatsApp arama geçmişi geri getirme

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sesli ve görüntülü aramaya imkan tanıyor. Wi-Fi veya mobil ağ üzerinden ücretsiz arama yapmak mümkün. Bu nedenle oldukça çok tercih ediliyor. Uygulama yapılan tüm aramaların kayıtlarını tutuyor ama bunlar kolaylıkla silinebilir.

Arama geçmişini yanlışlıkla silmiş olabilirsin veya daha önce yapmış olduğun aramaları görmek isteyebilirsin. WhatsApp’ta silinen arama geçmişini görme adına özel bir seçenek bulunmuyor. Ancak deneyebileceğin bazı yöntemler var.

🏟️ WhatsApp’ta birden fazla kişiye nasıl mesaj gönderilir yazımızı da incele.

WhatsApp silinen arama geçmişi geri getirme yolları

Silinen arama geçmişini geri getirebilmek için WhatsApp sohbetlerini yedekliyor olman gerekir. Yedeklenmemiş sohbetleri dolayısıyla arama geçmişini getirmen şimdilik mümkün değil. WhatsApp yedeklemeyi açmışsan işin biraz daha kolay.

WhatsApp sohbetleri Google hesabına ve cihazına yedekler. Bu yedeklerden dilediğini geri yükleyerek arama geçmişini geri getirebilirsin.

Cihazının en son ne zaman Google hesabına yedekleme yaptığını görmek için ana ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunduktan sonra Ayarlar > Sohbet Yedeği yolunu izle. Buradaki tarihi kontrol et.

whatsapp-silinen-arama-geçmişi-geri-getirme

Telefonunun dahili hafızasındaki sohbet yedeklerini kontrol etmek için bir dosya yöneticisi kullanman gerekir. Dosya yöneticisinden WhatsApp > Databases yolunu izle. Burada msgstore.db.crypt15 isimli dosya en güncel yedeklemedir, tarihini kontrol et.

Daha eski tarihli bir dosyayı geri yüklemek istersen yedekleme dosyasının msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt15 olan adını msgstore.db.crypt15 şeklinde değiştirebilirsin. Dosya adında …crypt14, …crypt12 şekilde farklı protokol kodları olabilir.

whatsapp-silinen-arama-geçmişi-geri-getirme

Google hesabındaki veya telefonundaki yedeklerden arama geçmişini geri getirmek için WhatsApp’ı kaldırıp yeniden kurman gerekir. Kurma işlemi şunları yap:

  • WhatsApp uygulamasını telefonundan kaldır.
  • Uygulamayı yeninden Play Store’dan veya AndroidListe’den indir.
  • Yüklemeye sırasında telefon numaranı doğrulaman istenir, ekrandaki adımları izleyerek numaranı doğrula.
  • Telefonunda veya Google Drive’da bir yedekleme varsa uygulama bunu bulur, hangisini yüklemek istediğini sorar. Geri Yükle’ye tıkladığında sohbetlerin ve arama geçmişin yüklenir.

➕ Daha fazla bilgi almak için WhatsApp silinen mesajları geri yükleme nasıl yapılır makalemizi okuyabilirsin.

AndroidListe‘den APK indir, uygulama, oyun, tema ve haber gibi sayısız içerik keşfet. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Kanal açabilir, arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilirsin. Durum, sesli/görüntülü mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?
TikTok hesap gizleme nasıl yapılır?

Video izlemek istiyor ama kim olduğunun pek de bilinmesini istemiyor musun? TikTok hesap gizleme özelliğinden yararlanman mümkün. Böylelikle biyografin diğer kullanıcılara gösterilmez sen de daha gizli kalabilirsin. Hesabını nasıl gizleyeceğini öğrenmek için okumaya devam et!…

Adım adım TikTok doğrulama nasıl yapılır?
Adım adım TikTok doğrulama nasıl yapılır?

Paylaşım yaptığın hesabın gerçekten sana ait olduğunu herkese anlatmak mı istiyorsun? Hesabın için TikTok doğrulama talebinde bulunabilirsin. Hesabın doğrulanırsa mavi tikli bir rozet alabilirsin. Doğrulama işlemlerini adım adım nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et…

WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme nasıl yapılır?
WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme nasıl yapılır?

Mesajlaşmalarını daha gizli ve güvenli hale getirmek ister misin? Sana iyi bir haberimiz var: WhatsApp sohbet kilitleme ve gizleme imkanı sunuyor. Bu yeni özellik sayesinde bireysel sohbetlerini meraklı gözlerden koruyabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et…