TikTok çalışmıyor ise nasıl düzeltilir?

tiktok-çalışmıyor

TikTok uygulamasını bir türlü açamıyor, severek izlediğin videolara erişemiyor hatta hesabını göremiyor musun? Tiktok çalışmıyor ise işte düzeltmenin yolları. Uygulamayı eski haline getirmeni sağlayacak çözüm yollarını bu rehberde listeledik. Detaylar için okumaya devam et!

TikTok çalışmıyor işte çözüm yolları

Popüler video paylaşım ağı TikTok’ta zaman zaman sorunlar yaşayabilir, uygulamayı açıp video izleyemeyebilirsin. Bu tarz durumlarda deneyebileceğin çözüm yöntemleri vardır. Bunları kısa kısa açıklayalım.

1. İnternet bağlantını kontrol et

Mobil cihazının internet ayarlarını kontrol et ve internete bağlı olduğundan emin ol. Uygulamayı kullanabilmek için kablosuz ağ veya mobil veri üzerinden internete bağlı olman gerekir. Android ana ekranı yukarıdan aşağıya doğru çektiğinde internet bağlantılarını görebilirsin.

tiktok-çalışmıyor

2. Uygulamayı en son sürümüne güncelle

Uygulamanın en son sürümünü kullandığından emin ol. Bunun için Google Play uygulamasını aç. Profil resmine dokun. Uygulamaları ve cihazı yönetin >  Bekleyen güncellemeler yolunu izle. TikTok listede var ise hemen güncelle.

tiktok-çalışmıyor

3. TikTok kapalı mı kontrol et

Bazen TikTok’un küresel sunucularında kesintiler, erişim kesintileri ve arızalar olabilmekte. Böyle durumlarda TikTok çalışmayabilir. Bulunduğun yerde böyle bir kesinti var mı Downdedector’tan kontrol edebilirsin.

4. TikTok önbelleğini temizle

Birçok uygulamada olduğu gibi TikTok da kullanıcı deneyimini artırmak ve daha hızlı erişim için önbellek kullanır. Önbelleğin temizlenmesi uygulamanın tekrar düzgün çalışmasını sağlayabilir. Önbellekteki geçici dosyaları temizlemek için Tiktok profil sayfana gir. Üç çizgili menü simgesine dokun. Ayarlar ve Gizlilik > Alan Açın > Önbellek yolunu izle ve Temizle düğmesine dokun.

tiktok-çalışmıyor

5. TikTok’u durmaya zorla

TikTok bir videoda takılı kaldıysa, cevap vermiyorsa,  donduysa veya kilitlendiyse uygulamayı durmaya zorlayabilirsin. Bunun için Android cihazının Ayarlarına gir. Uygulamalar > TikTok yolunuz izle. Durmaya Zorla düğmesine dokunarak işlemi tamamla. Uygulama yeniden başlatılır.

tiktok-çalışmıyor

6. TikTok erişim izinlerini kontrol et

Bir video çekip paylaşmak istiyor ancak kamerana erişemiyor veya sesle ilgili sorunlar yaşıyorsan uygulamanın erişim izinlerinde sorun olabilir. Uygulamaya gerekli izinleri verdiğinden emin ol. Bunun için cihazının Ayarlarına gir. Uygulamalar > TikTok > İzinler yolunu izle. TikTok’un kullandığı izinleri kontrol et. Ayrıca Ayarlardan İzin Yöneticisi’nden de gerekli  düzenlemeleri yapabilirsin.

tiktok-çalışmıyor

7. TikTok kurallarını ihmal etmediğinden emin ol

TikTok topluluk kurallarını ihlal eden bir paylaşımda bulunmadığından veya yorum yapmadığından emin ol. TikTok yaş sınırlaması kurallarına uyulmadığını fark ettiği zaman bazı özellikleri kapatabilir veya hesabı tamamen dondurabilir.

8. Diğer yolları dene

Son olarak deneyebileceğin diğer yollara da değinelim:

  • Bölgesel bir kısıtlamaya yaşayabileceğinden bir VPN kullanarak uygulamayı çalıştırmayı dene.
  • Uygulamadan çıkış yap ve ardından TikTok’ta yeniden oturum aç.
  • Cihazını yeniden başlat.

Beğendiğin videoları yeniden paylaşıyorsan TikTok tekrar paylaşılanları silme nasıl yapılır yazımızı şimdi incele.

AndroidListe‘den ücretsiz, oyun, uygulama, tema ve APK indir, Android ile ilgili haberleri takip et. Bu yazıyı beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş onlar da yararlansın!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok ile şarkılar ve ses efektleri içeren zengin bir kütüphaneyi kullanarak ilginç videolar düzenleyebilir ve paylaşabilirsin. Akışında diğer kullanıcıların videolarını izleyebilirsin. Videolarına inanılmaz filtreler uygulayabilir, eğlenceli çıkartmalar ve etiketler ekleyebilir hatta videolarını diğer sosyal ağlarda paylaşabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…