Instagram hitap şekli ekleme nasıl yapılır?

instagram-hitap-şekli-ekleme

Bazı hesaplarla iletişim kurmak istediğinde nasıl hitap edeceğini kestirmek de zorlanıyor musun? Bu durumun farkında olan Instagram hitap şekli ekleme özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde iletişim kurarken daha doğru kelimeleri seçebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!

Instagram hitaplar

Bazı dillerde eril-dişil ayrımı bulunur. Bu durum kendini şahıs ve iyelik zamirlerinde de gösterir. Kadın ve erkek için kullanılan şahıs ve iyelik zamirlerinde değişikliklere neden olur. Örneğin Türkçede üçüncü tekil şahıs “o” olarak ifade edilir ve herhangi bir cinsiyet ayrımı içermez. Oysaki İngilizcede 3 farklı üçüncü tekil şahıs zamiri bulunur: he, she, it.

Instagram, iletişimin daha kolay yapılabilmesi adına profile hitap şeklinin eklenmesine imkan tanır. Bir hesaptan bahsederken doğru hitap şeklinin kullanılmasını sağlar. Hesaba 4’e kadar hitap şeklinin yani şahıs zamirinin eklenmesine izin verir.

Bu özellik şu an için Türkçe gibi dillerde biraz işlevsiz kalabilir ancak eğer Instagram hesabını farklı dillerde kullanıyor veya farklı dillerde konuşan takipçilerin varsa işine yarayabilir. Çünkü hesabına seni tanımlayan ve sana hitap edilmesini kolaylaştıracak 4 taneye kadar farklı dillerde zamir ekleyebilirsin.

Türkçede seçenekler o, onu, ona, onun ile sınırlı ancak profilin İngilizce ise he, his, him, she, her, hers gibi farklı seçeneklere sahip olacaksın. Bu durum eril-dişil ayrımı olan Fransızca, Arapça, İspanyolca gibi diğer dillerde işine çokça yarayabilir.

Instagram hitap ekleme adımları

Şimdi uygulama üzerinden seni ifade eden bir hitap şeklini profiline nasıl ekleyeceğini adım adım açıklayalım:

  • Uygulamayı aç. Sağ alt köşedeki resmine tıklayarak profil sayfana git.

instagram-hitap-şekli-ekleme

  • Profili düzenle seçeneğine dokun.

instagram-hitap-şekli-ekleme

  • Hitaplara gir.

instagram-hitap-şekli-ekleme

  • İstediğin dile dokun ve ilgili zamiri yazmaya başla. Ekleyebileceğin seçenekler hemen gösterilecek. Senin için uygun olanı veya olanları işaretle. Farklı dillerde seçim yapabilirsin.

instagram-hitap-şekli-ekleme

  • Sadece takipçilerin değil herkes görsün istiyorsan Sadece Takipçilere Göster seçeneğini kapat, anahtarı sola çek (maviden griye döner).
  • Beğenmediğin hitabı kelimenin yanındaki çarpı işaretine dokunarak kaldırabilirsin. Eğer hepsi senin için idealse kaydetmek için sağ üst köşedeki tik işaretine dokun.

instagram-hitap-şekli-ekleme

  • Artık hitapların kaydedilecek ve Instagram profilinden gösterilecek.

instagram-hitap-şekli-ekleme

🔑 Instagram uçtan uca şifreleme nasıl yapılır yazımı şimdi incele.

AndroidListe‘den APK indir, uygulama, oyun, tema ve haber gibi sayısız içerik keşfet. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, çerçeve ve özel efektler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…