Instagram hesabından telefon numarası silme nasıl yapılır?

instagram-hesabından-telefon-numarası-silme

Kişisel nedenlerden dolayı telefon numaranın hesabında gözükmesini istemiyor musun? Instagram hesabından telefon numarası silme seçeneğine sahip. Atacağın basit birkaç adımla numaranı hesabından kaldırabilir ve gizliliğini koruyabilirsin. Daha fazlası için okumaya devam et!

Instagram telefon numarası kaldırma

Popüler sosyal ağ uygulaması Instagram kayıt işlemleri sırasında telefon numaranı veya e-posta adresini ister. Birçok kullanıcı kolaylık sağlaması açısından telefon numarası ile kayıt olur.

Esasen Instagram’da hesabına telefon numaranı eklemeni önerir. Bu sayede telefon numaran üzerinden senle iletişim kurabilir, giriş işlemlerini hızlandırabilir ve güvenliğini sağlayabilir. Özellikle şifre yenileme işlemleri için telefon numarası pratik bir çözüm sunar.

Çeşitli nedenlerden ötürü artık telefon numaranı kaldırmak isteyebilirsin. Instagram buna imkan tanır. Telefon numaranı silmeden aşağıdaki noktalara dikkat etmen gerekir:

  • Numaranı silmeden önce kayıtlı e-posta adresinin güncel olduğundan ve e-postana erişebildiğinden emin ol. Telefon numarası olmadığında tüm giriş ve iletişim işlemleri e-posta üzerinden yapılır.
  • İki faktörlü doğrulama kullanıyorsan telefon numaranı silmeden önce devre dışı bırakman gerekir. Aksi takdirde telefon numarası olmadığından doğrulama ve giriş işlemlerini yapamazsın.
  • Numaran Facebook gibi diğer Meta hesaplarında yer alıyorsan buralardan da silmen yararına olacaktır. Instagram’dan numaranı silsen bile tekrar eklenebilir.
  • Silinen numara giriş yapmak, şifre yenilemek ve bildirim almak için kullanılamaz.

🔑 Instagram şifresi nasıl değiştirilir yazımızdan detaylı bilgi alabilirsin.

Instagram telefon numarası silme adımları

Instagram hesabından telefon numaranı silmeye karar verdiysen Android cihazından aşağıdaki adımları izleyerek kolayca yapabilirsin.

  • Uygulamayı aç. Ana ekranın sağ alt köşesindeki resmine tıklayarak Profil sayfana gir. Sağ üst köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun, Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gir.

instagram-hesabından-telefon-numarası-silme

  • Hesaplar Merkezi’ne tıkla.
    instagram-hesabından-telefon-numarası-silme
  • Kişisel detaylar seçeneğine gir.

instagram-hesabından-telefon-numarası-silme

  • İletişim Bilgileri kısmına tıkla.

instagram-hesabından-telefon-numarası-silme

  • Gösterilen telefon numarana dokun.

instagram-hesabından-telefon-numarası-silme

  • Numara bilgisini sil seçeneğine bas. Çıkan onay mesajını okuduktan sonra Sil düğmesine dokunarak işlemi tamamla.

instagram-hesabından-telefon-numarası-silme

Artık Instagram hesabında telefon numaran silinecek. Yukarıdaki işlemleri bilgisayarından Instagram’ın web sitesine girerek Hesaplar Merkezi üzerinden de yapabilirsin.

🤖 Gündem olan Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur yazımızı şimdi incele.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ. Arkadaşlarının gönderihikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, çerçeve ve özel efektler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…