Telegram önbellek temizleme Android’de nasıl yapılır?

telegram-önbellek-temizleme

Sohbetlerinde arkadaşlarınla mesajlaşırken sorunlar yaşamaya mı başladın? Telegram önbellek temizleme bazı sorunların çözülmesine ve uygulamanın eski performansına kavuşmasına yardımcı olabilir. Bu basit işlemi kendin Android’de nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et!

Telegram önbellek temizleme nedir?

Önbellek, birçok bilginin ve indirilen verilerin geçici olarak depolandığı hafıza alanı. Birçok uygulamada olduğu gibi Telegram da verileri önbellekte depolar. Bu sayede medyaları ve diğer dosyaları her seferinde indirmekten kurtulur, daha hızlı erişim sağlarsın. Önbelleğin geçici bir depolama alanı olduğunu unutmamak gerekir.

Günümüzde gruplarda, kanallarda ve diğer sohbetlerinde paylaşılan fotoğraf ve video gibi sayısız içerik, önbelleğin hızlıca dolmasına neden olabilir. Çevrim dışı erişim için bu dosyalar sıklıkla önbelleğe indirilir. Bu durum özellikle düşük sistemli ve hafızalı cihazlarda performans kayıplarına yol açabilir.

Telegram, bulut tabanlı çalıştığından önbellekte bulunan ancak belirli bir süre kullanılmayan verileri siler. Tekrar erişmek istediğinde bu verileri buluttan yeniden indirir.

Cihazının hafızasında yer açmak adına önbellekte bulunan verileri silebilirsin. Böylelikle uygulamanın performansını iyileştirebilir, hafıza sorunlarını çözebilirsin.

💾 Telegram depolama kullanımı medyaları kalıcı olarak silmeden nasıl azaltılır yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsin.

Telegram önbellek temizleme adımları

Telegram, ne tür dosyaları silebileceğini hatta depolama süresini belirleyebileceğin bir depolama yönetimi sunuyor. Telegram önbellek temizleme için şu adımları izle:

  • Uygulamayı aç, sol üst köşedeki üç çizgili menü simgesine dokun ve Ayarlara gir.

telegram-önbellek-temizleme

  • Veri ve Depolama seçeneğine tıkla.

telegram-önbellek-temizleme

  • Depolama Kullanımı seçeneğine dokun.

telegram-önbellek-temizleme

  • Cihazının depolama alanının nasıl kullanıldığı grafik ve veriler ile gösterilir. Cihazının belleğinde kalmasını istediğin içeriklerin tikini dokunmak suretiyle kaldırabilirsin. Seçimlerini yaptıktan sonra Önbelleği temizleyin düğmesine dokun. Uyarı mesajını onayla.

telegram-önbellek-temizleme

  • İstersen önbellekteki medyanın ne zaman otomatik silineceğini düzenleyebilirsin. Bunun için aynı sayfada yer alan Önbelleğe alınmış medyayı otomatik olarak kaldır kısmından süreyi Asla’dan 1 Ay’a kadar seçebilirsin.

telegram-önbellek-temizleme

  • Ayrıca Maksimum önbellek boyutu 5GB‘tan Sınır yok‘a kadar düzenleyebilirsin. Böylelikle sınır aşılması durumunda en eski medyalar otomatik kaldırılır.

💬 Telegram gizli sohbet nedir ve nasıl kullanılır yazımızı şimdi incele.

Android tutorial sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema, APK ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram, gizliliğine ve güvenliğine önem veren, kullanımı kolay bir anlık mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir ve canlı yayın yapabilirsin.

Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?
Instagram eski hikayelere bakma nasıl yapılır?

Daha önce paylaşmış olduğun hikayelere yeniden bakmak mı istiyorsun? Paylaşmış olduğun Instagram eski hikayelere bakma şansın var ancak başkasının eski hikayelerini görmek pek de kolay değil. Bu rehberimizde geçmiş hikayelere nasıl bakacağını keşfetmek için okumaya devam et! …

Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?
Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir?

Başka platformlarda paylaşmak ya da Android cihazına kaydetmek için filigran olmadan TikTok’tan video mu indirmek istiyorsun? Filigransız TikTok videoları nasıl indirilir merak edenler için farklı yöntemlerin yer aldığı bir rehber hazırladık. Detaylar için okumaya devam et! F…