Android’de WhatsApp’tan nasıl çıkış yapılır?

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

WhatsApp’ı çok severek kullanıyor ama kısa süreliğine ara vermek ve artık mesaj almak istemiyor musun? Bunun için çıkış yapabilirsin. WhatsApp’tan nasıl çıkış yapılır, Web ve masaüstü sürümünde hangi adımları atman gerekiyor hepsi bu rehberde. Detaylar için okumaya devam et!

WhatsApp’tan çıkış nasıl yapılır?

Birden fazla cihazda WhatsApp kullanıyorsan güvenliğin açısından çıkış yapman yani oturumu kapatman gerekebilir. WhatsApp, telefonunu temel alarak çalışır ve bu sayede diğer sürümlerinde kolaylıkla oturum açabilirsin. Telefonunla Masaüstü ve Web sürümlerini yönetirsin.

Android telefonunda kullandığın WhatsApp’ı kaldırmadan uygulamadan çıkış yapman mümkün. Tekrar indirip kurmak yerine oturum açarak dilediğin an kullanmaya devam edebilirsin.

Farklı sürümlerinde WhatsApp’tan nasıl çıkış yapılır?

WhatsApp, Android cihazlarda kullandığın uygulamadan çıkış yapmanın mümkün olmadığını söylemektedir. Çünkü Android telefondaki uygulama vasıtasıyla diğer sürümler yönetilir, giriş işlemleri yapılır ve sohbet geçmişi yüklenir.

Şimdi başta telefonundaki uygulama olmak üzere Web ve Masaüstü sürümünden nasıl çıkış yapacağını adım adım gösterelim.

WhatsApp uygulamasından çıkış yapmadan önce sohbetlerini yedeklemen gerekir. Aksi takdirde tüm sohbetlerin silineceği için geri getirmen mümkün olmaz. Yedekleme işlemleri için Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği yolunu izle ve Yedekle düğmesine dokun.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

Sohbetlerini yedeklediysen ve kararından eminsen WhatsApp uygulamasından çıkış yapmak için şu adımları izle:

  • Cihazının Ayarlarına gir.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

  • Uygulamalar seçeneğine dokun ve WhatsApp’ı bul. Arama çubuğunu kullanarak daha hızlı bulabilirsin.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

  • Önce Depolama seçeneğine ardında Önbelleği Temizle ve Veriyi Sil düğmelerine dokun.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

⚠️ Bu işlem sonrasında tüm WhatsApp verilerin silinir. Yani sohbet geçmişin, aldığın fotoğraf, video ve dosyalar silinmiş olur. Uygulamaya dokunduğunda artık ilk kurulum ekranı çıkar ve telefon numaranı doğrulaman ister. Tıpkı ilk defa uygulamayı kurarken olduğu gibi.

WhatsApp Web sürümünden çıkış yapmak için profil resminin sağında yer alan üç noktaya dokun ve Çıkış Yap düğmesine tıkla.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

WhatsApp Masaüstü sürümünden çıkış yapmak için sol alt köşedeki çark simgesine dokunarak Ayarlara gir ve Çıkış düğmesine tıkla.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

En pratik şekilde WhatsApp’tan nasıl çıkılır?

Farklı sürümlerden tek tek çıkmak yerine WhatsApp’a bağladığın yani giriş yaptığın (oturum açtığın) cihazları telefonundaki uygulamada görüntüleyebilir ve dilediğinden çıkış yapabilirsin. Bunun için:

  • Uygulamayı aç ve sağ üst köşedeki üç noktaya dokun ve Bağlı Cihazlara gir.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

  • Burada WhatsApp’a giriş yaptığın tüm cihazlar listelenir. Çıkış yapmak istediğin cihaza dokun.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

  • Açılan menüden Çıkış Yap düğmesine bas.

whatsapp-tan-nasıl-çıkış-yapılır

🔑 Güvenliğin için WhatsApp geçiş anahtarı nasıl kurulur yazımızı şimdi incele!

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema, tutorial ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile hiçbir ekstra ücret ödemeden özgürce mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsin. Kanal açabilir, arkadaşlarınla grup veya topluluk kurabilirsin. Durum, sesli/görüntülü mesaj, video, resim, belge ve konum paylaşabilirsin. Sohbetlerinde yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…