XAPK nedir ve Android’de XAPK nasıl yüklenir?

xapk-nedir-xapk-nasıl-yüklenir.

Aradığın bir oyunu Google Play’de bulamadın ancak XAPK formatından indirebileceğin bir kaynakta keşfettin. Peki bu XAPK nedir, Android’e XAPK nasıl yüklenir, güvenli midir, merak ediyorsan aradığın cevapları bu rehberde bulabilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et!

XAPK nedir?

Android’de bir uygulama veya oyun yüklemek istediğinde Google Play’e girip kolayca indirebilirsin. Ancak zamanla bazı uygulamalar, mağazadan geliştiricileri veya Google Play’den tarafından kaldırılır. Böyle durumlarda APK dosyasını yüklemek çözüm olabilir.

Google Play’de yer alan uygulamaların kurulum dosyalarının uzantıları .apk şeklinde olur ve 100 MB’ten fazla olmaz. Gerekli dosyalar sonradan indirilir. Bu ek dosyalar OBB verilerini oluşturur. OBB, veri tabanları gibi gerekli ek bilgileri içerir.

Özellikle büyük boyutlu oyunlarda OBB dosyaları mutlaka olur ve bir .apk uzantılı kurulum dosyasına her şeyi sığdırmak mümkün olmayabilir. Boyut sorununu ortadan kaldırmak adına geliştiriciler APK ile OBB dosyalarını birleştirdi ve XAPK formatını oluşturdu. Bu sayede .xapk formatlı bir kurulum dosyasına OBB eklenebiliyor. Ek veriler içeren çok büyük boyutlu oyunları yüklemek mümkün hale geliyor.

XAPK nasıl kurulur?

XAPK kurulumunu kendin yapabilir veya XAPK Installer gibi üçüncü taraf bir uygulamadan destek alabilirsin. Öncelikle XAPK dosyasını kendin nasıl kurabilirsin adım adım bakalım.

  • XAPK formatındaki kurulum dosyasını cihazına indir ve dosya yöneticin sayesinde indirdiğin yeri ve dosyayı bul.
  • Bu dosyanın üzerine parmağını basılı tut, açılan menüden Yeniden Adlandır seçeneğine dokun. Cihazın .xapk uzantısını tanımayacağını için onun anlayacağı bir formata dönüştüreceksin. Dosyanın uzantısını sıkıştırılmış dosyalar için kullanılan .zip olarak değiştireceksin. Örneğin oyunadi.xapk değil de oyunadi.zip şeklinde yeniden adlandıracaksın.
  • Yeniden adlandırdığın dosyaya dokun ve istediğin bir yere .ZIP dosyasını aç.
  • Açılan klasörde iki dosyanın olduğunu göreceksin. Biri .apk iken diğeri .obb uzantılı olacak.
  • .obb uzantılı dosyayı kopyala ve Dahili Depolama > Android > OBB klasörünün içine yapıştır.
  • Az önce açmış olduğun klasöre gir ve .apk uzantılı dosyaya tıklayıp kurulumu başlat. İstenmesi halinde bilinmeyen kaynaklardan yüklemeye izin vermeyi unutma!

Android 11’den itibaren Google, üçüncü taraf dosya yöneticilerinin Android OBB klasörüne müdahale edilmesini zorlaştırdı. Böyle bir durumlar karşılaşırsan farklı dosya yöneticisi veya Google Files kullanabilirsin.

Yukarıdaki saydığımız adımlarla uğraşmak istemiyor ve .xapk uzantılı dosyaları doğrudan kurmak istersen XAPK Installer gibi üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirsin. Tek yapman gereken XAPK Installer’ın depolamaya erişimine izin vermen. Uygulama otomatik olarak XAPK dosyalarını bulacak ve yüklemek isteyip istemediğini soracak.

👷 APK çıkarıcı ile herhangi bir uygulamanın kurulum dosyası nasıl oluşturulur yazımızı da inceleyebilirsin.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. XAPK Installer

    XAPK Installer

    XAPK Installer, cihazında bulunan .xapk uzantılı kurulum dosyalarını otomatik olarak bulur ve tek tıkla kurmanı sağlar. XAPK dosyalarını normal bir oyun veya uygulama kurmak kadar kolaylaştırır. Kurma ve kaldırma işlemlerini hızlı bir şekilde yapar.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…