Telegram görüldü atmadan mesaj okuma nasıl yapılır?

telegram-görüldü-atmadan-mesaj-okuma

Kimi hallerde sohbetlerinden gelen mesajları karşı tarafa belli etmeden okumak isteyebilirsin. Bu gibi durumlarda Telegram görüldü atmadan mesaj okuma fırsatı sunan ön izleme özelliğini kullanabilirsin. Hem bu özelliği hem de diğer yöntemleri keşfetmek için okumaya devam et!

Telegram okundu bilgisi gitmeden mesaj okuma yolları

Birçok mesajatar Telegram’da dahil olmak üzere gelen bir mesaj okunduğunda karşı tarafa mesajın görüldüğüne dair bilgilendirme yapar. Bu da genellikle mesajın bir köşesine atılan tik işareti ile olur.

Telegram’da iki türlü tik işareti bulunur:

  • Tek tik: Mesajın gittiği ve Telegram sunucusuna teslim edildiği anlamına gelir.
  • İki tik: Mesajın okunduğu yani alıcını mesajı açıp gördüğü anlamına gelir.

Okundu bilgisinin gönderilip alınabilmesi için bu özelliğin açık olması gerekir. Kapalı olması durumunda okundu bilgisi görülemeyebilir. Şimdi karşı tarafa okundu bilgisi gitmeden mesaj okuma yollarına değinelim:

  • Bildirimlerden okuma: Gelen mesajı Telegram’ı açmadan cihazının bildirimlerinden okursan karşı tarafa bilgilendirme yapılmaz.
  • Uçak modunu kullanma: Mesaj geldikten sonra cihazını uçak moduna alabilir ve mesajı okuyabilirsin. Ardından uçak modunu kapatarak telefonu kullanmaya devam edebilirsin. Karşı tarafa bildirim gitmez.
  • Kilit ekranı bildirimlerinden okuma: Kilit ekranın mesaj ön izlemesi etkin ise mesajlarını buradan okuyabilirsin. Okundu bilgisi paylaşılmaz.
  • Google Asistan’ı kullanma: Mesajı aldıktan sonra Google Asistan’dan son gelen mesajı okumasını isteyebilirsin.
  • Telegram web veya masaüstü sürümünü kullanma: Web ve masaüstü sürümü açtıktan sonra mesajların yüklenmesini bekle. Ardından bilgisayarının internet bağlantısını kes ve mesajı oku. Programı kapat, gerekirse tarayıcından son çerezleri temizle ve internet bağlantısını aç.
  • Üçüncü taraf uygulama kullanma: Unseen gibi uygulamalar kullanarak okundu bilgisi paylaşmadan gelen mesajları okuyabilirsin.

Telegram görüldü atmadan mesaj okuma: ön izleme özelliği

Yukarıda bahsi geçenler aslın eski bilinen yöntemler. Yeni özellikler ekleyerek kendini geliştiren Telegram’a mesajlara ön izleme özelliği yakın bir zamanda gelmişti. Bu özellik sayesinde mesajlarını karşı tarafa çaktırmadan, görüldü/okundu bilgisi paylaşmadan okuyabilirsin. Bunun için şu adımları izle:

  • Uygulamayı aç ve sohbet ekranına git.
  • Yeni mesaj gelen kişiyle olan sohbetini açmadan profil resmine parmağını basılı tut.

telegram-görüldü-atmadan-mesaj-okuma

  • Bir ön izleme penceresi açılacak. Diğer seçeneklerle birlikte en son mesaj gösterilecek. Karşı tarafın haberi olmadan buradan mesajı okuyabilirsin. Okundu/görüldü bilgisi de paylaşılmaz.

telegram-görüldü-atmadan-mesaj-okuma

  • Ön izleme penceresinden çıkmak için geri tuşuna ve ön izleme seçeneklerinin yanındaki herhangi bir boşluğa basabilirsin.

👮 Daha fazla güvenlik için Telegram oturum açma geçmişi nasıl kontrol edilir yazımızı okuyabilirsin.

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema, tutorial, rehber ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Unseen - No Last Seen

    Unseen – No Last Seen

    Unseen uygulaması ile çevrim içi görünmeden, okundu/görüldü bilgisi paylaşmadan, gizli bir şekilde WhatsApp, Telegram, Viber ve Facebook Messenger mesajlarını okuyabilirsin. Sosyal ağlarının bildirimlerini farklı renkler ayarlayarak özelleştirebilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…