Telegram’dan nasıl para kazanılır?

telegram-dan-nasıl-para-kazanılır

İnternetten gelir elde etmenin yollarını mı arıyorsun? Popüler mesajlaşma uygulaması sana bu konuda destek olabilir. Telegram’dan nasıl para kazanılır ve Telegram’dan para kazanmak için neler yapılabilir gibi akla gelebilecek sorulara yanıt bulmak istiyorsan okumaya devam et!

Telegram’dan para kazanmak

Kulağa biraz alışılmadık gelse de Telegram’dan para kazanmak mümkün. Günlük 200 milyon aktif kullanıcıya sahip mesajlaşma uygulaması, kanal ve gruplar sayesinde yeni fırsatlar yaratabilir.

Sadece mesajlaşmak değil aynı zamanda sen de gelir elde etmek istiyorsan öncelikle kendine bir grup veya kanal kurmalısın. Kanalın veya grubun ne hakkında olacağına karar vermeli ve insanları katılmaları konusunda teşvik etmelisin. Sonrasında ise aşağıda bahsedeceğimiz yolları kullanabilirsin.

Telegram’dan para kazanma yolları

Kendi kanalını/grubunu kurduğuna ve belirli bir kitleye hitap etmeye başladığına göre artık para kazanmaya başlayabilirsin. En yaygın olarak kullanılan para kazanma yöntemlerini kısa kısa değinelim.

1. Satış ortaklığı yapmak (affiliate marketing)

En temel yöntemlerden biri satış ortaklığı yapmak. Kanal ve gruplarında ilgili ürünlerin linklerini paylaşırsın ve satışın gerçekleşmesi durumunda komisyon alırsın. Satış ortaklığı yapan web siteleri veya hizmetlerle anlaşabilirsin.

2. Reklam, sponsorluk ve ücretli gönderi paylaşmak

Yeni müşterilere ulaşmak isteyen şirketlerle reklam, sponsorluk anlaşmaları yapabilirsin. Ürünlerinin tanıtımlarını kanal ve gruplarında paylaşabilirsin. Dilersen gönderi başına ücret talep ederek kazanç sağlayabilirsin. Kanalının belirli bir büyüklüğe ulaşmış olması istenebilir.

Telegram’ın kendisi de sponsorlu mesajlar konusunda çalışma yürütüyor. Yakın bir gelecekte kanal sahipleri de bu reklamlardan pay alabilecek. Ancak ön koşul olarak kanalda 1000’den fazla takipçi olması gerekiyor.

3. Özel kanala katılım ücreti almak

Sosyal medyadaki son trendlerden biri olan üyelere özel içeriklerin bir benzerini Telegram’da da yapabilirsin. Kanalındaki takipçileri, daha fazla içerik paylaştığın özel kanalına davet edebilir ve üye olmaları halinde ücret talep edebilirsin. Örneğin kişisel finans yönetimine dair tüyolar verdiğin özel bir kanal açabilirsin.

4. Kendi ürün ve hizmetlerini satmak

Kendi geliştirdiğin bir ürünü veya hizmeti kanalın/grubun üzerinden satabilirsin. Hizmetlerinden veya ürünlerinden yararlanmak isteyenler kanalına abone olabilir. Mesajların ve linklerin sayesinde doğrudan satış gerçekleştirebilirsin. Bu şekilde eğitim vermek, yazılım satmak hatta kıyafet satmak dahi mümkün.

5. Telegram botu geliştirip satmak

Uygulamanın en iyi yanlarından biri de işlemleri kolaylaştıran ve otomatik olarak yapabilen botlar. Sen de insanların ihtiyaç duyduğu, işlerini kolaylaştıracak botlar geliştirebilir ve bunları satabilirsin. Telegram’da bugün arka plan silebilen botlar dahi bulmak mümkün.

🖼️ Detaylı bilgi almak için Telegram ile fotoğrafın arka planını silme yazımızı okuyabilirsin.

6. Sanal Telegram asistanı olmak veya danışmanlık yapmak

Kanal ve grupların yönetilmesi, içeriklerinin üretilmesi, bunların doğru zamanda paylaşılması gibi konularda destek arayanlara sanal asistanlık yapabilirsin. Kanal ve gruplarını onlar adına yönetebilirsin. Ayrıca Telegram’da daha fazla insana ulaşmak, ürünlerini tanıtmak isteyenlere danışmanlık hizmeti verebilirsin.

7. Kanal ve grup satışı yapmak

Farklı alan ve konularda kanal ve gruplar oluşturabilirsin. İnsanların dikkatlerini çekerek katılımcı sayısını yükseltebilirsin. Bir kanalın/grubun büyümesi zaman alabilir. Herkes sıfırdan başlamak istemeyebilir. Kendi aktif ve katılımcı sayısı yüksek grup ve kanallarını böyle bir arayış içinde olan şirketlere, şahıslara veya web sitelerine devredebilir yani satabilirsin.

Telegram’dan para kazanmak için 7 farklı yöntem paylaştık. Elbette ki daha fazlası da mümkün. Bu senin yaratıcılığına kalmış.

☑️ Hesabını doğrulamak v güvenilir bir imaj oluşturmak istiyorsan Telegram mavi tık alma yazımızı şimdi incele.

Güvenilir APK indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliğini ve kullanıcı verilerini koruyan bir anlık mesajlaşma uygulaması. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, kanal kurabilir, 200.000 kişilik gruplar oluşturabilir, 2 GB’a kadar dosya paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilir ve canlı yayın yapabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …