Instagram yazı tipi nasıl değiştirilir?

instagram-yazi-tipi-nasil-degistirilir

Daha havalı yazılara sahip paylaşımlar yapmak ve profilini daha çekici hale getirmek ister misin? Instagram yazı tipi değiştirme adına varsayılan olarak hikayeler dışında seçenek sunmasa da profilinde farklı fontlar kullanmak mümkün. Detayları keşfetmek için okumaya devam et!

Instagram yazı tipi değiştirme

Popüler sosyal ağ pek çok özelleştirme seçeneğine sahip olsa da bazı konularda hala sınırlılıklara sahip. Hikayelerde farklı yazı tipi seçmene az da olsa imkan tanırken profilinde buna izin vermiyor ama  imkansız değil.

Biyografin yani profilin için unicode text generator (unicode metin oluşturucu) uygulamalarından veya web sitelerinden yararlanabilirsin. Yazı tipi uygulamalarını da kullanabilirsin.

Hikayelerinde ve profilinde yazı tipini nasıl değiştireceğine bilmen gerekenleri kısa kısa paylaşalım. İhtiyaç duyabileceğin uygulamaları ve web sitelerini yazımızın devamında bulabilirsin.

🌈 Sohbetlerini de yazı tipleri kullanarak zenginleştirmek istersen WhatsApp renkli yazı yazma rehberimize göz atabilirsin.

Instagram hikaye yazı tipi değiştirme

Varsayılan olan hikayelerinde farklı yazı tiplerini kullanabilirsin. Bunu yapmak oldukça kolay. Aşağıdaki adımları izlemen yeterli.

1. Uygulamayı aç ve alt menüdeki + simgesine dokunarak hikayeyi seç.

2. Her zaman yaptığın gibi Oluştur düğmesine dokun veya galerinden bir resim veya video seç.

3. Yazmak için ekrana dokun. İstediğin metni yaz. Ardından yazının üstüne tıkla.

instagram-yazi-tipi-nasil-degistirilir

4. Alt sırada yer alan Aa simgesini kaydırarak dilediğin yazı tipini seç.

instagram-yazi-tipi-nasil-degistirilir

5. Gerekli düzenlemeleri yaparak hikayeni paylaş.

Instagram biyografi yazı tipi değiştirme

Biyografinde yazı tipini değiştirmek hikayeler kadar kolay olmasa da zor değil. Farklı tiplerde fontlar kullanmak için Fonts for Instagram, Stylish Text gibi bir uygulama kullanabilirsin. Bu tür uygulamalar benzer kullanıma sahip. Metni bu uygulamada oluşturduktan sonra kopyalayıp profiline yapıştırman yeterli.

Bu tarz üçüncü taraf bir uygulama veya yeni bir klavye yükleyip kullanmak istemiyorsan bu iş için geliştirilmiş web sitelerinden yaralanabilirsin. LingoJam, igfonts.io veya coolfont.org gibi metin oluşturucu sitelerden yararlanabilirsin.

  • Bu sitelerin de temel mantığı aynı. Kısaca nasıl yapacağını açıklayalım.
  • Web tarayıcından https://lingojam.com/FontsForInstagram  adresine git.
  • Üst kısma (text goes here… yazan bölüm) istediğin metni yaz.

instagram-yazi-tipi-nasil-degistirilir

  • Kullanmak istediğin yazı tipini kopyala.

instagram-yazi-tipi-nasil-degistirilir

  • Instagram profil sayfana gir ve Profili Düzenle seçeneğine dokun.

instagram-yazi-tipi-nasil-degistirilir

  • Biyografi kısmına tıkla ve kopyaladığın metni yapıştır. Değişiklikleri kaydetmek için sağ üst köşedeki tik işaretine dokun.

instagram-yazi-tipi-nasil-degistirilir

🎨 Daha göz alıcı paylaşımlar için Instagram hikaye arka plan değiştirme ile ilgili blog yazımızı şimdi incele.

Uygulama indirme sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Stylish Text

    Stylish Text

    Stylish Text, metinlerini benzersiz yazı tiplerirenkler ve temalar ile özelleştirebileceğin harika bir araç. Messenger ve WhatsApp sohbetlerinde, Instagram biyografinde yazı yazı/sayı tipini değiştirebilirsin. İstersen kendi stillerini oluşturup arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…