Android’ine indirmen gereken en iyi kodlama uygulamaları

en-iyi-kodlama-uygulamaları

Herkesin severek kullanabileceği yeni uygulamalar ve yazılımlar geliştirmek ister misin? Bunun için öncelikle kodlamayı bilmen gerekir. Android için en iyi kodlama uygulamaları ile kendin öğrenebilirsin. İhtiyacın olabilecek en iyi uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!

Kodlama için uygulamalar

Android’in sağladığı hareket özgürlüğü her yerde kendini geliştirmene fırsat tanıyor. Sunulan eğitimlere her an ulaşabilir ve yeni yetenekler edinebilirsin. Günümüzün önemli yeteneklerinden biri de kodlama.

Kodlama, öğrenerek yeni bir kariyere atılabilirsin. Çünkü halihazırda kullanılan elektronik cihazlar sadece donanımdan oluşmuyor ve yazılıma da ihtiyaç duyuluyor. Örneğin temizlik robotları sensörlere ihtiyaç duyduğu kadar yazılıma ve uygulama da ihtiyaç duyar. Bu sayede telefonundan robotu kontrol edebilirsin.

İnsanların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygulamalar, yazılımlar hatta keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak oyunlar sen de geliştirebilirsin.

En iyi kodlama eğitimi uygulamaları

Yazılım dünyasına adım atmanı kolaylaştıracak kodlama öğreten uygulamalar arasından 5 tanesini seçip bir liste hazırladık. Listemizi kısaca tanıyalım ve ayrıntılar ise yazımızın devamında.

  • Grasshopper, bulmaca çözerek JavaScript öğrenmenin yolu.
  • Programming Hero, oyunlar ile kodlamayı zevkli hale getiriyor.
  • Codecademy, kodlamayı öğrenmek için iyi bir başlangıç.
  • Datacamp, kısa süreli ama düzenli dersler ile kodlamayı öğretiyor.

🎙️ Bilgilerini insanlarla paylaşmayı seviyorsan en iyi canlı yayın uygulamaları listemizi şimdi incele.

Türkiye’nin güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Mimo: Learn to Code

    Mimo: Learn to Code

    Mimo, ihtiyaçlarına cevap verebilecek sanal kurslar aracılığıyla sana kodlamayı öğretecek. Python, Kotlin, HTML, SQL, PHP, Java gibi pek çok farklı programlama dilini kullanarak uygulama, oyun ve web sitesi oluşturmanı sağlar. Birçok konuyu kapsayan, anlaması kolay, detaylı bilgiler sunar.

  2. Grasshopper: Learn to Code for Free

    Grasshopper: Learn to Code for Free

    Grasshopper, sıfırdan başlayarak JavaScript öğrenmek isteyenler için tamamen ücretsiz içerikler sunan bir uygulama. Kodlamayı öğrenmeni sağlayacak, oyunlar, bulmacalar ve tamamladığında sertifika alabileceğin kurslar sunar. Kavramları anlaman için görsel bulmacalardan yararlanır.

  3. Programming Hero: Coding Just Got Fun (beta)

    Programming Hero: Coding Just Got Fun (beta)

    Programming Hero, mobil cihazlarında Python, HTML, CSS, JavaScript öğrenirken bunları uygulamana da imkan sunar. Etkileşimli öğrenme platformunda zorlu bulmacaları çözebilir ve alıştırmalar yapabilirsin. Uygulama ve web sitesi geliştirmeye yönelik videolu eğitimler içerir.

  4. Codecademy Go

    Codecademy Go

    Codecademy’de başlangıç seviyesinde kodlama eğitimi yer alıyor. Anlaması kolay dersler, topluluk desteği ve portfolyo oluşturma imkanı sunar. Python dahil olmak üzere 14 farklı kodlama dilinde dersler mevcut. Her an çalışabileceğin flaş kartlar sayesinde hafızanı daima canlı tutar.

  5. DataCamp - Learn R & Python

    DataCamp – Learn R & Python

    Datacamp, R, veri bilimi, SQL gibi önemli kodlama dillerinin temellerini öğrenmeni sağlıyor. Uygulamalı dersler ve egzersizlerin yanı sıra farklı birçok zorluk içeren görev ve projeler sunar. Günde 5 dakika çalışarak kendini geliştirebilir, geri bildirimler sayesinde daha başarılı olabilirsin.

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…

TikTok AI avatar nasıl oluşturulur?
TikTok AI avatar nasıl oluşturulur?

Profilinde resmin yerine yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir avatar kullanmak ister misin? Üstelik bunun için ek bir uygulama yüklemene gerek yok. Artık TikTok AI avartar oluşturup kullanmana imkan tanıyor. Bu yeni aracı nasıl kullanacağını keşfetmek için okumaya devam et!…