Engellenmiş Instagram hesabı nasıl açılır?

engellenmiş-instagram-hesabı-nasıl-açılır

Hesabına bir türlü giriş yapamıyor veya hesabının engellendiğine dair uyarı mesajı mı alıyorsun? Engellenmiş Instagram hesabını kurtarman mümkün. Kural ihlali yapmadıysan biraz sabırlı olup bahsedeceğimiz yöntemi deneyerek hesabını açabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!

Engellenen Instagram hesabını açma

Instagram, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve mevcut topluluğu korumak adına bir dizi önlemler almakta. Şikayet dışında özellikle topluluk kurallarının ihlal edildiği tespit edilirse hesap doğrudan kapatılıyor ve erişim engeli geliyor.

Bu tespitler, botlar aracılığıyla yapıldığında kimi zaman hatalı sonuçlar olabiliyor. Bu durumun farkında olan yöneticiler, bir Instagram hesabı silinmediği sürece yeniden açılmasına imkan tanıyor. Silinen bir hesap için geri dönüş mümkün gözükmüyor.

Hesabının kapatılmaması için şunlara dikkat et:

  • Kesinlikle topluluk kurallarını ihlal etme.
  • Telif hakkıyla korunan içerikleri paylaşmaktan sakın.
  • Aşırı cinsellik, şiddet, çocuk istismarı gibi içerikleri ve yalan haberleri asla paylaşma.
  • Takipçi ve beğeni satın almak, takipçi ve beğeni kasmak gibi hilelerden uzak dur.
  • Tanımadığın insanlara reklam, tanıtım, satış içeren ve rahatsızlık veren mesajlar atma.
  • Üçüncü taraf uygulamalardan Instagram hesabına girmekten sakın.
  • Üst üste çok fazla paylaşım, yorum, beğeni ve takip yapmaktan kaçın.

Eğer Instagram hesabın geçici bir süre için askıya alınmış, dondurulmuş veya kapatılmış ise sabırlı olduğun takdirde hesabın tekrar açılacaktır.

Instagram hesabım engellendi nasıl açabilirim?

Merak edilen bu soruya en kısa şekilde cevap verelim. Hesabının kapatılma nedenini bilmiyor, kural ihlali yapmadığını düşünüyorsan hesabını tekrar açabilirsin. Hesabın yanlışlıkla kapatılmış olabilir. Ancak bu durumu Instagram’a bildirmen gerekir.

Kimi hallerde şifre yenilemek çözüm olabilmekte. Bunu uygulamanın giriş ekranından “Giriş yapmakla ilgili yardım al” veya Şifremi Yenile/Unuttum seçeneklerinden talimatları izleyerek yapabilirsin.

Hesabın kapatıldığında giriş yapmaya çalışırken genellikle bu durumu açıklayan bir uyarı mesajı yer alır. Bu tür bir mesaj varsa Sorun Bildir, İtiraz Et gibi seçeneklerin olup olmadığını kontrol et. Böyle bir seçenek varsa istenilen bilgileri girerek hesabının yanlışlıkla kapatıldığını açıklayan bir mesaj gönder.

Durumu bildireceğin herhangi bir bağlantı bulunmuyorsa tarayıcından Instagram’ın itiraz sayfasına gir: https://help.instagram.com/contact/606967319425038

Burada kimlik ve iletişim bilgilerin istenir, neden itiraz ettiğini açıklaman gerekir. Yapılacak inceleme sonrası sana dönüş yapılır veya hesabın açılır. Bu incelemenin zaman alacağını unutma.

Instagram’da birini ne zamandır takip ediyorum nasıl anlarım diye merak ediyorsan hemen yazımızı oku.

APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram, video ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra diğer insanları da takip edebileceğin bir sosyal ağ uygulaması. Arkadaşlarının gönderi, hikaye ve Reels paylaşımlarına bakabilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsin. Filtre, özel efekt ve çerçeveler kullanabilir, direkt mesajlar ile sohbet edebilir, canlı yayınlar yapabilir ve yeni hesaplar keşfedebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…