Telegram Android TV’de nasıl kullanılır?

telegram-android-tv

Akıllı televizyonunun dev ekranında arkadaşlarınla sohbet etmek ister misin? Telegram Android TV’de film izlerken bir taraftan da mesajlarını kontrol etmene imkan tanıyor. Bunun için kullanabileceğin bazı yöntemler mevcut. Nasıl yapacağını keşfetmek için hemen okumaya başla!

Telegram’ı Android TV’de kullanma yöntemleri

Mesajlaşma uygulaması Telegram giderek popüler hale gelen başarılı bir alternatif. Uygulamanın web, masaüstü, mobil versiyonları mevcut. Daha önce uygulama indirmeden Telegram nasıl kullanılır paylaşmıştık. Akıllı cihazlardan olan Android televizyonlarda uygulamanı kullanmak mümkün.

Şimdi bu yöntemlere ve nasıl yapacağına kısa kısa değinelim.

1. TV ekranına yansıtma

Bu yöntemde farklı çözümler söz konusudur. Bunları şöyle sıralayabiliriz.

a. Yansıtma uygulaması

Telegram uygulamasını TV ekranına yansıtarak kullanman mümkün. Bu durumda mesajlarını ve içerikleri TV ekranından okuyabilir ve izleyebilirsin. Bunun için ApowerMirror gibi yansıtma uygulamaları kullanabilirsin.

Bu tür uygulamaları kullanabilmek için hem cihazına hem de TV’ye yüklemeli ve birbirleriyle eşitlemelisin. Kurulum aşamasındaki talimatları uygulayarak bunu kolaylıkla yapabilirsin. Ekran yansıtmaya başladığında Telegram’ı seçebilir ve TV ekranından takip edebilirsin.

b. Üreticiye özel uygulamalar

Samsung gibi bazı TV üreticileri kendi yansıtma uygulamalarını sunar. Samsung cihazlar genellikle birbirleriyle uyumlu çalışır ve Smart View yüklü gelir. Ancak farklı bir markanın telefonunu kullanıyorsan Smart View uygulamasını cihazına indirmen gerekir. Yine tek yapman gereken cihazlarını eşleştirmek.

c. Chromecast ve Google Home kullanmak

Birçok Android televizyonda Chromecast desteği bulunur yoksa Chromecast ürünlerini alabilirsin. Chromecast ile telefonu aynı ağa bağlamak suretiyle birbirleriyle eşitleyebilirsin. Google Home uygulamasını kullanarak TV’de Telegram içeriklerine göz atabilirsin.

2. Android TV’de web tarayıcı kullanmak

Telegram’ı Android TV’de kullanmanın aslında en pratik yolu bu. Telegram’ın web sürümünü kullanarak herhangi bir uygulama indirmeden TV’de sohbetlerine kaldığın yerden devam edebilirsin. Bunun için Android cihazında bir internet tarayıcısının olması yeterli. Şu adımları izle.

1. TV’nin internet tarayıcısını aç ve web.telegram.org adresine gir.

telegram-android-tv

2. Telegram’da oturum açman için bir QR kodu gösterilecek.

telegram-android-tv

3. Telefonunda Telegram’ı aç.

4. Sol üst köşedeki üç çizgili menüye dokun. Ayarlar > Cihazlar > Desktop Cihazını Bağla yolunu izle.

telegram-android-tv

5. TV ekranındaki QR kodunu tarattığında oturum açılacak. Artık TV’de mesajlaşmaya başlayabilirsin.

telegram-android-tv

 

👥 Telegram çoklu hesap Android’de nasıl kullanılır merak ediyorsan blog yazımızı şimdi incele.

 

Güvenilir APK sitesi AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. ApowerMirror - Mirror&Control

    ApowerMirror – Mirror&Control

    Apower Mirror, Android telefonu bir televizyona, bilgisayara veya TV kutusuna yansıtmanı sağlayan, ses ve görüntü aktarabilen başarılı bir uygulama. İçeriklerini TV’de izlemekle kalmaz istersen telefonunu bilgisayardan kontrol edebilirsin.

  2. Smart View For Samsung TV

    Smart View For Samsung TV

    Smart View, Samsung Android televizyonlar için geliştirilmiş bir araç. Telefondan televizyona görüntü aktarır. İstediğin içeriği TV’ye yansıtmanı ve büyük ekrandan takip etmeni sağlar. YouTube başta olmak üzere birçok platformu doğrudan TV’de oynatabilir ve kontrol edebilirsin.

  3. Google Home

    Google Home

    Chromecast USB boyutlarında bir aksesuar. Android telefon ve tabletlerinden video ve fotoğrafları televizyona aktarmaya yarar. Google Home ise bu cihazın mobil uygulaması. Kablosuz ağ üzerinden ayarlar da yapabilirsin.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…