Telegram çoklu hesap Android’de nasıl kullanılır?

telegram-çoklu-hesap

Sunduğu ek özellikler nedeniyle sen de Telegram’a geçenlerden misin? Bir de Telegram çoklu hesap açabilsem ne güzel olurdu diye aklından geçiyorsa bu imkansız değil. Bu kılavuzumuzdaki Telegram birden fazla hesap açma ile ilgili yöntemleri keşfetmek için hemen okumaya başla!

Telegram çoklu hesap açma

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabette emin adımlarla ilerleyen Telegram, her geçen gün kullanıcı sayısını artıyor. Çünkü rakiplerinin önüne çıkmasını sağlayan yeni özellikler duyurmaya devam ediyor. Ancak diğerlerinde olduğu gibi uygulamada tek hesap çalışıyor.

Tek telefon numarasıyla birden fazla hesaba sahip olmayı mümkün kılan çoklu hesabı bazı koşullar dışında tam olarak desteklemiyor. Yine de çoklu hesap açmak istersen deneyebileceğin yöntemler var.

 

Telegram birden fazla hesap açma yöntemleri

Tek bir telefonda birden fazla hesap açmak için kullanabileceğin yöntemlere kısa kısa değinelim. Her yöntemin kendine göre avantajları olsa da hepsinin %100 işe yaradığını söylemek mümkün değil. Şimdi bu yöntemlere göz atalım.

1. İkinci bir telefon numarası ekle

Çoklu hesap için uygulama ikinci bir telefon numarası gerektirir. Bu ikinci telefon numarasını aynı uygulamaya ekleyip kullanmak mümkün. 3 adete kadar telefon numarasını ekleyip aynı uygulama üzerinden kullanabilirsin.

Farklı hesapların için bildirimler alabilir ve istediğin hesaba uygulama üzerinden kolayca geçebilirsin. Şimdi yeni bir telefon numarası ile nasıl hesap açacağına bakalım. Bunun için:

  • Uygulamayı aç ve sol üst köşedeki menü simgesine tıkla.

telegram-çoklu-hesap

  • Profil resminin altında, isminin ve telefon numaranın yanındaki açılır menüye (aşağı ok) dokun.

telegram-çoklu-hesap

  • Hesap Ekle’ye tıkla ve istenilen izinleri vermek için Devam Et’e bas.

telegram-çoklu-hesap

  • Yeni telefon numaranı gir ve oka bas. Ardından verilen talimatları uygulayarak telefon numaranı ekle ve yeni hesabını aç.

telegram-çoklu-hesap

 

2. Telefonda Paralel bir Telegram uygulaması oluştur

Bazı Android cihazlar, mevcut bir uygulamanın ikinci bir kopyasının veya klonunun oluşturulmasına imkan tanır. Paralel uygulamalar denilen bu özellik her cihazda bulunmayabilir ve üreticiye göre ismi değişebilir.

Uygulamaların kopyalanabilmesi için cihazda bir alan bırakılır. Senin cihazında böyle bir alana sahipse paralel bir Telegram uygulaması oluşturup ikinci bir hesap kullanabilirsin. Bunun için genellikle Ayarlar > Araçlar > Paralel Uygulamalar yolu izle ve Telegram’ı seç. Burada ikinci hesabını oluştur.

 

3. Telegram’ı kopyala

Eğer cihazında yerleşik paralel uygulama, uygulama klonlama/çoklama, ikincil alan gibi özellikler bulunmuyorsa Parallel Space gibi üçüncü taraf bir uygulama kullanabilirsin. Bu tür uygulamalar Telegram’ı kopyalayarak ikinci bir hesap oluşturmana imkan tanır. Kesin sonuç almak için Dual Apps ve Mutli Space gibi uygulamaları deneyebilirsin.

⛓️Parallel Space kullanarak uygulamalar nasıl kullanılır yazımızı şimdi inceleyerek detaylı bilgi alabilirsin.

 

4. Telegram Web’i kullan

Telefonun tarayıcısından Telegram’ın web sürümünü kullanabilirsin. Tek yapman gereken telefonundaki Chrome gibi bir tarayıcıdan Telegram Web’e erişim sağlamak ve telefon numaranla giriş yapmak. İkinci bir hesap olarak bunu kullanabilirsin. Ancak aynı telefon numarası her zaman işe yaramayabilir.

🖼️ Telegram ile fotoğrafın arka planını silme seni bir sürü zahmetten kurtaracak, nasıl mı, ilgili blog yazımıza şimdi göz at.

Android kılavuzlar paylaşan AndroidListe, keşfetmen için çok daha fazla uygulama, oyun, tema ve haber sunuyor. Bu makaleyi beğendiysen sosyal ağlarında arkadaşlarınla hemen paylaş!

  1. Parallel Space-Çoklu hesap

    Parallel Space-Çoklu hesap

    Parallel Space, uygulamalarını klonlayarak ikinci bir hesapla aynı telefonda kullanmana imkan tanır. Birçok mesajlaşma ve sosyal ağ uygulamasıyla uyumlu çalışır. Cihazında oluşturacağın sanal alanda uygulama ve oyunlarını çalıştırabilir ve kolaylıkla kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…